Pehart Tec din judetul Cluj a fost cumparata integral de Abris Capital Partners

Ioan Tecar iese din afacerea cu hârtie Pehart Tec din Dej judetul Cluj cu „câteva zeci de milioane de euro“ în cont conform informatiilor ZF.ro.

Antreprenorul Ioan Tecar din Dej a ieşit din acţionariatul companiilor membre ale grupului Pehart Tec, cu afaceri cumulate de peste 70 mil. euro anul trecut, prin vânzarea a 45% din acţiuni către fondul de investiţii Abris Capital Partners.

În urmă cu doi ani fondul de investiţii a preluat încă un pachet de 55% din acţiunile grupului.

Prin această nouă tranzacţie, omul de afaceri Ioan Tecar a ieşit din businessul cu hârtie Pehart Tec. „A fost o oportunitate foarte bună pentru mine, astfel că am decis să vând grupului Abris acţiunile pe care le mai deţineam în grupul Pehart Tec pentru câteva zeci bune de milioane de euro şi să ies din afacerea cu hârtie“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Tecar, fondatorul grupului de companii Pehart Tec.

Abris Capital este unul dintre fondurile de investiţii active în România, cu apetit de achiziţii. Recent, fondul de investiţii Abris Capital, prezent pe piaţa locală în acţionariatul companiilor de curierat, reciclare şi producţie de hârtie, a preluat Sprint Curier, marcând astfel a opta tranzacţie pe piaţa locală.

Sursa ZF.ro

12-10-2017