Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Supermarketul propriu, viitorul mezelarilor
Pe o piaţă estimată la un miliard de euro, dar care anul trecut a înregistrat o scădere de aproximativ 15% în valoare, producătorii de mezeluri încearcă să găsească soluţii câştigătoare. Acestea par a fi exportul şi deschiderea de magazine sau chiar supermarketuri proprii. După ce firma Angst a deschis drumul mezelarilor cu supermarketuri având deja 24 de astfel de locaţii în special în Capitală şi în zonele limitrofe, acum este rândul celor de la Cris-Tim să încerce aceeaşi cale. „Până la finalul acestui an, vom deschide două supermarket... Citeste mai departe »
Adamescu a vândut participaţia Generali Asigurări si finalizeaza rascumpararea a 27% din Astra Asigurari
Astra Asigurări, cea mai mare companie de asigurări din România, a vândut 16% din acţiunile Generali către grupul italian Generali. Astra, societate care s-a desprins din fosta Administraţie a Asigurărilor de Stat - ADAS, deţinea cele 16% din acţiuni încă de la venirea italienilor în România, în 1994. De la preluarea societăţii de către omul de afaceri Dan Adamescu, în 2001, au fost numeroase negocieri de vânzare a pachetului de acţiuni deţinut la Generali, dar preţul propus de italieni a fost considerat nesatisfăcător. "Tranzacţia a f... Citeste mai departe »
Volksbank a anuntat BNR ca nu mai vinde banca
Volksbank International nu mai vinde Volksbank Romania, cea mai mare subsidiara a grupului austriac. Grupul austriac a luat marti aceasta decizie, iar Friedhelm Boschert, CEO al Volksbank International, a fost ieri in Romania pentru a comunica BNR decizia finala, potrivit surselor apropiate discutiei. Volksbank International va trimite saptamana viitoare o notificare scrisa catre Banca Nationala a Romaniei in care va preciza in mod oficial planurile de viitor pe piata romaneasca. Initial, gigantul bancar rus Sberbank discutase preluarea... Citeste mai departe »
Vin din nou capitalurile străine.
România poate să fie din nou invadată de bani mulţi din străinătate astfel că dobânda va redeveni principalul instrument de politică monetară odată cu intensificarea fluxurilor de capital străin, consideră Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR. "Fluxurile de capital străin se reiau spre economiile emergente. Deocamdată nu vedem un val foarte mare de capitaluri, dar probabilitatea este destul de înaltă Mai multe fluxuri de capital vor face din nou rata dobânzii principalul instrument. Este imposibil să te aperi majorând rezerve... Citeste mai departe »
Câte milioane investește Patriciu pentru extinderea MAC.RO
Recent, firma SC MiniMAX Discount SRL, controlată de omul deafaceri Dinu Patriciu a deschis cinci noi magazine în judeţele Mureş, Galaţi, Satu Mare, Bihor şi Vrancea, iar planurile de extindere pentru acest an continuă. Estimările companiei privind afacerile pentru acest an, de 450 de mil. de euro se menţin, iar din această valoare magazinele MIC.RO au o contribuţie de aproximativ 50%. “Dorim ca până la sfârşitul anului să ajungem cu reţeaua la un număr de 120 de magazine. Investiţia pentru extindere se situează la aproximativ 20 de mil... Citeste mai departe »
Piaţa de fuziuni şi achiziţii a început să se dezgheţe
Ernst&Young: Valoarea M&A din primul trimestru a crescut la 270 mil. euro. ''Anul 2011 va aduce tranzacţii mici, dar mai numeroase, iar preluările mari vor fi în continuare limitate''Piaţa a scăzut cu 20% anul trecut, la 3 miliarde de dolari, fiind încheiate 106 tranzacţii Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor din primul trimestru a fost de 270 milioane euro, în creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2010, la care se adaugă 206 milioane de euro reprezentând tranzacţii realizate la nivel internaţional şi care au implicat subsidiare din Români... Citeste mai departe »
Grupul MOL a cumparat 19 benzinarii TUS Oil si se extinde in Slovenia
MOL Slovenia – companie membră a Grupului MOL – a semnat un acord cu TUS Holding Companies privind achiziţionarea a 19 benzinării TUŠ Oil în Slovenia. Tranzacţia prevede şi acceptarea cardurilor TUS Klub în noua reţea astfel formată. MOL Slovenia este prezentă pe piaţa slovenă din 1996, activităţile principale fiind retailul şi vânzările engros deproduse petroliere. Prin această achiziţie, Grupul MOL intenţionează să îşi majoreze cota de piaţă pe segmentul retail şi să-şi atingă obiectivele de creştere în Slovenia. Acordul pe term... Citeste mai departe »
