Oamenii de afaceri libanezi vor să investească 100 de milioane de dolari în România

Mai mulţi oameni de afaceri libanezi intenţionează să investească în următorii doi ani în România peste 100 de milioane de dolari în turism, agricultură şi servicii, a declarat ieri într-o conferinţă omul de afaceri Mohammad Murad, în urma unui forum româno-libanez.

"Din discuţiile pe care le-am avut la forum, se preconizează investiţii libaneze de peste 100 de milioane de dolari în următorii doi ani. Cele mai importante investiţii vor fi în turism, agricultură şi industria uşoară, cum ar fi cea textilă", a spus omul de afaceri libanez Mohammad Murad, care deţine în România mai multe hoteluri, un lanţ de fast-food-uri şi o fabrică de pateuri. El a adăugat că va înfiinţa, alături de mai mulţi oameni de afaceri libanezi şi români, o societate mixtă care ar urma să aibă în câteva luni un capital de aproximativ 50 de milioane de dolari.

"Încercăm să nu lucrăm individual, ci în grup. Voi fi şi eu acţionar, dar şi oameni de afaceri români. Vrem să fie o companie puternică, pentru că este greu acum să te impui cu invesţii de unu, două sau trei milioane de dolari", a afirmat omul de afaceri, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că libanezii vor să construiască hoteluri pe litoral şi să investească în domeniul textilelor. Sunt interesaţi, de asemenea, de construirea a două fabrici de biscuiţi. "Acum sunt în căutare de teren. Ei vor să investească şi în agricultură. Agricultura este la modă acum printre investitorii libanezi care caută oportunităţi în România, aşa cum erau imobiliarele în urmă cu câţiva ani", a mai spus Murad.

Sursa: Mediafax