RCS RDS a cumparat in 2014 peste 50.000 de abonati in urma achizitiilor de portofolii de clienti sau firme

Grupul RCS RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu TV, a achiziţionat in acest an, prin patru tranzacţii cu o valoare cumulată de cateva milioane de euro, peste 50.000 de abonaţi la servicii de cablu şi comunicaţii de la companii mai mici, potrivit datelor comunicate de companii, unor documente publicate in Monitorul Oficial şi informaţiilor obţinute de ZF de pe piaţa de telecom.

Cea mai mare tranzacţie realizată de RCS&RDS in acest an este cea prin care operatorul a preluat circa 26.000 de abonaţi de la compania Electrosim, controlată de omul de afaceri Hurghiş Apăvăloaei Ioan Simu, care avea operaţiuni in Alba Iulia, Aiud, Abrud, Campeni, Teiuş şi satele invecinate.

Pentru RCS&RDS, miza acestei tranzacţii nu a fost reprezentată doar de cei aproape 30.000 de abonaţi ai Electrosim, cat de magistrala de fibră optică a companiei, care face legătura intre localităţile Brad (judeţul Hunedoara) şi Blaj (judeţul Alba) şi care a completat astfel o rută lipsă in infrastructura gigantului controlat de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea.

RCS&RDS a mai preluat in acest an şi cei aproximativ 7.000 de abonaţi ai companiei Vesatel, care avea operaţiuni in municipiul Reghin, de la fostul senator Petru Başa şi asociatul său Ioan Sita.

O altă tranzacţie a fost cea prin care compania a preluat circa 13.000 de abonaţi ai companiei KATV Star, care este controlată de Şerban Augustin şi Ioan Sita.

Recent, alţi 8.500 de abonaţi au venit de la compania Canal 7 din Baia Mare, unde acţionar era o persoană fizică, Majoros Andrei Csaba. RCS RDS preia de la firma de cablu Canal 7 din Baia Mare intreaga bază de clienţi şi infrastructura de comunicaţii aferentă, care vor fi transferate intr-o nouă firmă, care va fi infiinţată pană la sfarşitul acestui an, conform informaţiilor publicate de operator in Monitorul Oficial.

RCS&RDS deţinea deja 51% din pachetul de acţiuni al companiei, insă operatorul a preluat de la celălalt asociat - Majoros Andrei Csaba - un nou pachet de acţiuni, pentru un preţ nespecificat, operaţiune in urma căreia va fi realizat şi transferul abonaţilor şi reţelelor de cablu, conform documentului din Monitorul Oficial.

"Asociatul RCS&RDS va dobandi in mod universal o parte din patrimoniul social al Canal 7, in cadrul unei noi societăţi ce se va constitui ca urmare a divizării şi in cadrul căreia va avea calitatea de asociat unic sau asociat majritar, alături de o terţă persoană ce o va nominaliza la momentul respectiv. In urma divizării, noua societate astfel constituită va dobandi in patrimoniu intregul fond de comerţ al Canal 7 afectat activităţii de telecomunicaţii din localităţile Baia Mare, Baia Sprie, Tăuţii-Măgherăuş, Băiţa, Buşag, Merişor, Satu Nou de Sus, Tăuţii de Sus, Chiuzbaia, Colţău, Catalina, Sasar, Mocira şi Lăpuşel, reţelele de comunicaţii din localităţile sus-menţionate, reţelele de transport magistrale dintre aceste localităţi, echipamentele head-end şi celelalte mijloace fixe aferente activităţii de telecomunicaţii", potrivit sursei citate.

Sursa: ZF.ro

RDS a cumparat firma care realizeaza reteaua subterana de fibra optica in Cluj Napoca

RDS intentioneaza sa cumpere o fabrica de incaltaminte cu 1,3 milioane Euro

RCS&RDS a cumpărat furnizorul de servicii de internet şi telefonie Fastlink

RCS&RDS a cumpărat TVS Braşov

RCS&RDS continua sa cumpere parcuri solare

RDS a cumparat 50% din Hora TV

RCS&RDS a inghiţit şi iLink

06-09-2014