Marian Milut vrea sa vanda Prefab SA pentru ca nu se mai construieste nimic

Marian Petre Miluţ, actionarul majoritar al companiei a declarat pentru ZF ca in luina Septembrie 2014 compania cotata la BVB va fi scoasa la licitatie pentru ca "nu se mai construieste nimic". Adunarea generala extraordinara a Prefab a hotarat in 4 August vanzarea mai multor active aditionale activitatii de baza.

Afacerile Prefab afacerile s-au redus la jumătate, pană la 68 milioane de lei in ultimii cinci ani.

Adunarea generala extraordinara a actionarilor din 4 August a hotarat vanzarea unor active care nu tin de activitatea de baza a societatii. Este vorba despre un activ constand din benzinarie si depozite cu un teren aferent 16484 mp situat in Bucuresti ; o vila turistica P+E+M cu 12 camere si piscina, situata in statiunea Jupiter, jud Constanta si o cladire de birouri situata in sectorul 2, str. Radu de la Afumati.

Milut: Sa o cumpere cine vrea

Prefab este controlată de Miluţ in proporţie de 83%, prin societatea Romerica International. Din acţionariat mai face parte şi SIF Muntenia (SIF4), cu o deţinere de 12,97%. Compania are o valoare pe bursă de 97,1 mil. lei.

"Scot compania la licitaţie, să o cumpere cine vrea. In momentul de faţă e mult mai rău decat in 1998. Creditul e mult mai scump, nu mai poţi obţine finanţare, iar lumea nu mai vrea să investească, pentru că nu mai are nimeni incredere. In afară de cateva malluri nu se mai construieşte nimic in ţara asta", a spus Miluţ. Omul de afaceri spune că a cumpărat compania in 1998 de la statul roman contra unei sume, incluzand investitiile, de 2-3 milioane de dolari. Prefab este unul dintre cei mai mari producători de BCA.

Sursa: BVB si ZF.ro

06-09-2014