Planurile noului proprietar al Astra Vagoane: Investitii de 10 mil. euro si 200 de noi angajati.

Thomas Manns (foto), investitorul german care a cumparat Astra Vagoane, Meva si Romvag Caracal, firme din grupul IRS, al lui Cristian Burci, cu 30 mil. euro, are in plan o investitie initiala de 10 mil. euro in business.

Preluarea principalelor active specifice productiei de vagoane de marfa si material rulant de la fabricile Astra Vagoane Marfa Arad, Meva Drobeta Turnu Severin si Romvag Caracal de catre compania Astra Rails Industries este prima investitie facuta in Romania de catre investitorul privat german Thomas Manns, care a fost activ in Europa de Est in ultimii zece ani in mai multe domenii de business, inclusiv cel al camioanelor si remorcilor.

Cu o capacitate anuala combinata de pana la 5.000 de vagoane de marfa de diferite tipuri, si cu hale de productie ce acopera o suprafata insumata de 357.000 mp, Astra Rail Industries devine fabricantul de material rulant feroviar cu cea mai mare capacitate potentiala de productie din Europa.

Scopul lui Manns este de a readuce acest grup industrial in pozitia unui furnizor esential si de incredere pentru piata internationala, pe termen lung.

Thomas Manns administreaza Astra Rail Industries impreuna cu o echipa germano-romana de manageri, formata din CEO-ul companiei, Bernd Böse, si COO-ul Fulger Popescu.

Cititi articolul integral in Wall-Street