Papalekas, in negocieri pentru achizitia portofoliului de birouri al NEPI, pentru circa 340 mil. €

Globalworth, fondul de investitii controlat de Papalekas, va domina zona Barbu Văcărescu-Floreasca după preluarea birourilor NEPI şi ar intra pe piaţa de birouri din Timişoara şi Cluj.

Fondul de investiţii Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri de pe piaţa locală, este în discuţii cu New Europe Property Investments (NEPI) pentru a prelua întreg portofoliul de birouri al fondului de investiţii sud-african într-o tranzacţie care s-ar putea apropia de 340 mil. euro, potrivit surselor din piaţă ale ZF.ro.

Prin această mişcare Globalworth ar domina integral zona de birouri de pe strada Barbu Văcărescu. Printre puţinele clădiri din segmentul superior care nu aparţin fondului de investiţii condus de Ioannis Papalekas se numără Floreasca Tower deţinut de UNIQA şi Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România, deţinută de Raiffeisen. Tot pe Floresca mai sunt proiectele IPA şi Luxoft.

Per total, portofoliul din România măsoară 152.300 mp suprafaţă brută închiriabilă de birouri la care se adaugă 12.600 mp din Slovacia. Mai mult, din total Bucureşti, Globalworth va ajunge cu proiectele în derulare la 338.509 mp luând în calcul toate cele trei clădiri din proiectul Globalworth Campus şi toate cele trei din proiectul Skanska Green Court. Pe lângă acestea s-ar adăuga în Bucureşti alţi 62.000 mp din Floreasca Business Park şi Lakeview.

Astfel, Globalworth va ajunge, în cazul în care preia şi birourile NEPI, la un total de peste 400.000 mp în Bucureşti, adică ar avea 16% din cele aproape 2,5 mil. mp de birouri de clasă A şi B din Capitală. Dacă se iau în calcul şi birourile din Cluj şi Timişoara, atunci fondul de investiţii va urca spre 500.000 mp la finalul anului viitor, atunci când va fi gata şi proiectul Globalworth Campus din Dimitrie Pompeiu, proiect care prin cele trei clădiri va avea 87.000 mp închiriabili. Cea mai recentă achiziţie a lui Papalekas a vizat cea de-a treia clădire a proiectului Green Court dez¬voltat de Skanska în zona Gara Herăstrău, contra 38 mil. euro. Portofoliul de birouri al NEPI din zona Barbu Văcărescu include clădirile Lakeview şi Floreasca Business Park, la care se adaugă proiectul City Business Centre din Timişoara, jumătate din proiectul The Office din Cluj, din care cealaltă jumătate este deţinută de antreprenorul român Ovidiu Şandor şi Aupark Kosice Tower din Slovacia.

Sursa: ZF.ro

10-10-2017