Vand Scoala primara, gradinita acreditata germana

Cluj-Napoca, Romania
350.000 Euro
 • Localitate: Cluj-Napoca
 • Judet: Cluj
 • Regiune: Transilvania
 • Tara: Romania

Domeniu de activitate
 • Sector: Invatamant
 • Subsector: Invatamant
 • Tip afacere: Invatamant, Training, Cursuri, Gradinita
 • Afacerea dvs. este în procedura de reorganizare judiciară?: NU
 • Afacerea este o franciza?: NU

Descriere afacere

Super afacere, de vanzare Scoala primara privata clasele 1-4 cu cresa si gradinita, acreditata pentru limba germana materna, cu engleza intensiv, situata in Cluj-Napoca. Pretul solicitat este de 350.000 EURO,si include: AFACEREA INVATAMANT care are: grupa anteprescolar, gradinita si Scoala primara. Acreditarea pe limba germana materna cu engleza intensiv- CU O DOTARE DE INVIDIAT FUNCTIONEAZA PE FUNDATIE CA STATUT.

ESTE SINGURA UNITATE DE INVATAMANT DIN CLUJ ACREDITATA PE LIMBA GERMANA MATERNA.

 • Vechimea afacerii - ani: 20
 • Numar angajati: 15
Vand Scoala primara, gradinita acreditata germana
Descrierea punctului de lucru

In urma desființării Grădiniței de stat cu P.P. nr.17 unde am fost directoare, am inființat Grădinița cu Creșă Kinderland(acum grupa de anteprescolari); In anul 2002, fiind singura unitate de Invățămant acreditată pe limba germane materna din Cluj-Napoca.(in 2008)

Rezultatele foarte bune și dorința de a oferi continuitate copiilor din Kinderland, m-au incurajat să doresc mai mult, astfel am inființat Școala Primară Kinderland.

Spațiul in care se desfășoară activitățile educative a fost pană de curand suficient, in momentul de față doresc să delimitez școala de grădiniță și creșă,tinand cont si de faptul ca nu oricine are posibilitatea de a cumpara si cladirea,.. astfel căutand o soluție pentru rezolvarea acestei probleme ne-am gandit ca ar fi bine vanduta afacerea mai intai . Ideal ar fi să obținem un spațiu separat unde să-și desfășoare doar școala activitățile și unde s-ar putea continua cu clase gimnaziale și chiar liceale.

Avand in vedere varsta mea si luand in considerare tragedia pierderii familiei , doresc să vand la un pret modic afacerea fără a-i schimba destinația.

Statutul unității este Fundație, iar afacerea se vinde cu toată dotarea din instituție,cu o baza materiala deosebit de bogata:Cladirea are 16 incaperi după cum urmează: Opt săli de clasă (1 grupa Invatamant anteprescolar, 3 grupe de grădiniță și 4 clase școală) 6 băi, sală de mese, sală de sport, cabinet medical, bucătărie (dotată cu toata aparatura si vesela necesară) , bibliotecă, 2 birouri, cabinet metodic, apartament de serviciu, beci, cămară.

Dotările pentru fiecare spațiu sunt noi și corespunzătoare, baza materială și didactică de invidiat, conectare la internet, telefonie și aparatură informatică, pătuțuri de lemn in culoarea clasei cu saltele cu iarbă de mare,4 schimburi de lenjerie in fiecare sală de clasă,măsuțe, scăunele, bănci si masute cu distantiere in fiecare clasă,aparate speciale pentru dezinfectie , pentru igienizare maini,ozonizare, pentru luat temperatura etc..

 

 • Drept de proprietate imobil punct de lucru/sediu:  in proprietate
 • Suprafata punctului de lucru (mp): 500+350teren
 • Imobilizari corporale:  la cerere
 • Stocuri:  la cerere

Detalii competitori / Oportunitati de extindere / Motivul vanzarii

Potrivit Hotărârea nr. 169/2019 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preșcolar și stabilirea finanțării de bază a unităților de învățământ preuniversitar de stat, care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per elev/preșcolar este de 551/copil lunarconform hotararii 204/2022. .Taxa incasata in prezent de catre scoala este de 400euro in lei lei/lunar/copil din partea familiei.

