RDS&RCS a cumparat Vesatel

RCS&RDS a preluat in luna iunie intreg pachetul de acţiuni al companiei de cablu Vesatel, care avea operaţiuni in municipiul Reghin din judeţul Mureş

Anterior firma a fost detinuta de fostul senator Petru Başa şi asociatul său Ioan Sita, potrivit unui document publicat in Monitorul Oficial si citat de ZF.

RCS&RDS, compania de comunicaţii controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, a folosit in tranzacţie şi unul din vehiculele sale de investiţii, compania Integrasoft.

Conform Monitorul Oficial:"Se aprobă cooptarea in societate a RCS&RDS şi a Integrasoft prin cesionarea in totalitate a părţilor sociale deţinute de către asociaţi după cum urmează: Asociatul Sita Ioan cesionează către RCS&RDS (...) 30% din capitalul social total al societăţii; asociatul Başa Petru, cesionează către RCS&RDS 69,99% din capitalul social total al societăţii şi către Integrasoft 0,002% din capitalul social total al societăţii".

Valoarea tranzactie nu a fost facuta publica.

Grupul RDS&RCS a reusit mai multe achizitii notabile in ultima vreme. Preluarea de companii sau abonati s-a accentuat in ultima vreme in urma obtinerii finantarii de pe piata de obligatiuni: Succes istoric al RDS RCS. A vandut obligatiuni de 450 milioane Euro.

Iata cateva dintre cle mai recente tranzactii:

RDS a cumparat firma care realizeaza reteaua subterana de fibra optica in Cluj Napoca

RDS intentioneaza sa cumpere o fabrica de incaltaminte cu 1,3 milioane Euro

RCS&RDS a cumpărat furnizorul de servicii de internet şi telefonie Fastlink

RCS&RDS a cumpărat TVS Braşov

RCS&RDS continua sa cumpere parcuri solare

RDS a cumparat 50% din Hora TV

RCS&RDS a inghiţit şi iLink

25-07-2014