Vand Scoala primara, gradinita si cresa acreditata

Cluj-Napoca, Romania
350.000 Euro
 • Localitate: Cluj-Napoca
 • Judet: Cluj
 • Regiune: Transilvania
 • Tara: Romania

Domeniu de activitate
 • Sector: Invatamant
 • Subsector: Invatamant
 • Tip afacere: Servicii
 • Afacerea dvs. este în procedura de reorganizare judiciară?: NU
 • Afacerea este o franciza?: NU

Descriere afacere

Super afacere, de vanzare Scoala primara privata clasele 1-4 cu cresa si gradinita, acreditata pentru limba germana materna, cu engleza intensiv, situata in Cluj-Napoca. Pretul solicitat este de 350.000 EURO,si include: AFACEREA INVATAMANT care are: cresa, gradinita si Scoala primara. Acreditarea pe limba germana materna cu engleza intensiv- CU O DOTARE DE INVIDIAT FUNCTIONEAZA PE FUNDATIE CA STATUT.ESTE SINGURA UNITATE DE INVATAMANT DIN CLUJ ACREDITATA PE LIMBA GERMANA MATERNA.

 • Vechimea afacerii - ani: 18
 • Numar angajati: 10
Vand Scoala primara, gradinita si cresa acreditata
Descrierea punctului de lucru

În urma desființării Grădiniței de stat cu P.P. nr.17 unde am fost directoare, am înființat Grădinița cu Creșă “Kinderland” în anul 2002, fiind singura unitate de învățământ acreditată, de predare a limbii germane materne din Cluj-Napoca. Rezultatele foarte bune și dorința de a oferi continuitate copiilor din Kinderland, m-au încurajat să doresc mai mult, astfel am înființat Școala Primară Kinderland. Spațiul în care se desfășoară activitățile educative a fost până de curând suficient, însă în momentul de față doresc să delimitez școala de grădiniță și creșă,………….. astfel căutând o soluție pentru rezolvarea acestei probleme. Ideal ar fi să obținem un spațiu separat unde să-și desfășoare doar școala activitățile și unde s-ar putea continua cu clase gimnaziale și chiar liceale. Luând în considerare vârsta mea, doresc să vând afacerea fără a-i schimba destinația. Statutul unității este Fundație, iar afacerea se vinde cu toată dotarea din instituția de învățământ, după cum urmează: Șapte săli de clasă (1 creșă, 3 grădiniță și 3 clase școală) 6 băi, sală de mese, sală de sport, cabinet medical, bucătărie (dotată cu toata aparatura si vesela necesară) , bibliotecă, 2 birouri, cabinet metodic, apartament de serviciu, beci, cămară. Dotările pentru fiecare spațiu sunt noi și corespunzătoare, baza materială și didactică de invidiat, conectare la internet, telefonie și aparatură informatică, pătuțuri de lemn în culoarea clasei cu saltele cu iarbă de mare,schimburi de lenjerie în fiecare sală de clasă,măsuțe, scăunele, bănci în fiecare clasă. Varianta1: În cazul în care cumpărătorul deține sau urmează să contruiască o clădire, care corespunde ca spațiu destinat unei unități de învățământ, nu are obligația de a cumpăra și imobilul în care funcționează actualmente Școala Primară ( cu Grădiniță și Creșă) Kinderland, dar poate închiria pe perioadă determinată spațiul. Astfel se va cumpăra strict afacerea exclusiv cu destinația de ÎNVĂȚĂMÂNT- creșă,preșcolar și primar, cu posibilitate de extindere a proiectului la nivel gimnazial și liceal (poate chiar și învățământ superior) . Varianta2: Dacă cumpărătorul nu deține încă un spațiu și urmează a-l construi sau închiria alt spațiu, atunci poate închiria pe perioadă determinată spațiul actual. Varianta 3: Se vinde afacerea împreună cu clădirea (500 m pătrați,cea în care își desfășoară acum unitatea noastră activitatea) . Clădirea în sine (500 m pătrați + curte 350m patrati ,cea în care își desfășoară acum unitatea noastră activitatea) se poate vinde ca imobil de sine stătător în valoare de 700.000 euro nenegociabil.

 • Drept de proprietate imobil punct de lucru/sediu:  in proprietate
 • Suprafata punctului de lucru (mp): 500+350teren
 • Imobilizari corporale:  la cerere
 • Stocuri:  la cerere

Detalii competitori / Oportunitati de extindere / Motivul vanzarii

Potrivit Hotărârea nr. 169/2019 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preșcolar și stabilirea finanțării de bază a unităților de învățământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preșcolar crește de la 3.740 lei/an (2) În anul 2019 este de 5.384 lei. potrivit a două hotărâri adoptate în ședința Guvernului din 18 ianuarie .Taxa incasata in prezent de catre scoala este de 1350 lei/lunar/copil din partea familiei. Scoala, dispune de cadre didactice cu inalta calificare cu renume in orasul Cluj, cu grade didactice si vechime dar formam si 1-2 studente sau absolvente de la FACULTATEA DE FILOLOGIE - litere linia germana . Suntem in relatii de cooperare cu UNIVERSITATEA DIN BERLIN SI FRANKFURT care ne trimit anual absolvente proaspete pentru a practica 1 an meseria in unitatea noastra fiind unitate Pilot pentru ei. Avem parteneriate cu toate unitatile care invata limba germana din Ardeal si BUCURESTI si cu 5 tari germanice din EUROPA. Singura scoala primara de limba germana materna privata din Cluj Se poate vinde si separat: 1) Afacerea (acreditarea, dotarile, Scoala si personalul) 2) Cladirea dupa vanzarea afacerii la pretul corespunzator?. Unitatea este infiintata in 2002 deci avem 17/18 ani de experienta in domeniu privat iar Directoarea si propietara are 48 de ani de Invatamant din care 46 de Director (este autoare a 6 carti scolare). NOTA: Scoala primara (cu gradinita si cresa) se poate vinde separat punctul 1. Sau 2. De mai sus . Ar putea exista si o alta varianta de a se inchiria cladirea in cazul in care INSTITUTIA ar fi mutata in alta locatie. Unitatea se vinde din cauza faptului ca propietara/director si-a pierdut familia in 6 luni SI SANATATEA LASA DE DORIT.. Doreste sa o vanda numai ca unitate de INVATAMANT (SE VEDE PRETUL SCAZUT) si va produce venituri din momentul achizionarii.


Detalii despre tranzactia dorita
 • Sunteti dispus sa vindeti si in rate?:  NU
 • Oferiti sprijin si instructaj cumparatorului?:  DA
 • Căutați un asociat - vindeți doar o parte din afacere?:  NU

Situatia financiara
 • Contracte de credit sau leasing?:  NU
 • Sold leasing:  -
 • Sold credite:  -
 • Profit:  la cerere
 • Cash Flow:  la cerere
 • Pret: 350.000 EUR

Alte Afaceri de vanzare
Vand societate specializata in transport, expeditii si logistica profitabila 90.000 Euro Vand societate specializata in transport, expe... Cluj-Napoca, Romania
Vanzare Atelier de croitorie si broderie 46.000 Euro Vanzare Atelier de croitorie si broderie Bucuresti, Romania
Hanul Domnesc din Calan OCAZIE 1.900.000 Euro Hanul Domnesc din Calan OCAZIE Calan, Romania
Vanzare SC Prelucrari Mecanice 1.700.000 Euro Vanzare SC Prelucrari Mecanice Campina, Romania
70.000 Euro Vand firma confectii Brasov, Romania
Alte Afaceri de vanzare