Scoala, dispune de cadre didactice cu inalta calificare cu renume in orasul Cluj, cu grade didactice si vechime dar formam si am format 1-2 studente sau absolvente de la FACULTATEA DE FILOLOGIE - litere linia germana .

Suntem in relatii de cooperare cu UNIVERSITATEA DIN BERLIN SI FRANKFURT care ne trimit anual absolvente proaspete pentru a practica6 luni- 1 an meseria in unitatea noastra fiind unitate Pilot pentru ei. Avem parteneriate cu toate unitatile care invata limba germana din Ardeal si BUCURESTI si cu 5 tari germanice din EUROPA.

Singura scoala primara de limba germana materna privata din Cluj Se poate vinde si separat: 1) Afacerea (acreditarea, dotarile, Scoala si personalul+ FUNDATIA CA STATUT ) 2) Cladirea dupa vanzarea afacerii la pretul corespunzator?Este cumparata cu credit ipotecar pe persoana fizica..

Unitatea este infiintata in 2002 deci avem 20 ani de experienta in domeniu privat iar Directoarea si propietara are 50 de ani de Invatamant din care 49 de Director (este autoare a 6 carti scolare). NOTA: Scoala primara (cu gradinita si grupa de anteprescolar ) se poate vinde separat punctul 1. Sau 2. De mai sus . Ar putea exista si o alta varianta de a se inchiria cladirea in cazul in care INSTITUTIA ar fi mutata in alta locatie. Unitatea se vinde din cauza faptului ca propietara/director si-a pierdut familia in 6 luni SI ACUM SANATATEA LASA DE DORIT.. Doreste sa o vanda numai ca unitate de INVATAMANT (SE VEDE PRETUL SCAZUT) si va produce venituri din momentul achizionarii.Se prefera vanzarea afacerii separat pentru a avea siguranta ca unitatea se va continua ca unitate de INVATAMANT.


Detalii despre tranzactia dorita

Varianta1: in cazul in care cumpărătorul deține sau urmează să contruiască o clădire, care corespunde ca spațiu destinat unei unități de poate chiar si urmatoarei trepte-gimnaziu, nu are obligația de a cumpăra și imobilul in care funcționează actualmente Școala Primară ( cu Grădiniță ) Kinderland. Astfel se va cumpăra strict afacerea exclusiv cu destinația de INVATAMANT IN LIMBA GERMANA MATERNA CU ENGLEZA INTENSIV, cu posibilitate de extindere a proiectului la nivel gimnazial și liceal (poate chiar și INVATAMANTsuperior) . Varianta2: Dacă cumpărătorul nu deține incă un spațiu și urmează a-l construi sau inchiria alt spațiu, atunci poate inchiria pe perioadă determinată spațiul actual. Varianta 3: Se vinde afacerea impreună cu clădirea (500 m pătrați,cea in care iși desfășoară acum unitatea noastră activitatea) . Clădirea in sine (500 m pătrați + curte 350m patrati ,la Ciuperca in Ghiorghieni -parcul nostru de joaca ) se poate vinde ca imobil de sine stătător in valoare de cursul din zona in euro nenegociabil.

 • Sunteti dispus sa vindeti si in rate?:  NU
 • Oferiti sprijin si instructaj cumparatorului?:  DA
 • Căutați un asociat - vindeți doar o parte din afacere?:  NU

Situatia financiara
 • Contracte de credit sau leasing?:  NU
 • Sold leasing:  -
 • Sold credite:  -
 • Profit:  la cerere
 • Cash Flow:  la cerere
 • Pret: 350.000 EUR
Alte Afaceri de vanzare
Firma de vanzare, cu teren, constructii, utilaje 820.000 Euro Firma de vanzare, cu teren, constructii, utilaje Cluj-Napoca, Romania
VAND ABKAND CNC 25.000 Euro VAND ABKAND CNC Cluj-Napoca, Romania
Vând florarie la cheie 135.000 Euro Vând florarie la cheie Cluj-Napoca, Romania
125.000 Euro Parc Fotovoltaic Autorizat 5MW Ready to Build Muntenia-Oltenia, Romania
300.000 Euro Vind dispecerat sisteme alarmare Onesti, Romania
Alte Afaceri de vanzare