Un miliardar chinez interesat de achizitia Yahoo!

Dupa ce saptamanile trecute circulau zvonuri privind interesul unor companii importante din diverse sectoare pentru achizitia Yahoo!, saptamana trecuta au aparut a aparut inca unul: Jack Ma, preşedinte al companiei Alibaba, la care Yahoo are o participaţie de 40%, a declarat că ar fi foarte interesat de achiziţia grupului american, care se confruntă cu stagnarea veniturilor şi declinul cotei de piaţă

Ma a afirmat că a discutat cu Yahoo şi alţi eventuali cumpărători, fără să-i numească pe aceştia.

"Suntem foarte interesaţi de Yahoo pentru că Alibaba este o companie importantă pentru Yahoo, iar Yahoo este foarte importantă pentru noi", a afirmat miliardarul chinez după ce a fost întrebat dacă ar cumpăra compania.

"Există foarte mulţi investitori interesaţi şi discutăm şi cu aceştia", a spus Ma în timpul unui eveniment desfăşurat la Universitatea Stanford din SUA.

Conducerea Yahoo a anunţat anterior că o serie de consultanţi au transmis interesul "mai multor părţi".

Relaţia miliardarului chinez cu Yahoo i-ar putea asigura acestuia un avantaj în realizarea unei tranzacţii, afirmă Brett Harris, analist la compania americană Gabelli & Co. "Ar fi logic să fie implicată Alibaba, având în vedere că Yahoo are o participaţie atât de mare. Acţionarii Yahoo sunt acum atât de dezamăgiţi încât ar considera binevenit orice cumpărător", a spus el.

Un purtător de cuvânt al Yahoo a refuzat să comenteze.

Acţiunile Yahoo au scăzut de la începutul anului cu 21%, iar valoarea de piaţă a grupului a coborât la 16,6 miliarde de dolari. Grupul îşi reanalizează strategia după concedierea directorului general Carol Bartz, care nu a reuşit să oprească încetinirea creşterii sau să respingă concurenţa tot mai puternică a Google şi Facebook.

Compania Alibaba este prezentă pe piaţa serviciilor de comerţ online din China.

Sursa: Mediafax