Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

O firmă românească vrea să construiască o fabrică de autoutilitare 4x4 pentru fermieri
Firma Bucovina Vehicles, care îl are printre acţionari pe senatorul PDL Sorin Fodoreanu, intenţionează să construiască la Gura Humorului o fabrică de asamblare a unei autoutilitare 4x4 pentru fermieri. Firma Bucovina Vehicles SA a depus, joi, o cerere de concesionare a 25 de hectare de teren în oraş cu acces la utilităţi, apă, canalizare, gaze naturale şi energie electrică. Potrivit cererii depuse la Primăria Gura Humorului, firma intenţionează să construiască o fabrică de platforme auto multifuncţionale pentru fermieri, investiţia fiind... Citeste mai departe »
Facebook valoreaza 103 miliarde dolari in crestere cu 9% in ultima ultimei tranzactii pe piata secundara
Ultima tranzacţie cu acţiuni Facebook permisă pe o piaţă secundară înainte de oferta publică iniţială aşteptată în mai indică o valoare a companiei de 102,8 miliarde de dolari. Preţul la ultima tranzacţie derulată pe platforma SharesPost, pentru 150.000 de titluri, a urcat cu aproape 9%, de la 40,5 dolari într-o altă licitaţie derulată în martie la 44,1 dolari, transmite Bloomberg. Facebook a decis să oprească la sfârşitul acestei săptămâni tranzacţiile pe pieţele secundare, în contextul pregătirilor pentru listare, au declarat doua surs... Citeste mai departe »
Afacerile romanesti ale Actavis ar putea intra in portofoliul grupului american Watson
Compania americană Watson, al cincilea producător de medicamente generice din lume, ar putea cumpăra producătorul Actavis, într-un deal estimat la circa 7 mld. Dolari, potrivit unor surse citate de Reuters. Achiziţia Actavis ar fi o mişcare îndrăzneaţă pentru Watson, care a mai cumpărat Arrow Group în 2009 pentru 1,75 mld. dolari şi Andrx Corp în 2006 pentru 1,9 mld. dolari. Grupul Actavis este reprezentat în România de două unităţi: Actavis sales şi marketing (responsabilă cu partea de comercializare şi promovare a produselor din portofol... Citeste mai departe »
Gazprom negocieaza achizitia Petrom?
Mihai Macsim, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Ruse (CCIRR) sustine ca austriecii de la OMV negociază cu ruşii pentru vânzarea acţiunilor pe care le deţin la "OMV Petrom" - peste 51% din capitalul social. Ziaristii rusi au intervievat reprezentantii Gazprom Neft iar acestia au raspuns ca nici ei si nici filiala din Serbia a companiei- NIS, nu negocieaza achizitia a 51 % din actiunile OMV. "Se pare că austriecii de la OMV negociază cu ruşii să vândă partea din România. Românii îi împing pe austrieci să-şi vândă ... Citeste mai departe »
Tranzactia Aviva - MetLife a implicat active de 50 milioane de Euro
Britanicii de la Aviva au negociat cu mai multe grupuri financiare vânzarea activelor de 50 mil. euro şi a portofoliului de 250.000 de clienţi de asigurări de viaţă, dar americanii de la MetLife au fost singurii cu care negocierile au ajuns într-un stadiu avansat. "Am negociat cu mai multe grupuri financiare, iar MetLife a reprezentat o decizie strategică pentru că asigurătorul are deja un plan de creştere a operaţiunilor din regiune", a spus Mihai Popescu, CEO al Aviva România. MetLife, care deţine pe plan local Alico (fosta AIG Life), ... Citeste mai departe »
Starea economiei romanesti vazuta de pe 4 roti
Vânzările de camioane sunt indicatorul cel mai bun pentru starea de sănătate a unei economii, spunea Michael Schmidt, unul dintre marii dealeri de camioane locali. Atunci dacă în 2012 se vor vinde camioane înseamnă că economia românească va merge bine? Dacă economia ar fi un organism, sectorul transporturilor şi al logisticii ar reprezenta sistemul vascular. În aceeaşi logică, dacă vasele de sânge funcţionează în parametri optimi, întregul organism este sănătos. Strâns legate de evoluţia majorităţii sectoarelor economice - fie că vorbim ... Citeste mai departe »
Modelul de business a lui Octavian Radu
Pasul unu: cumpără afacerile. Pasul doi: le crește. Pasul trei: le vinde. E un bun rezumat al modelului de business al antreprenorului în serie Octavian Radu. Nu e exclus însă să mai dea și greș "Sunt chinuit de patru ani“, mărturisește Octavian Radu. A vrut să construiască un RTC puternic, dar „de când cu criza, doar distrug“, spune el, făcând referire la intrarea în insolvență sau vânzarea „oarecum forţată“ a unor firme din grup. Liniște în sensul strict al cuvântului n-a fost niciodată, de fapt, în RTC Holding - un grup care în 2005, d... Citeste mai departe »
