O companie energetică de stat din Romania se pregătește de o achiziție in regiune

O companie energetică de stat din Romania va face, pană la finele acestui an, o achiziție in regiune, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, prezent la un forum pe teme de profil.

"Sper ca la finele acestui an să fim in situația in care, pentru prima dată, o companie de stat din Romania va face o achiziție in regiune. Este o promisiune, un obiectiv, iar dacă nu se indeplinește să-mi amintiți la sfarșitul anului", a spus Nicolescu.

El a refuzat să nominalizeze compania sau ce anume urmărește să achiziționeze aceasta in afara granițelor, precizand doar că este vorba despre o companie energetică. "Este momentul ca Uniunea Europeană să invețe din lecția Nabucco, să acționeze mai integrat și mai coerent. Avem o listă cu peste 250 de proiecte, dar trebuie să ne hotăram la 10-15-20 de priorități", a subliniat Nicolescu, in cadrul evenimentului.

La randul său, atașatul comercial al ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, Duane Butcher, prezent la forum, a afirmat că Romania este unul dintre principalii producători de energie din regiune ce poate fi un furnizor alternativ pentru vecinii săi."Nu mai trebuie să vorbim despre ce putem face noi pentru Romania, ci despre ce putem face impreună", a adăugat Butcher.

Institutul Aspen Romania, in parteneriat cu Guvernul Romaniei și cu Departamentul pentru Energie, a organizat miercuri și joi, la Palatul Parlamentului, a doua ediție a Bucharest Forum Energy, participanții urmand să dezbată soluții de creștere a securității energetice și de dezvoltare in sectorul energiei, in actualul context european și internațional.

Evenimentul a reunit la București cei mai puternici actori privați și guvernamentali din regiune, reprezentanți ai organizațiilor internaționale de reglementare și coordonare in sectorul energiei, ai instituțiilor financiare internaționale, precum și experți in domeniul energiei din peste 15 țări din Europa, America, regiunea Mării Negre, zona de la estul Mediteranei, regiunea Caucaz și Asia Centrală.

Sursa: Agerpres

14-06-2014