Sediul Danone din Bucuresti s-a vandut cu aproape 6 milioane Euro

O companie de investiţii din Cipru, Secure Property Development & Investment (SPDI), a incheiat un acord cu dezvoltatorul imobiliar care deţine sediul Danone din Bucureşti pentru cumpărarea clădirii EOS Business Park in schimbul a 5,85 milioane de euro.

Clădirea EOS Business Park, construită de Primavera Development din Romania, are o suprafaţă de 3.386 de metri pătraţi şi 90 de locuri de parcare. Totodată, proprietatea generează un venit operaţional net anual de 600.000 de euro, se arată intr-un comunicat al SPDI.

Firma Primavera Development este deţinută oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanăsoiu, Emil Tanăsoiu, care controlează impreună 62,66 din acţiuni. In acţionariat figurează şi Shortway Re, firmă inregistrată in Olanda. Clădirea de birouri a fost inchiriată companiei franceze Danone pană in 2026 şi se află, de altfel, in apropierea fabricii Danone, in nord-estul Capitalei.

"Pe măsură ce strangem fonduri de la investitorii noştri, intenţionăm să cumpărăm proprietăţi similare, in perspectiva generării unui venit substanţial şi a dobandirii statutului de lider regional in sud-estul Europei", a afirmat CEO-ul SPDI, Lambros Anagnostopoulos. EOS Business Park este a doua proprietate imobiliară pe care SPDI o cumpără in Romania, după ce in luna mai a preluat parcul logistic Innovations din Clinceni, care este inchiriat in proporţie de 60% de către compania elveţiană Nestle.

Achiziţiile SPDI in Romania urmează strategia companiei, care vizează extinderea portofoliului de proprietăţi deţinute in regiunea de sud-est a Europei.

SPDI a fost infiinţată in iunie 2005 şi a vizat, iniţial, investiţiile pe piaţa imobiliară din Ucraina. In urma recapitalizării, in 2011, compania şi-a extins activitatea la nivel regional, prin investiţii in Romania, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru. De altfel, SPDI şi-a deschis un birou in Bucureşti in 2013.

06-09-2014