Skanska vrea sa cumpere terenuri in Bucuresti

Suedezii de la Skanska, care au finalizat deja fundaţia primului lor proiect imobiliar din România, vor achiziţiona în câteva luni un nou teren în Bucureşti. Investitorii îşi permit să facă dezvoltări speculative deoarece nu au nevoie de ajutorul băncilor pentru construcţia proiectelor.

„Suntem în discuţii cu câţiva proprietari de terenuri pentru noi achiziţii. În câteva luni vom putea vorbi de un nou amplasament. Ne uităm la zona Barbu Văcărescu, unde încă mai sunt nişte terenuri, în apropiere de Piaţa Victoriei, zonă în care ne vom uita permanent pentru terenuri, iar în acest moment ne uităm şi la zona de Vest a oraşului, pentru că sunt o serie de chiriaşi şi companii care funcţionează acolo“, a declarat Marcin Lapinski, preşedintele Skanska Property Romania, într-un interviu acordat revistei Capital. Faptul că modelul de afaceri al companiei este bazat pe finanţarea din surse proprii permite începerea speculativă a proiectelor, un avantaj pe care suedezii îl au faţă de alţi investitori.

Primul proiect al Skanska, început în februarie anul acesta, se construieşte pe un teren achiziţionat cu circa 17 mil. euro de la o firmă controlată de omului de afaceri Gabriel Popoviciu, amplasat în apropierea pasajului Pipera. Green Court Bucharest este alcătuit din trei clădiri de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52.000 metri pătraţi. Fiecare clădire va avea 12 niveluri supraterane şi trei subterane. Prima fază a investiţiei cuprinde o clădire de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 19.500 metri pătraţi, precum şi parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului. Skanska va investi 46 mil. euro pentru prima fază, iar întregul proiect necesită o investiţie de 80 mil. euro. Suedezii estimează că vor finaliza prima etapă a dezvoltării înainte de termenul stabilit pentru trimestrul patru din 2014.

Chirii sub nivelul pieţei

Compania a început deja procesul de închiriere al Green Court Bucharest, de care se ocupă Colliers International şi CBRE. Potrivit lui Marcin Lapinski, primele contracte vor fi semnate în luna octombrie.

Cititi articolul integral in Capital.ro

08-09-2012