Modernizarea statului: propaganda vs realitate
Lozincile oficiale, repetate pana la satietate in ultimii patru ani de nenumarati propagandisti politici ne informeaza ca guvernul actual este unul aflat intr-o inclestare pe viata si pe moarte cu „sistemul ticalosit”, un regim dedicat fara rest reformei statului, modernizarii Romaniei si politicilor pro-piata. Faptele contrazic punct cu punct toate aceste lozinci, asa cum rezulta fara echivoc din Rapoartele de competitivitate globala realizate de Forumul Economic Mondial in anii 2008, 2009, 2010 si 2011. Despre ce reforma a statului pute... Citeste mai departe »
PwC: Achizitiile pe pietele emergente pot fi riscante si costisitoare
Achiziţiile pe pieţele emergente permit companiilor mari din economiile dezvoltate să-şi majoreze semnificativ afacerile, dar acest tip de tranzacţii sunt riscante şi pot fi foarte costisitoare dacă eşuează, arată compania de consultanţă şi audit PwC. PwC a analizat peste 200 de astfel de tranzacţii, pentru a găsi cauzele care stau la baza acestor probleme, scrie Mediafax. "În 2011 valoarea tranzacţiilor companiilor vest-europene şi americane pe pieţele emergente a fost de cel puţin 140 de miliarde de lire sterline; dar mai mult de jumăt... Citeste mai departe »
Renault-Nissan îşi va majora deţinerea la AvtoVAZ în etape
Grupul Renault - Nissan ar putea să plătească în doi ani suma aferentă majorării până la 50%, de la 25%, a participaţiei la AvtoVAZ , cel mai mare constructor auto din Rusia, conform unui acţionar al AvtoVAZ Serghei Skvortsov, vicepreşedintele băncii ruse de investiţii Troika Dialog , a declarat că un memoradum de înţelegere ar putea fi semnat la finele lunii februarie sau la salonul auto de la Geneva, care începe în data de 8 martie, urmând ca tranzacţia cu Renault - Nissan să se finalizeze trei luni mai târziu. Suma tranzacţiei... Citeste mai departe »
Austriecii de la Kapsch se uită la încă două achiziţii pe IT şi s-ar putea extinde în Iaşi şi Cluj
Grupul austriac Kapsch, cu afaceri estimate la un miliard de euro în anul fiscal curent, are în vedere alte două achiziţii ale unor companii IT din România şi evaluează posibilitatea de a-şi deschide sucursale şi în Iaşi şi Cluj, pe lângă cele deţinute deja în Bucureşti şi Sibiu, a declarat într-o conferinţă de presă Dan Roman, directorul general al subsidiarei locale. Kapsch România a anunţat săptămâna trecută că a preluat companiile de consultanţă Squario IT Solutions şi Focus Net Consultig, care a avut în 2011 aproximativ 30 de angajaţ... Citeste mai departe »
Căncescu vrea să vândă licenţele achizitionate de la BBC Romania
Căncescu a preluat cele patru licenţe, de la Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Sibiu, pe care BBC le deţinea în România şi pe care românii puteau asculta programe în limba engleză din grila postului de radio britanic Primul pas al lui Aristotel Căncescu în preluarea celor patru licenţe ale BBC în România a fost făcut în septembrie 2011, când CNA a fost informat că acţionariatul BBC România SRL ar urma să se modifice, în sensul în care părţile sociale pe care British Broadcasting Corporation din Marea Britanie le deţinea în societatea BBC R... Citeste mai departe »
Sberbank va prelua oficial Volksbank International în 15 februarie
Mult amânata preluare de către Sberbank a Volksbank International (VBI) urmează să se finalizeze miercuri, 15 feburarie, anunţă agenţia austriacă de presă APA. Grupul bancar rus urmează să achiziţioneze divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac Oesterreichische Volksbanken (OeVAG) pentru jumătate de miliard de euro (585 de milioane de euro). Doar operaţiunile VBI din România nu vor fi incluse în tranzacţie, anunţă APA. Preluarea se va finaliza miercuri, 15 februarie, cu o conferinţă de presă desfăşurată în sala Bursei Vieneze... Citeste mai departe »
Investitiile straine in capacitati de productie noi au fost de peste 460 milioane Euro in 2011
