Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Piața asigurărilor este cangrenizată. Probleme nu sunt doar la Astra si Carpatica
Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Mircea Ursache, a declarat, la Sinaia, ca lipsa de supraveghere si control a fost, de ani de zile, problema pietei adigurarilor, care este in momentul de fata "cangrenizata" la un nivel mult mai mare decat cel indicat de recentele scandaluride la Astra si Carpatica Asig "Situatia nu este doar la Astra Asigurari si Carpatica. Problemele sunt extinse", a aratat Ursache. Potrivit afirmatiilor sale, ASF va continua verificarile la companiile din piata, un indiciu pentru gasirea ce... Citeste mai departe »
Se va vinde Banca Carpatica? Ilie Carabulea ar putea pierde dreptul de vot in Consiliul de administratie
Problema suspendarii dreptului de vot pentru Ilie Carabulea, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Carpatica, s-a mai pus si in 2012, cand omul de afaceri a fost arestat si condamnat apoi in alt dosar. BNR a considerat insa atunci ca nu este necesara o astfel de masura "Veti vedea, in doua-trei saptamani, o decizie a BNR in legatura cu un actionar al unei banci care nu mai indeplineste conditiile cerute de lege pentru a fi actionar si isi va pierde probabil dreptul de vot in Consiliul de Administratie", a declarat, la Sinaia, direct... Citeste mai departe »
Cat de usor se obtine o finantare pentru Start-up in Romania
EY a elaborat un studiu: Antreprenorii vorbesc - Barometrul antreprenoriatului romanesc. Concluziile si previziunile raportului nu sunt foarte imbucuratoare "In Romania, 1 din 100 de tineri decid să inceapă o afacere pe cont propriu, faţă de 1 din 4 tineri in Cehia, Polonia sau Ungaria. Foarte puţini tineri demarează o afacere pe cont propriu. Cele mai frecvente cauze invocate sunt lipsa banilor şi birocraţia." Este paragraful care deschide ghidul pentru tinerii intreprinzători care vor s... Citeste mai departe »
Cele mai profitabile afaceri in 2013 Topul afacerilor care au crescut cel mai mult
Serviciile de inaltă complexitate şi fabricarea de produse cu valoare adăugată mare au avut cele mai consistente creşteri ale cifrelor de afaceri in anul 2013 faţă de 2012 conform topului publicat de Adevarul.ro pe baza datelor INS Cele mai mari creşteri ale vanzărilor se intalnesc in domenii de varf cum sunt cercetarea, serviciile anexe exploatării de resurse minerale sau producţia de autovehicule, domenii abordate in principal de companiile mari. La polul opus, cu cele mai abr... Citeste mai departe »
In Ianuarie s-a redus cu 15% numarul firmelor care au intrat in insolventa. Cele mai mari cresteri: Bucuresti (52,5%), Bihor (58,5%) si Mures (206%)
Numărul firmelor care au intrat in insolvenţă in ianuarie a scăzut cu 14,5%, la 2.054, de la 2.403 in perioada similară a anului trecut, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Cele mai multe insolvenţe in prima lună a anului au fost inregistrate in Bucureşti - 360 (in creştere cu 52,5% faţă de 2013), Bihor - 195 (cu 58,5% mai multe decat in prima lună a anului trecut), şi Mureş - 150 firme (+206%). La nivel naţional, in 29 de jude&#... Citeste mai departe »
ASF a hotarat punerea sub administrare specială a companiei Astra Asigurari. Presedintele ASF a fost audiat la DNA.
Autoritatea de Supraveghere Financiară a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei asigurare reasigurare Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special. Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, s-a prezentat, vineri, la DNA, fiind citat in dosarul "Carpatica", in care sunt urmăriţi penal omul de afaceri Ilie Carabulea, Laura Chiţoiu, Marian Marzac şi Radu Mustăţea. "Se dispune deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială, conform p... Citeste mai departe »
De ce creşterea economică din 2013 nu este confirmată şi de consumul de energie?
