Papalekas a cumpărat clădirea Orange din Green Court si doreşte clădirea sediului băncii UniCredit

Fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a ajuns la un acord cu grupul suedez Skanska pentru achiziţia primei clădiri a proiectului de birouri Green Court din Bucureşti, tranzacţie cu o valoare de 44 de milioane de euro ce urmează a fi inchisă in primăvara anului viitor.

Clădirea cu o suprafaţă inchiriabilă de 19.500 de metri pătraţi a fost finalizată in luna octombrie, dar suedezii au inceput să tatoneze vanzarea incă din vara acestui an, mai mulţi investitori manifestandu-şi interesul. Dintre aceştia s-a detaşat insă grecul Papalekas, care a fost dispus să plătească un preţ ce ii asigură un randament de circa 7% in euro pe an, cu un punct procentual sub nivelul vehiculat in piaţă pentru proiectele de birouri.

Potrivit informaţiilor ZF, Papalekas ar urma ca in perioada imediat următoare să semneze şi achiziţia sediului UniCredit Ţiriac Bank din Piaţa Presei Libere, clădire deţinută de grupul Bog'Art şi evaluată in primăvara acestui an la 43 de milioane de euro intr-un raport al Globalworth.

Clădirea Green Court dezvoltată de cei de la Skanska are doi chiriaşi mari - Orange şi Schneider Electric - care ocupă circa 90% din spaţiile de birouri. Chiria medie netă la care sunt inchiriate aceste spaţii este cuprinsă intre 12 şi 13 euro/metrul pătrat lunar, astfel că veniturile anuale vor fi de aproximativ trei milioane de euro, potrivit datelor ZF.

Reprezentanţii părţilor implicate nu au oferit informaţii cu privire la nivelul chiriilor nete din cadrul clădirii sau al randamentului investiţiei, şi nici sursele din care va fi finanţată tranzacţia. In schimb, cele două grupuri de investitori au anunţat că pană la finalizarea tranzacţiei clădirea va fi inchiriată integral.

Papalekas cumpara parcul industrial Timişoara Airport Park cu 18 milioane Euro

Papalekas a cumpărat 3 ha in nordul Bucureştiului

Papalekas a strans inca 144 milioane euro pentru achizitii si investiţii in Romania

Papalekas pregateste noi achizitii in Romania

Papalekas, a atras 53,6 milioane euro pentru investitii in Romania

Papalekas vrea să investeasca in Romania bani atrasi de pe bursa din Londra

Globalworth: Vom continua să cumpărăm proiecte cu focus pe birouri

Sursa: ZF.ro

30-11-2014