Volkswagen construiește în Rusia o fabrică de 250 milioane de euro

Pornind de la planurile marete de expansiune pe piata din Rusia, grupul Volkswagen a luat decizia de a deschide o noua fabrica locala de motoare.

Noua facilitate de productie in valoare de 250 milioane de euro va fi construita in apropierea actualei uzine Volkswagen din Kaluga, la vest de Moscova. Grupul german spera ca vanzarile companiei sa depaseasca 500.000 de unitati pe an in Rusia, pana la finele lui 2017, iar aceasta expansiune fara precedent nu putea fi sustinuta decat printr-o mai mare integrare locala a productiei.

Cel putin 150.000 de motoare vor iesi de pe liniile de asamblare ale noii uzine de la Kaluga, in fiecare an, insa cadenta initiala ar putea creste in functie de cerere. Motorul produs in Rusia este complet nou, fiind destinat exclusiv modelelor destinate pietei locale, produse in aceeasi locatie - VW Polo, Tiguan, Skoda Yeti, Fabia si Octavia. Noul propulsor aspirat pe benzina cu cilindreea de 1,6 litri dezvolta 112 CP si face parte din noua familie de motorizari EA211.