Depozit de produse petroliere

Prejmer, Romania
1.700.000 Euro
 • Localitate: Prejmer
 • Judet: Brasov
 • Regiune: Transilvania
 • Tara: Romania

Domeniu de activitate
 • Tip activ: Utilaje si echipamente, Linii de productie
 • Tip afacere: Distribuitori - Comert en-gros

Descriere activ

Proprietatea este situata in comuna Prejmer, judetul Brașov, in apropiere de DN11 (Brasov – Bacau), DN 10 (Brasov Buzau) la cca 15 km de Brasov. Depozitul propriu zis este situat la cca 500 m E de DN11. Statia de pompare -descarcare vagoane cf este situata la cca 1 km E de depozit, langa linia de cale ferata.  Activitatea derulata in cadrul acestei locatii a constituit-o comertul cu ridicata a combustibililor solizi, lichizi si gazosi si a produselor derivate (cod CAEN 4671), depozitul functionand pentru depozitarea si comercializarea cu ridicata a produselor tip motorina. Motorina se depozita in 12 rezervoare a caror capacitate totala este de 4.645 to, care puteau fi umplute prin rulajul a cel putin 3 garnituri de tren/ pe luna.

Depozitul dispune de facilitatile aferente Normativului de proiectare, executie, exploatare si postutilizare a depozitelor de carburanti pentru siguranta la foc, indicativ NP004-2003, iar activitatea respecta legislatia de mediu referitoare la controlul activitatilor care prezinta pericole majore in care sunt implicate substante periculoase (HG 95/23.01.2003).

Locatia este organizata in zone distincte:

- zona de livrare a carburantilor, care contine 3 peroane de livrare;

- zona de depozitare, care contine 12 rezervoare supraterane;

- zona de descarcare a vagoanelor cisterne care include locul de stationare, amplasarea gurilor de descarcare si pompa de transvazare;

- zona de separare a hidrocarburilor de apa rezultata de la ploi;

- zona PSI, care contine bazinele de pastrare a necesarului de apa, statia de pompare, statia de preparare a amestecului spumogen;

- zona anexe (birouri, amenajari administrative).

Depozitul este conectat la reteaua de apa potabila a localitatii. Apa necesara in caz de incendiu este asigurata din foraje de control a panzei freatice din care se capteaza in doua bazine de cate 420 mc. Evacuarea apelor menajere se realizeaza prin vidanjarea fosei septice cu o capacitate de 8 mc. Evacuarea apelor uzate industriale (racirea rezervoarelor, ape pluviale) se realizeaza in Canalul Morii, dupa trecerea prin separatorul de produse petroliere. 

Proprietatea este bransata la retelele de electricitate, gaze si telefonie locale. Ambele locatii dispun de instalatii de supraveghere video.

Aprovizionarea depozitului se realiza cu ajutorul cisternelor auto si a celor de cale ferata. Aprovizionarea din cisterne de cale ferata era asigurata de statia de pompare a societatii aflata in Gara, iar prin intermediul unei conducte duble de cca 1 km, realizata din OL cu DN80, produsele erau livrate in rezervoarele societatii. Punctul de aprovizionare din Gara a fost amenajat pe terenul care a fost inchiriat de la C.F.R.

TERENUL

Terenul aferent depozitului are o suprafata totala de 23.663,39 mp care a rezultat din alipirea a 5 parcele de teren aflate in proprietatea societatii. 

 CLADIRILE EDIFICATE PE TEREN

Pe teren se afla edificate urmatoarele constructii: bazin apa, statie dedurizare, 9 rezervoare produse petroliere, casa pompe, stație incarcare produse petroliere, platforme beton, retea conducte tehnologice, distributie produse petroliere, dig beton, imprejmuire rezervoare, instalatie stins incendiu cu apa si spuma chimica, camine beton, imprejmuire incinta si in extindere: 2 rezervoare supraterane, rezervor metalic suprateran (2.000 mc), gospodarie spuma si un separator de namoluri si produse petroliere, statie preparare pacura.  Alte cladiri: 1. Birou facturare  2. Grup sanitar 3. Cladire centrala termica  4. Casa pompe 1;  5. Gospodarie PSI; 6. Casa pompe apa PSI; 7. Cladire statie de dedurizare; 8. Casa pompe 2; 9. Casa bransament apa

