Telekom Romania a primit mai multe oferte pentru Palatul Telefoanelor

Conducerea Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a primit oferte pentru cumpărarea Palatului Telefoanelor.

După verificarea documentelor acestea vor fi transmise Ministerului Culturii, care are drept de preempţiune la preluarea imobilului in numele statului.

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a declarat: "Romtelecom a primit nişte oferte de cumpărarea a Palatului Telefoanelor. Ofertele sunt verificate in privinţa sustenabilităţii şi, dacă acestea respectă cerinţele din caietul de sarcini, vor fi transmise in scris Ministerului Culturii şi se va solicita exprimarea dreptului de preempţiune. Conform procedurii, Ministerul Culturii işi poate exprima acest drept in termen de 30 de zile de la data primirii documentaţiei. In cazul in care nu va exercita acest drept, instituţia va transmite documentaţia către Primăria Capitalei, care are la dispoziţie 30 de zile să se decidă dacă va cumpăra sau nu imobilul situat in Calea Victoriei".

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a anunţat, in septembrie, că a scos la licitaţie Palatul Telefoanelor din Bucureşti şi alte două proprietăţi din apropiere, la un preţ de pornire cumulat de 21,6 milioane de euro, fără TVA, ca parte a strategiei companiei de a capitaliza portofoliul de proprietăţi imobiliare. Activele imobiliare vor fi vandute la pachet.

30-11-2014