Un bloc neterminat al Cortina Rezidence s-a vandut la licitatie cu 5 mil. Euro

Un proiect de locuinţe al Cortina Residence din Bucureşti, format din structura neterminată a unui bloc cu 270 de apartamente situată pe un teren de 7.500 mp din zona Băneasa, a fost vândut la lichidare pentru cinci milioane de euro.

Banii obţinuţi în urma vânzării acoperă doar 20% din masa credală a dezvoltatorului Cefin Real Estate Alpha, aflat în faliment de mai bine de trei ani.

„Am vândut Cortina pentru cinci milioane de euro, un preţ mai mare decât valoarea de evaluare şi decât suma de la care au pornit negocierile în vederea vânzării. Nu suntem autorizaţi să dezvăluim numele cumpărătorului“, a declarat pentru ZF Geanina Oancea, partener al firmei BDO Business Restructuring, lichidatorul judiciar al proiectului.

Potrivit informaţiilor ZF, proiectul urmează a fi continuat de către un dezvoltator imobiliar care a realizat mai multe ansambluri cu apartamente în zona Ghencea din sud-vestul Capitalei.

Principalii creditori ai proiectului erau băncile Volksbank şi Investkredit, dar în cadrul ansamblului rezidenţial erau plătite avansuri şi pentru 114 apartamente. Aceşti clienţi cel mai probabil nu vor mai recupera nimic din banii plătiţi, în condiţiile în care preţul de vânzare nu depăşeşte valoarea creditelor garantate.

Aflati mai multe active ale companiilor scoase la licitatie de lichidatori si executori (hoteluri, pensiuni, hale industriale, terenuri, utilajesi echipamente industriale, etc) in sectiunea: Active la Licitatie

Sursa: ZF.ro

31-08-2013