Tăriceanu renunţă la afacerea Citroën şi se concentrează pe Ford şi Harley Davidson

"Activitatea Automotive Trading Services în ceea ce priveşte marca Citroën va continua în Băneasa doar pentru service, nu şi vânzarea de maşini. Angajaţii de la showroomul Citroën din Pipera vor fi mutaţi la centrul din Băneasa", a spus Bogdan Bucurescu, directorul general al Automotive Trading Services (ATS).

Compania deţinută în proporţie de 85% de fostul premier şi 15% de Bogdan Bucurescu, directorul companiei, este în continuare dealer al mărcii Ford şi importator al motocicletelor Harley Davidson.

ATS este primul jucător din auto care renunţă complet la o marcă, după ce în 2007 s-a transformat din importator în dealer prin preluarea directă a activităţii de importator de Citroën România, iar acum a renunţat şi la activitatea de vânzări păs¬trând-o doar pe cea de service. Călin Popescu-Tăriceanu (desen) nu a putut fi contactat pentru declaraţii până la închiderea ediţiei.

Cele mai bune rezultate pentru ATS au fost înregistrate în 2006, atunci când compania a rulat aproape 55 mil. euro şi a înregistrat un profit net de aproape 3 mil. euro, an în care ca importator comapania a vândut peste 3.500 de maşini.

Cele mai mari exituri din auto din ultimii ani au fost cele ale lui Ion Ţiriac, care anul trecut a predat activitatea de import a mărcii Ford către divizia de importuri a Ford România, companie care deţine uzina auto de la Craiova, iar la finele lui 2009 a vândut către Daimler AG pachetul de 49% din acţiunile deţinute la Mercedes-Benz România.

În ambele cazuri însă, Ţiriac a rămas dealer al celor două mărci prin intermediul reţelei de retail ŢiriacAuto. Compania ATS, deţinută în proporţie de 85% de Călin Popescu-Tăriceanu şi 15% de Bogdan Bucurescu, directorul general al companiei, a devenit de la 1 august anul trecut şi dealer Ford, prin transformarea centrului auto din Băneasa într-unul din cele mai mari dealershipuri Ford la nivel naţional. În aceeaşi locaţie de pe DN1 Călin Popescu-Tăriceanu a investit aproape un milion de euro în amenajarea unui showroom al mărcii de motociclete Harley Davidson, brand importat oficial de ATS. Sub mandatul său de premier, Ford Europa a preluat pachetul majoritar al acţiunilor de la Automobile Craiova, companie care acum a devenit Ford România.

Dealerul Citroën din b-dul Barbu Văcărescu al ATS funcţiona într-un spaţiu închiriat. Compania nu avea semnat un contract de dealer cu Citroën România, ci funcţiona ca un agent de vânzări al dealerului mărcii franceze din Braşov.

Continuare: www.zf.ro