Ce români îşi iau casă la hotel cu 76.000 de euro?

De ce ai alege să devii proprietarul unei locuinţe dintr-un imobil de sticlă, amplasat într-o zonă foarte aglomerată a Bucureştiului şi în care funcţionează “cel mai mare hotel din Europa”? Patronii “Rin Grand Hotel” şi-au scos la vânzare proprietatea bucată cu bucată. Sau mai exact, cameră cu cameră.

“Este ora şapte vă rog să vă treziţi”, se aude din partea cealaltă a receptorului. Mulţumeşti, te dai jos din pat şi suni la room-service: “o omletă şi un suc natural”, în zece minute ai micul dejun la pat, cobori la parter şi urmezi jumătate de oră la sala de fitness sau la piscină.

Preţuri de hotel, discount 10%

Până aici lucrurile sună bine. Singura problemă este că toate aceste servicii costă. Şi nu puţin. Costă ca şi cum ai sta într-un hotel de patru stele: abonament pe lună la piscină – 105 euro, dacă mai vrei în plus fitness sau aerobic 150 de euro, mic dejun 10 - 15 euro. La tarifele astea primeşti o reducere de 5-10% pentru că, de fapt, chiar stai într-un hotel de patru stele. Fraţii Negoiţă au hotărât ca cea mai mare parte din camerele de la Rin Grand Hotel să fie rearanjate şi transformate în apartamente, iar ulterior acestea să fie scoase la vânzare. Procesul de transformare este în curs, şi – ne-au declarat dezvoltatorii – deja s-au vândut între 12 şi 14 apartamente. Chiar dacă – la sfârşitul anului trecut - Ionuţ Negoiţă declara că apartamentele vor fi gata în luna februarie, primii proprietari se vor muta în hotel doar în septembrie.

Metru pătrat, cât trei salarii medii

Am încercat să vedem cum este viaţa de proprietar al unui apartament într-un hotel, care este oferta şi dacă forfota specifică locaţiei va fi resimţită de viitorii proprietari.

Am mers incognito ca potenţiali cumpărători ai unui apartament în hotel. Am aflat că din cele 1.400 de camere proprietarii vor renunţa la 800. Acestea se vor transforma în 350 – 400 de apartamente cu două sau trei camere.

Showroom-ul era finalizat la etajul al doilea al unei aripi a hotelului care dădea spre Carrefour şi spre Târgul de maşini Vitan, zone cu trafic intens, aşa că am putut analiza toată oferta. Cele mai ieftine sunt apartamentele de două camere cu preţul de 52.000 de euro pentru o suprafaţă utilă de 44 mp. Inconveniente: nu există cadă, covorul gros de hotel a rămas în dormitor, spaţiu destul de mic.

Continuare: www.romanialibera.ro