Oamenii de afaceri români vor din nou la Bursă. Proiectele de listare ale unei mari case de brokeraj

Societatea de servicii de investiţii financiare Intercapital Invest are în plan listarea unei importante companii româneşti la Bursa de Valori Bucureşti, chiar anul acesta, în ciuda previziunilor sceptice privind evoluţia pieţei. Alte câteva proiecte sunt într-o fază exploratorie şi toate sunt noi, nu sunt din cele amânate în 2008.

Cel mai avansat proiect de listare al brokerilor de la Intercapital Invest este cel privind „listarea tehnică, sau prin IPO (ofertă publică iniţială de acţiuni, n.r.) a unei companii dintr-un sector care nu este reprezentat pe bursă, decocamdată. Prospectul de emisiune de acţiuni este gata în proporţie de 80% şi listarea ar putea avea loc anul acesta“, a declarat Răzvan Paşol, preşedintele casei de brokeraj Intercapital Invest, pentru MONEY.ro.

„Nici unul dintre proiectele actuale nu vizează companiile pe care le aveam în vedere înainte de începerea crizei. De pildă, acum ne mai aflăm într-o fază exploratorie şi cu o companie românească care ar putea face IPO, şi cu una care este deja listată pe o piaţă din Uniunea Europeană, dar care este interesată şi de cea din România. Mai avem şi un proiect de obligaţiuni corporatiste“, spune Răzvan Paşol.

Deocamdată, „ne concentrăm pe oferta publică a acţiunilor Transelectrica, al cărei succes va impulsiona piaţa“, a adăugat preşedintele Intercapital Invest, una dintre cele mai mari firme de profil independente din România şi a 13-a în clasamentul general al celor 65 de intermediari la bursă (inclusiv băncile sau filialele de speciualitate ale acestora).

Cititi articolul integral in Money.ro