Immofinanz vrea sa cumpere inca 2 terenuri in Brasov
Potrivit unor surse din piaţă, austriecii de la Immoeast încearcă să cumpere terenurile pe care s-au aflat societăţile comerciale braşovene Lubrifin şi Lemexim. Austriecii deţin deja un teren de patru hectare, care a aparţinut societăţii IUS SA, situat între cele două suprafeţe pe care doresc să le achiziţioneze. Dorinţa de achiziţie a apărut după ce compania Masterange Imobiliare, care face parte din holdingul omului de afaceri Ion Ţiriac, a anunţat că intenţionează să construiască pe terenul fostei companii Lemexim un mall şi o serie de... Citeste mai departe »
Vom mai vedea achizitii pe piata de paza spune seful Seful Nei Holding
Criza a decapitalizat foarte multe companii de pe piata locala de paza si securitate, iar jucatorii importantii la nivel international vor profita de situatie, apreciaza Mihai Neicu, presedintele Nei Holding. “Cu siguranta ca vom mai vedea achizitii pe piata de paza, pentru ca multe companii sunt decapitalizate”, considera Neicu. El controleaza, alaturi de sotia sa, un grup din care fac parte parte societatile Nei Guard (paza si monitorizare), Nei Electric Distributie (import si distributie de echipamente electrice), Nei Medica Asist (serv... Citeste mai departe »
Piata hoteliera isi revine
Dupa doi ani si jumatate de scaderi pe piata hoteliera, care a pierdut 200 mil. euro, se poate vorbi pentru prima data de o revenire in conditiile in care oamenii calatoresc mai mult, companiile au inceput sa organizeze traininguri, iar cererea pentru cazare a crescut. Concluzia ii apartine lui Yilmaz Yildirimlar, unul dintre cei mai puternici executivi din turism, care conduce complexul hotelier Radisson Blu de pe Calea Victoriei, cu 718 camere. De altfel, Yildirimlar este si primul executiv de top al unui complex de lux care spune ca da... Citeste mai departe »
Fond de private equity, investitor strategic sau privat?
Un partener de calibru si cu experienta in domeniu este cea mai buna variant pentru un business care isi doreste sa creasca, sustine Alin Veteleanu, presedintele Vector Business Consulting, la conferinta M&A Outlook 2011. Veteleanu povesteste ca afacerea in IT, un domeniu de care este pasionat, a testat mai multe strategii, de la noi produse, pana la extinderea pe alte piete, in incercarea de a creste cu pasi marunti. “Luam in calcul posibilitatea unui exit. Se spune ca daca stai mai mult de 5 ani intr-o firma s-ar putea sa ramani defini... Citeste mai departe »
Microhidrocentrale vs. eoliene - viitorul pieței de energie
Energia verde, regenerabilă și ieftină este ținta tuturor producătorilor de profil, iar Sfântul Graal al acestui tip de producție a fost identificat în microhidrocentrale, adică în investițiile mici și rentabile. Producția de energie prin microhidrocentrale ia tot mai mult avânt și în România. Goana după energie verde, regenerabilă și ecologică are acum drept țintă microhidrocentralele, proiecte care necesită incomparabil mai puțini bani decât cele de energie eoliană. Iar odată cu construcțiile de microhidrocentrale (MCH) se dezvoltă și ... Citeste mai departe »
Topul companiilor cu cele mai mari profituri din lume
Câştiguri de zeci de miliarde de dolari în plină criză. Pentru aceste companii-gigant, este un lucru obişnuit. CNN Money a realizat topul celor mai profitabile companii din lume. Unele au înregistrat anul trecut câştiguri de câteva ori mai mari decât în 2009. Primele poziţii ale clasamentului sunt ocupate în special de companii petroliere care, ajutate de preţurile ridicate ale ţiţeiului, au înregistrat avansuri semnificative în 2010. 1. ExxonMobil. În 2010, profitul gigantului petrolier s-a ridicat la 30,5 miliarde de dolari. Comparativ c... Citeste mai departe »
Investiţiile în pârloagă aduc profit garantat
Marii latifundiari din România nu-şi lucrează terenurile, dar se bucură de subvenţii de 176 de euro pentru fiecare hectar. Taxa pe pârloagă este ineficientă atâta vreme cât proprietarii acestora primesc subvenţii. Terenul nelucrat aduce profit însemnat străinilor care deţin zeci de mii de hectare în România. Dintre cele 9,5 milioane de hectare de teren agricol din România, peste un milion de hectare sunt nelucrate, potrivit statisticilor Ministerului Agriculturii. Acest lucru plasează ţara noastră pe locul al doilea în regiune în funcţie... Citeste mai departe »
Guvernul, fond de investiții pentru antreprenori?
