Vrajitorul de la Linkedln a dat lovitura: 2 mld de dolari intr-o zi

Reid Hoffman, tatal retelei sociale LinkedIn, are motive suficiente sa fie bucuros. La 43 de ani, specialistii estimeaza ca va incasa aproape 2 miliarde de dolari dupa o singura zi de la listarea companiei la bursa.

LinkedIn, reteaua sociala care reuneste oameni de cariera din intreaga lume, si-a facut un debut rasunator la bursa din New York. Pretul unei actiuni a crescut de la 45 de dolari la 100, intr-o singura zi.

Forbes a evaluat averea lui Hoffman la 340 de milioane de dolari anul trecut. Piata bursiera freamata, mai ales dupa zvonul care anunta faptul ca in urmatoarele luni si alte companii precum Twitter, Groupon sau Facebook vor fi listate la bursa.

Hoffman este un absolvent al universitatilor Stanford si Oxford si a dezvoltat primul site de socializare intitulat SocialNet in 1997. A devenit vicepresedinte al PayPal, in 2002, atunci cand compania a fost cumparata de eBay. A fondat Linkedln in 2003. Acum, site-ul are peste un miliard de membri in peste 200 de tari, iar in fiecare secunda se inscrie unul nou.

Sursa: stirileprotv.ro