Sterling Resources vrea să vândă in 2014 o parte din licenţele din Marea Neagră

Sterling Resources, companie înregistrată în Canada, vrea să-şi reducă anul viitor participaţiile la toate licenţele pe care le deţine în sectorul românesc al Mării Negre.

Sterling Resources deţine drepturile de explorare la perimetrele Midia şi Pelican din Marea Neagră şi are participaţii la perimetrele Muridava şi Luceafărul.

Compania a încheiat anul trecut un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania şi OMV Petrom pentru vânzarea unei participaţii de 65% la un segment al perimetrului 15 Midia din Marea Neagră.

Sterling ar urma să încaseze 29,25 milioane de dolari la finalizarea tranzacţiei şi sume ulterioare condiţionate de succesul operaţiunilor din perimetrul respectiv. Încheierea tranzacţiei este condiţionată de avizul guvernului român.

OMV Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production România au anunţat anul trecut o descoperire semnificativă de gaze la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Sterling Resources mai are operaţiuni în Marea Britanie, Franţa şi Olanda şi este listată la bursa de la Toronto.

Compania a înregistrat în trimestrul al treilea un profit net de 4,5 milioane de dolari, faţă de o pierdere de 10 milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit Mediafax. Pentru primele nouă luni din acest an, Sterling a raportat o pierdere de 24,4 milioane de dolari, de la 24,7 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

23-11-2014