 CONSTRUCTII SPECIALE

1. Bazine apa PSI Exista doua bazine descoperite, realizate din beton armat, cu o capacitate de cca 200 mc fiecare (conform descriere pusa la dispozitie de societate). Dimensiunea efectiva nu s-a putut estima, datorita depunerilor de zapada care nu au permis aprecierea adancimii (fiecare bazin avand o suprafata de cca 100 mp si in aparenta o adancime maxima de cca 2 m) . Starea generala este satisfacatoare, data PIF 2002.

2. Platforme betonate Platforma betonata de cca 20 cm grosime, care acopera o buna parte a proprietatii. Datorita faptului ca la data inspectiei ninsese, acest activ nu s-a putut inspecta, astfel incat starea acestuia este estimata conform starii restului de constructii (satisfacatoare). Suprafata este de 930 mp, iar data PIF e 2004.

3. Imprejmuire Imprejmuirea este realizata din mai multe tronsoane, cu o stare generala satisfacatoare.

4. Fosa septica Aceasta constructie nu este inclusa in extrasul de Carte Funciara și reprezintă o constructie subterana din beton armat cu o capacitate conform informatiilor puse la dispozitie de 16 mc, realizata in 2004. Starea sa apreciindu-se ca fiind buna.

5. Rezervoare. Situatia sintetica a acestor constructii speciale se prezinta astfel. Rezervoarele de depozitare combustibil : R1, R2, R3, R4, R5, R6, R7, R8, R9, R10, R11, R12. Rezervoarele sunt supraterane, realizate din tabla, otel, montate pe fundatii de beton armat. Sunt dotate cu scari de acces, supape de respiratie, inele de stropire, etc. Primele 11 rezervoare sunt indiguite de o incinta (f) iar rezervorul de 2000 de mc dispune de propria cuva. Sunt realizate din beton armat, impermeabilizate, astfel incat, in cazul unor scurgeri din rezervoare, motorina sa fie preluata in cuvele respective (capacitatea acestora este egala cu capacitatea rezervoarelor deservite la care se adauga un volum necesar opririi si a spumei de stingere). Toate rezervoarele sunt realizate din placi de OL sudate. Cuvele in cauza corespund unor batale pentru depozitare fluide, cu o inaltime a digului de cca 1,5 m, avand urmatoarele suprafete aproximative: - depozite 1-11: cca 1500 mp (fara fund bazine); - depozit 12: cca 1.100 mp (fara fund bazin). Conform informatiilor primite, primele 9 rezervoare sunt mai vechi de 30 ani, iar restul sunt realizate in perioada 2001-2006. Starea generala este buna, necesitand, pe alocuri, lucrari de corectie a vopsitoriei exterioare.

6. Rampe de incarcare autocisterne. Rampa este o constructie din profile metalice (gen estacada), sustinuta partial pe stalpi din beton armat, cu scari si platforme metalice. In partea superioara este realizat un acoperis din tabla cutata sustinut de doua ferme metalice. Rampa impreuna cu echipamentele ce o deservesc asigura operarea a 4 puncte de incarcare (2 pe sus, 2 pe jos). Suprafata cu acoperis este de cca 24 mp (lungimea de 10 ml). Data PIF este 2004.

7. Retea electrica de forta, iluminat si impamantare. Cca 8 stalpi din OL, pe care se aflau instalate obiecte de iluminat incandescent. Puterea instalata este de 1.600 kw, iar data PIF este 2004.

8. Retea de canalizare Conform documentelor detinute de societatea debitoare, rezulta ca reteaua de canalizare ar fi de cca 180 ml, realizata din conducte de azbociment, DN 300, la o adancime de 2 m. Exista doua conducte cu o lungime totala de cca 930 ml, OL DN80 (legatura intre depozit si gara) si conducta OL, DN 90 in incinta. Conductele sunt ingropate si supraterane.

