Patriciu vinde Adevarul Holding lui Cristian Burci

Discuțiile cu Dinu Patriciu au început săptămâna trecută, spune Burci, dar negocierile cele mai intese s-au purtat ieri. După 20 de ore de discuții, miercuri, 5 septembrie, la trei fără zece dimineața, Cristi Burci s-a înțeles cu reprezentanții Adevărul să preia grupul de presă iar Peter Imre rămâne la conducere

Adevărul Holding a fost înfiinţat în toamna anului 2006 de către Dinu Patriciu, imediat după achiziţia ziarului „Adevărul". El include, ziarul „Click!" şi cotidianul „Adevărul", aflate în topul publicaţiilor din ţara noastră. Adevărul Holding smai detine produse editoriale precum „Forbes, 500 miliardari", topul celor mai bogaţi oameni din România şi din lume, sau „Foreign Policy România", revistă de politică globală, economie şi idei, „Dilema veche" şi „Dilemateca". Adevarul Holding mai detine o tipografie, o licenţă audiovizuală prin satelit, precum şi postul de radio Click FM.

Pretul tranzactie nu a fost declarat. O parte din datoriile trustului Adevarul Holding vor fi preluate de noul proprietar iar o alta parte va ramane in sarcina lui Dinu Patriciu.

“Am semnat un Head of terms pentru preluarea Adevărul Holding” a declarat în exclusivitate pentru Paginademedia.ro Cristi Burci. “În zece zile, vor fi finalizate actele de preluare”, a spus viitorul proprietar al Adevărul Holding, în primul interviu acordat în această calitate.

Cristian Burci revine in mass-media si publicitate dupa 7 ani

Cristian Burci este recunoscut pentru activitatea şi investiţiile sale în mass-media şi publicitate. De numele său se leagă apariţia primei agenţii de publicitate din ţara noastră, Graffiti/BBDO.

De asemenea, el a dezvoltat cu succes posturi de radio şi televiziune româneşti, precum Prima TV sau Kiss FM. În 2003, Cristi Burci a cumpărat postul Radio Contact şi i-a adus pe Cârcotaşii Șerban Huidu şi Mihai Găinuşă la postul lui. Cu un nou nume – Kiss FM, postul a trecut rapid, într-un an, pe primele locuri în audienţă. Ascensiunea Kiss FM a fost de bun augur pentru omul de afaceri. În 2005, Cristi Burci vinde Prima TV, Kiss FM și Star FM celor de la SBS Broadcasting, pentru 30 de milioane de euro.

In ultima perioada si-a concentrat afacerile in industrie unde a detinut Romvag, Fabrica de Vagoane Arad și fabrica de vagoane Meva (din Turnu Severin), pe care le-a reunit în International Railway Systems (IRS). O parte din activele grupului Grupul IRS au fost vandute recent unui investitor german.

Detalii: Fabricile de vagoane ale lui Burci au fost vandute unui investitor german de 35 de ani si Planurile noului proprietar al Astra Vagoane: Investitii de 10 mil. euro si 200 de noi angajati.

Cristian Burci: "Adevărul Holding este o fabrică de conținut care poate constitui o bază fantastică pentru tot ce înseamnă conținut digital, foto, video etc. Cred că avem cea mai mare fabrică de conținut din România care poate merge către toate ecranele: computer, tabletă, Ipad, TV."

Peter Impre va ramane Directorul General al trustului Adevarul Holding :"Avem o relație foarte bună, ne cunoaștem de 22 de ani."

Cititi mai multe despre planurile lui Cristian Burci in Adevarul.ro