România - ultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la Internet (Eurostat)

România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la Internet în bandă largă (50%), faţă de 87% în Suedia, şi pe penultimul loc în UE în ceea ce priveşte gospodăriile cu acces la internet (54%), un grad de acces mai mic fiind înregistrat doar în Bulgaria (51%), arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În perioada 2006 - 2012 procentul gospodăriilor cu acces la Internet a crescut în statele membre, în cazul României fiind vorba de un avans de la 14 la 54%. Situaţia este similară în cazul gospodăriilor cu acces la Internet în bandă largă, în cazul României fiind vorba de o creştere de la 5 la 50%.

În 2012, cele mai utilizate servicii de Internet au fost trimiterea şi primirea e-mail-urilor (89% din utilizatori), căutarea de informaţii despre bunuri şi servicii (83% din utilizatori), s-au extins şi alte activităţi în rândul utilizatorilor din UE: 61% citesc ştirile online, 54% folosesc serviciile de internet banking, 52% postează mesaje în reţelele de socializare şi 50% folosesc servicii legate de călătorii.

În România, 73% din utilizatori folosesc Internetul pentru a citi ştiri şi ziare online, 8% folosesc serviciile de internet banking, 48% postează mesaje în reţelele de socializare, 24% folosesc servicii legate de călătorii şi 9% folosesc Internetul pentru crearea unui website sau a unui blog.

Sursa: Agerpres

24-Dec-2012