Succes istoric al RDS RCS. A vandut obligatiuni de 450 milioane Euro

Grupul RCS&RDS a iesit pe piata internationala de capital cu o emisiune de obligatiuni în euro, obtinand un randament de 7,5%. Oferta initial a fost suprascrisa iar suma initiala de 350 milioane de Euro a fost marita la 450 milioane de Euro

Emisiunea lansată a fost condusă de gigantul american JPMorgan, iar din echipa de aranjori au făcut parte Erste Group, Societe Generale şi UniCredit.

Iniţial randamentul indicativ se situa în zona 7,5 – 7,75%. Investitorii s-au arătat interesaţi să plaseze un miliard de euro. Pe piaţa secundară, cotaţiile s-au situat la 102,5-103,5%, peste preţul de ofertă de 100%.

Initial oferta presupunerea emiterea de obligatiuni in suma de 350 milioane Euro, insa, datorita suprascrierii si a cererii solide (oferta investitorilor a depasind 1 miliard Euro) suma a fost majorata la 450 milioane de Euro.

Este prima companie romaneasca cu capital romanesc care a avut curajul sa iasa pe piata externa de obligatiuni si care a primit increderea investitorilor straini.

Fondurile atrase prin plasamentul de titluri, cu maturitate in 2020, vor fi completate de un nou imprumut la termen si de o linie de lichiditate, in vederea refinantarii datoriilor, scrie mediafax.ro.

În luna mai, acţionarii RCS&RDS au aprobat contractarea de finanţări în valoare totală de până la 800 milioane de euro (sau echivalentul în orice altă monedă), pentru o perioadă ce nu va depăşi 10 ani. Fondurile vor fi utilizate pentru restructurarea parţială sau totală a tuturor angajamentelor de finanţare actuale ale operatorului telecom, potrivit hotărârii acţionarilor.

Dat fiind surplusul de lichiditati obtinut o parte din suma ar putea fi directionata si spre noi achizitii de companii: Grupul RDS RCS ar putea cumpara Prima TV si liciteaza pentru frecvente radio

01-11-2013