ReneSola vinde parcuri fotovoltaice din Romania şi Bulgaria

Producătorul chinez de panouri fotovoltaice ReneSola a ajuns la un acord privind vanzarea catre o alta firma din China, China Seven Star Holdings Ltd., proiecte in domeniul energiei fotovoltaice cu o capacitate de cel puțin 200 de megawați, printre acestea numărandu-se și patru noi proiecte pe care le derulează in Bulgaria și Romania, transmite Bloomberg.

Potrivit unui acord preliminar convenit luni de cele două firme, in următoarele 18 luni, ReneSola iși va vinde actualele și noile proiecte in domeniul energiei fotovoltaice către China Seven Star.

Printre proiectele vandute se numără și două proiecte conectate deja la rețeaua din Bulgaria cu o capacitate de 9,7 megawați.

"Posibila vanzare a celor două proiecte din Bulgaria, precum și a altor proiecte cu o capacitate totală de 200 de megawați, reprezintă o continuare a strategiei noastre de a dezvolta selectiv proiecte in domeniul energiei solare", a declarat directorul ReneSola, Xianshou Li.

Chinezii de la ReneSola au intrat pe piața energiei solare din Romania in anul 2012, cand au preluat firma romanească Lucas Est, care dezvolta un parc fotovoltaic in comuna Dumbrava, județul Prahova, pe un teren de 14 hectare.

Sursa: AGERPRES

25-07-2014