 BUNURI MOBILE

Bunurile mobile pot fi clasificate in active care deservesc depozitul, care au o valoare in conditiile in care sunt atasate acestuia si active care pot fi valorificate independent, fara a perturba potentiala activitate a depozitului. In continuare, sunt prezentate aspecte generale referitoare la bunurile mobile si o prezentare detaliata a principalelor active din aceasta grupa.

 ACTIVE CARE DESERVESC DEPOZITULUI

Aceste active sunt fie montate pe locatie, fiind dificila demontarea si relocarea acestora, fie foarte specializate, putand fi utilizate doar de operatori economici al unor astfel de tipuri de depozite. Astfel:  Echipamente de supraveghere - DVR Everfocus EDVR16D3, situat in depozit, functional - sistem de supraveghere, alcatuit din camere de luat vederi montate pe stalpii de iluminat, atat in depozit cat si la statia de pompare, DVR Real Time Network, UPS APC, Switch Linksys RC042, rack). Desi aceste bunuri deservesc depozitul, pot fi valorificate independent, cu deducerea costurilor de demontare.

 Echipamente depozit Prejmer Conform documentelor prezentate de societatea debitoare, in cadrul acestei pozitii sunt incluse toate elementele aferente dotarii PSI (rezervor spuma, pompe PSI, sistem de stingere la rezervoare, tunuri PSI, etc).

 Sistem cantar bascule Pod bascula tip FLITAB pentru cantarirea autovehiculelor, avand o capacitate de cca 60 to, realizat din metal. Starea activului este buna.

 Sisteme de incarcare autocisterne Sistemul echipeaza rampele de incarcare asigurand incarcarea atat pe deasupra cisternei, cat si pe dedesuptul acesteia. Este alcatuit din sistemul de contorizare (Imsol), bratele de incarcare (unul superior, altul inferior), sistemul de protectie la incarcare (tip MT 30/1), sistemul de protectie la supraplin (TIMM), vizorul pentru nivel lichid, debitmetru electronic.

 Pompe, tabloul electric pompe motorina Pompe de mare capacitate (60 mc), instalate in statia de pompare din depozit .

 Post de transvazare Ansamblu de pompe aflat in locatia din Gara

 Grup electrogen Grup electrogen CF 2400, capacitate 75 KVA, diessel, motor in 4 cilindri, consum cca 15 l/h, automatizat, sistem de incalzire a lichidului de racire alimentat la 230V, redresor pentru incarcarea bateriei de acumulatori.

ACTIVE CARE POT FI VALORIFICATE INDEPENDENT

 Echipamente de calcul, IT Calculatoarele sunt dotate cu monitoare, tastaturi, mouse, si prezinta o uzura normala. Prinț-serverul este in fapt un calculator normal. Multifunctionalul si imprimanta sunt intr-o stare satisfacatoare.


 • Pret: 1.700.000 EUR
 • Sunteti dispus sa vindeti si in rate?:  DA
 • Activ scos la licitatie?:  NU

 • Model:  DEPOZIT DE PRODUSE PETROLIERE 4700 TONE
 • Marca:  DEPOZIT DE PRODUSE PETROLIERE 4700 TONE
 • An constructie:  2007-reabilitat
 • Ore functionare:  pana iun 2011
 • Carburant:  motorina
 • Uzura:  nefunctional din 2011
 • Alte Active de vanzare
  Hala/spatiu industrial de vanzare in Brasov 300.000 Euro Hala/spatiu industrial de vanzare in Brasov Brasov, Romania
  Imobil de inchiriat 10.000 Euro Imobil de inchiriat Braila, Romania
  Vand proprietate (pretabilă fonduri europene) 1.250.000 Euro Vand proprietate (pretabilă fonduri europene) Voluntari, Romania
  18 Euro Afacere profitabila teren rezidential Harman, Romania
  36.000 Euro Vând linie nouă de tocat anvelope Banat-Crisana-Maramures, Romania
  Alte Active de vanzare