Produsul Intern Brut a crescut cu 3,5% faţă de anul precedent, cu mult peste aşteptări, dar multe articole din presă intrebau de ce nu se simte performanţa şi la nivelul populaţiei. Analistul Florin Ciţu a prezentat pe blogul său o analiză a influenţei deflatorului asupra creşterii economice reale, influenţă pe care o consideră "bizară" Deflatorul PIB-ului măsoară creşterea tuturor preţurilor din economie, spre deosebire de indicele ... Citeste mai departe »
Deutsche Telekom vrea sa devina lider in Europa Centrală si de Est, inclusiv in Romania, prin investitii si achizitii
"Va avea loc o revoluţie in fiecare ţară", a declarat intr-un interviu pentru Bloomberg Claudia Nemat, directorul operaţiunilor internaţionale europene ale grupului. Operatorul german va combina reţelele fixe şi mobile pentru a furniza servicii imbunătăţite, omogenizate, de telefonie şi date, care să atragă clienţi, a continuat Nemat. Deutsche Telekom traversează o perioadă bogată in achiziţii in Europa Centrală şi de Est, directorul g... Citeste mai departe »
EY: Tranzacțiile din sectorul de petrol și gaze din Romania au rămas la un nivel scăzut in 2013
Nivelul tranzacțiilor din sectorul de petrol și gaze, a rămas scăzut in 2013, in Romania, in linie cu activitatea pieței de fuziuni și achiziții (M&A) din sector din ultimii ani, in pofida potențialului pieței, se arată intr-un studiu EY privind piața de profil, remis joi AGERPRES. "Piața petrolului și a gazelor a urmat aceeași tendință, inregistrandu-se, in general, tranzacții puține și de valoare mică. In upstream au fost cateva tranzac&#... Citeste mai departe »
Neagu, Transelectrica: Romania nu are nevoie de noi capacităţi de producţie a energiei
Romania nu are nevoie de investiţii in proiecte noi de producţie a electricităţii, intrucat consumul este redus, iar unităţile disponibile pentru a acoperi cererea sunt substanţiale, a declarat joi Carmen Neagu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. "Nu este nevoie reală de investiţii in capacităţi noi de producţie a energiei. Avem capacităţi de peste 21.000 MW disponibile", a afirmat Neagu la un seminar pe tema energiei. Consumul zilnic de elec... Citeste mai departe »
Petrom valorează 10 miliarde de euro
Petrom, cea mai mare companie din Romania, a raportat ieri un profit record pe 2013 de 1,09 miliarde de euro, care multiplicat cu media multiplilor de profit ai companiilor din sector, de circa 10, ar conduce la o valoare a Petrom de peste 10 miliarde de euro. Totu Citeste mai departe »
Cargill vinde terenul si cladirile fostei fabrici de ulei din Podari Dolj
Cargill Oils, parte a grupului Cargill, va scoate la vanzare terenul şi construcţiile in care funcţiona fabrica de ulei din Podari, judeţul Dolj, după ce anul trecut a vandut echipamentele de presare, rafinare şi imbuteliere a uleiului şi mărcile pe care le producea. Astfel, acţionarii companiei se vor intruni in 4 martie pentru a stabili preţul minim de vanzare pentru toate activele deţinute la Podari. In iulie 2013, Cargill a anunţat că a finalizat vanzarea mărcilo... Citeste mai departe »
Euromall cere daune de 7 milioane de euro grupului Immofinanz
Compania imobiliară Euromall, care a construit un centru comercial la Piteşti, cere despăgubiri de peste 7 milioane de euro grupului austriac Immofinanz, pe motiv că acesta ar fi incălcat obligaţiile asumate intr-un contract de asociere pentru un proiect rezidenţial in Băneasa Dezvoltatorul, cu acţionari israelieni, a depus joi prin intermediul unui vehicul investiţional, Baruba Trade & Invest Limited, o cerere arbitrală la Curtea de Arbitraj a Camerei de Comerţ şi Indust... Citeste mai departe »
Consumatorii au subvenţionat in 2013 cu 416 milioane Euro producţia de energie verde
