Raiffeisen a finalizat preluarea Polbank la un preţ mai mic decât cel convenit iniţial

Raiffeisen Bank International, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat că a finalizat tranzacţia vizând preluarea unui pachet majoritar de acţiuni la Polbank, divizie a grupului bancar grec EFG Eurobank Ergasias, la un preţ mai mic decât cel convenit în urmă cu un an, transmite Reuters.

RBI a precizat că a plătit 460 milioane de euro în numerar pentru un pachet de 70% din acţiunile Polbank, în condiţiile în care preţul convenit în luna februarie 2011 era de 490 milioane de dolari.

Preluarea Polbank va face din Raiffeisen unul din principalii creditori din Polonia, cea mai mare economie din Europa de Est. Raiffeisen a înfiinţat o nouă companie, denumită Raiffeisen Polbank, prin fuzionarea Polbank cu actuala sa subsidiară Raiffeisen Bank Polska.

Raiffeisen Bank International (RBI) are 59.000 de angajaţi, iar subsidiarele sale deservesc 13,8 milioane de clienţi. Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare clienţilor persoane fizice, IMM-uri sau corporaţii. Raiffeisen Bank are o reţea de 543 de agenţii în toată ţara care deservesc aproximativ două milioane clienţi persoane fizice, 100.000 de IMM-uri şi peste 6.800 corporaţii mari şi medii.

Sursa: Agerpres