Valoarea investitiilor realizate in Romania de principalele companii straine care au inaugurat capacitati noi de productie in anul 2011 se ridica la 461,5 milioane euro, fiind create, astfel, 4.550 noi locuri de munca, arata o analiza realizata de Andreea Paul Vass, consilier de stat al premierului Emil Boc si remisa, marti, Agerpres. Potrivit sursei citate, Romania ramane o locatie fertila pentru cresterea si dezvoltarea proiectelor de investitii, atat din surse straine, cat si autohtone. Investitiile au vizat industria alimentara, pro... Citeste mai departe »
Alpha Bank nu mai fuzioneaza cu Eurobank și se gandeste sa vanda participația în unitățile din Europa de Est
În urma analizării impactului pe care restructurarea datoriilor statului elen le-a avut asupra celor două bănci, boardul Alpha Bank a ajuns la concluzia că "fuziunea nu numai că nu reuşeşte să genereze valoare adăugată, ci chiar provoacă o pierdere pentru Alpha Bank şi acţionarii săi". Alpha Bank ar urma să îşi vândă participaţia de 30% în unităţile sale din Europa de Est Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Acţionarii băncii elene Alpha Bank, care controlează Alpha Bank România, au fost convocaţi pe 26 aprilie să deci... Citeste mai departe »
Serbia a răscumpărat un combinat siderurgic pentru un dolar
Premierul sârb, Mirko Cvetkovic, care a semnat acordul oficial cu vicepreşedintele U.S. Steel, David J. Rintoul, a precizat că acordul a fost o 'mişcare forţată' pentru a salva locurile de muncă ale celor 5.000 de angajaţi. Cvetkovic a mai anunţat că guvernul de la Belgrad va numi un nou director general şi va trebui să găsească un nou partener strategic. În anul 2003 grupul U.S. Steel a cumpărat combinatul siderurgic de la Smederevo, aproximativ 60 de kilometri sud-est de Belgrad, pentru 33 milioane de dolari. După preluare companie amer... Citeste mai departe »
Val de încredere în economia României. Indicele, la maximul din iulie 2011
Încrederea în economia României a crescut în ianuarie la cel mai bun nivel după iulie 2011, arată datele Comisiei Europene. A crescut atât moralul firmelor, cât şi cel al populaţiei, cu excepţia companiilor din comerţ. S-a îmbunătăţit şi indicele increderii la nivelul Uniunii Europene, după ce în decembrie atinsese minimul ultimilor doi ani. Prelungirea crizei din zona euro a ştirbit perspectivele economice, iar uniunea monetară va reintra în recesiune în acest an. Există, însă, şi semnale mai optimiste, care arată că economia zonei euro... Citeste mai departe »
Francezii de la Auchan cumpără platforma Tractorul Braşov, la discount de 70%, pentru a construi un mall
Grupul francez Auchan, care de anul trecut a adus în România şi braţul de dezvoltare imobiliară Immochan, este în curs de preluare a circa 100 de hectare de teren din platforma Tractorul Braşov, în urma unei tranzacţii de circa 20-25 de milioane de euro. Francezii cumpără platforma de la firma Flavus Investiţii, fondată de către doi antreprenori români - Victor Vadeneaux şi Silviu Savin - care s-au întors în 2007 în România ca reprezentanţi ai fondului britanic de investiţii Cheynee Capital. La acel moment, Flavus a cumpărat, la licitaţi... Citeste mai departe »
NEPI a cumparat City Business Centre Timisoara de la Ovidiu Sandor
Un antreprenor timisorean a semnat cea mai mare tranzactie imobiliara a ultimelor 12 luni, renuntand la proiectul cu cinci cladiri de birouri dezvoltat in capitala Banatului. Tranzactia a fost estimata la 90mil de Euro În septembrie 2006 punea "piatra de temelie" la prima clădire a proiectului de birouri City Business Center din Timişoara, iar cinci ani mai târziu a reuşit să semneze un contract estimat la circa 90 de milioane de euro pentru vânzarea a trei imobile finalizate şi alte două aflate în curs de dezvoltare. Aşa ar suna un rezu... Citeste mai departe »
Devenim o tara "fantoma"? Populatia scade, locuintele risca sa ramana goale
Numarul populatiei Romaniei este in continua scadere, daca in 1992 erau 22,8 milioane de persoane, iar in 2002, 21,7 milioane, datele preliminare ale recensamantului de anul trecut arata ca populatia este, in prezent, de doar 19 milioane de persoane. Intre timp, insa, stocul locativ a crescut cu cateva sute de mii de unitati locative, pana la 8,45 milioane de locuinte conventionale, fata de peste 8,1 milioane unitati in 2002 Sursa grafic: Ziarul Financiar Scaderea numarului populatie a avut un impact si asupra numarului mediu de persoane... Citeste mai departe »
39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47