Consumatorii de energie au plătit anul trecut 415,8 milioane de euro pentru a susţine energia regenerabilă prin sistemul de certificate verzi, cu 33,7% mai mult faţă de nivelul atins in 2012, de 310,8 milioane de euro, chiar dacă preţul pe certificat a scăzut cu 25%, reiese din datele ANRE. Preţul mediu al unui certificat verde a fost anul trecut de 42 de euro, faţă de 56 de euro in 2012, potrivit Autorităţii Naţionale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). ... Citeste mai departe »
Doi soți sunt acuzați de luare de mită și spălare de bani dupa ce au achizitionat paduri pentru Universitatea Harvard
Doi soţi care achiziţionau păduri din Romania pentru un fond de investiţii al Universităţii Harvard sunt cercetaţi pentru luare de mită şi spălare de bani. Ei sunt acuzaţi că au primit un milion de euro mită pentru a cumpăra anumite păduri. Procurorii au stabilit că in perioada 2007-2009 bărbatul a pretins de la doi denunțători, prin intermediul soției, echivalentul a 1 milion de euro. Mita a constat in contravaloarea unui sejur in ... Citeste mai departe »
EY- Global Banking Outlook for 2014: investitorii presează sectorul bancar pentru generarea de profit
Multe aspecte privind sectorul bancar au ajuns aproape de nerecunoscut la cinci ani după declanşarea crizei financiare. Schimbările suferite de industria bancară la nivel global, incepand cu 2008, au fost fără precedent. In 2014, schimbările vor continua in sector şi vor fi determinate de mai multe forţe. Reglementarea rămane una dintre cele mai puternice, iar problematica lichidităţilor şi a capitalului, precum şi cea privind reformele structurale vor continua să... Citeste mai departe »
Trei antreprenori romani au vandut Compania uberVU catre o companie canadiana pentru 15-20 milioane de USD
Compania uberVU, infiinţată in 2008 de trei romani şi activă in monitorizarea informaţiilor apărute despre companii pe reţelele sociale, a fost preluată de compania canadiană HootSuite, pentru 15-20 de milioane de dolari, potrivit portalului TechCrunch. "UberVU reprezintă următoarea generaţie de soluţii de analiză şi aduce totodată o echipă de clasă mondială. Achiziţia pune la un loc cele mai bune soluţii de analiză ale uberVU ... Citeste mai departe »
EY: Mai mult de jumatate dintre executivi iau in considerare vanzarea totala a afacerii iar o treime dintre ei vanzarea de active
O treime (33%) dintre companiile de la nivel global intenţionează să deruleze o vanzare de active in următorii doi ani, conform raportului anual EY - Global Corporate Divestment Survey, la care au răspuns mai mult de 700 de executivi la nivel global. 80% dintre respondenţi se declară deschişi la oferte pentru active de valoare iar o primă de 30% i-ar atrage pe majoritatea executivilor la masa negocierilor. In ceea ce priveşte opţiunile, 55% dintre executivii de la nivel global ar pu... Citeste mai departe »
Ovidiu Nicolescu: Majorarea accizei la carburanţi va produce un impact semnificativ asupra a 76% dintre IMM-uri
Majorarea accizei la carburanţi va produce un impact semnificativ asupra a 76% dintre intreprinderile mici şi mijlocii din Romania, 59% dintre acestea fiind chiar in pericol de a-şi reduce dimensiunea afacerilor, a declarat joi, intr-o conferinţă de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Romania (CNIPMMR). "In urma unui sondaj realizat in perioada 16-22 ianuarie 2014 la nivelul intreprinderilor mici şi mijlocii di... Citeste mai departe »
Coface: In 2014 va creste numarul de companii in insolventa cu 10%
Aproximativ un sfert din companiile insolvente in anul 2013 erau profitabile sau aveau o lichiditate teoretica pozitiva, astfel ca nu subperformanta financiara a dus la incapacitate de plata, ci mai degraba deciziile defectuoase de management, potrivit Coface. "Un element esential este ca nu subperformanta financiara a pus capat activitatii acestor firme (cu siguranta aceasta a contat, dar nu a jucat un rol crucial in determinarea insolventei), ci mai degraba deciziile defectuoase de management al riscului de credit, gestiunea trezore... Citeste mai departe »
59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67