NEPI in negocieri pentru preluarea proiectul City Business Centre Timisoara

New Europe Property Investments(NEPI), fond sud-african de investitii imobiliare negociaza achizitia complexului de birouri City Business Centre Timisoara, detinut de omul de afaceri Ovidiu Sandor, tranzactie care ar putea ajunge la circa 40 milioane euro, potrivit unor surse din piata imobiliara.

"Avand in vedere conditiile pietei, valoarea ar putea depasi 40 de milioane de euro", au declarat surse din piata imobiliara, citate deMediafax.

City Business Centre cuprinde in total cinci cladiri de birouri, cu un total de 43.000 de metri patrati inchiriabili. In prezent, sunt operationale trei imobile din cele cinci cladiri, totalizand 25.000 metri patrati inchiriabili, urmand ca celelalte doua sa fie finalizate in 2012 si 2013. Gradul mediu de ocupare a celor trei imobile este de 90%, printre chiriasi numarandu-se Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Visma Software, Cmed, Wipro Technologies, Raiffeisen Bank si BCR.

"Proiectul City Business Centre este unul interesant si oferte au existat intotdeauna. In momentul in care va fi vorba de o tranzactie, de un demers concret in curs de materializare si nu de un zvon, vom comunica explicit acest lucru", a declarat Ovidiu Sandor, directorul executiv al ModaTim Investment, firma prin intermediul careia este dezvoltat complexul de birouri.

Reprezentantii NEPI nu au comentat informatia.

Investitia pentru intregul proiect se situeaza la circa 50 de milioane de euro, pentru fiecare din cladiri fiind alocate circa 10 milioane de euro. ModaTim estimeaza chirii de 3,9 milioane de euro in 2011 din inchirierea celor trei cladiri finalizate.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Sursa: Wall-Street.ro