Pinebridge a refuzat oferte de 100 milioane Euro pentru fima de cablu Digital Cable Systems (AKTA)

Fondul de investiţii americano-asiatic Pinebridge, proprietarul Digital Cable Systems (AKTA) - cel mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu, ar fi refuzat oferte de aproximativ 100 mil. euro pentru preluarea operatorului, in condiţiile in care se aşteaptă să obţină o evaluare dublă pentru companie, au declarat pentru ZF surse din industrie, familiare cu negocierile.

Proprietarii operatorului de cablu AKTA ţin de preţul de 200 mil. euro.

"Pinebridge a solicitat 200 de milioane de euro. Discuţiile cu UPC şi Vodafone, care au durat peste şase luni de zile, au eşuat. Preţul oferit era la jumătate", a declarat o sur-să de pe piaţă pentru ZF.

Pinebridge a primit mai multe oferte pentru preluarea AKTA, in condiţiile in care interesul pentru o consolidare a pieţei este "unul uriaş", a precizat pentru ZF o altă sursă familiară cu aceste discuţii, care susţine că in fapt negocierile nu ar fi in impas.

"Este o etapă in care proprietarii le transmit celor care au depus oferte - mai gandiţi-vă, puteţi veni cu un preţ mai bun. Iar primele oferte depuse au fost la preţuri mai mici, pentru a testa limita de jos la care Pinebridge e dispus să vandă. Discuţiile merg inainte, cererea de consolidare de pe piaţa de telecom din Romania este uriaşă."

Sursa: ZF.ro

10 Ian 2015

DCS preia patru companii de cablu cu afaceri de 7 milioane de lei