Una dintre măsurile de susținere a activităților antreprenoriale pe care Guvernul se pregătește să le ia este constituirea unui fond de investiţii cu capital de risc, alimentat din mai multe surse guvernamentale, pentru finanţarea IMM-urilor profitabile care au nevoie de lichidităţi. Eu susțin demult ideea unui astfel de fond alimentat guvernamental, dar cu management pri¬vat, rămâne de văzut dacă se va și realiza într-o formulă viabilă, pentru că aici cea mai importantă problemă mi se pare într-adevăr soluția care va fi aleasă pentru manag... Citeste mai departe »
Grupul Volkswagen vrea preluarea MAN si fuzionarea ei cu Scania
Volkwagen ar putea prelua in totalitate MAN, dupa ce tocmai a anuntat ca participatia sa a crescut la peste 30 de procente din producatorul de camioane. Dupa preluare, activitatile MAN vor fi fuzionate cu cele ale Scania a mai anuntat VW. Legea germana spune ca daca s-a trecut de pragul de 30%, MAN, in cazul nostru, este obligata sa faca o oferta de preluare totala. Potrivit calculelor estimate de economisti, producatorul de camioane valoreaza aproape 13,8 miliarde euro, potrivit MoneyWatch. Cei de la Volksvagen au oferit MAN un pret d... Citeste mai departe »
Oltchim a inaintat OMV Petrom o oferta pentru cumpararea Arpechim
Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a anuntat vineri ca a inaintat o oferta, pe 25 mai, celei mai mari companii din Romania, OMV Petrom SA, privind cumpararea instalatiilor rafinariei Arpechim-Pitesti, in baza unui Memorandum aprobat de Guvern. "Pe durata negocierilor, pana la transferul de proprietate, SC Oltchim SA a solicitat incheierea unui contract de inchiriere a instalatiilor rafinariei in temeiul caruia Oltchim sa poata incepe operarea acestora in cel mai scurt timp posibil", se arata intr-un comunicat al Oltchim. Oficia... Citeste mai departe »
Afaceristii romani prind din nou curaj: La cumparaturi in regiune
Companiile romanesti incearca sa retraiasca o etapa de crestere intrerupta brusc de recesiune: dupa trei ani de criza financiara antreprenorii autohtoni vor din nou sa cumpere active pe pietele din strainatate. Arabesque este cel mai proaspat exemplu. Mai multe firme romanesti se bucurau de anii de boomeconomic prin achizitia de companii de pe pietele vecine. Era perioada 2007-2008, chiar inainte de declansarea crizei financiare. Romstal se extindea pe piata din Serbia, prin preluarea companiei Doming, Policolor cumpara o fabrica in Bulgar... Citeste mai departe »
Patriciu mută Adevărul Holding în Olanda
Dinu Patriciu şi-a vândut participaţia de 99,92% pe care e deţinea ca persoană fizică în cadrul Adevărul Holding SRL, către propria firma din Olanda - Fast Europe Media N.V. F. În data de 15 aprilie, adunarea generală a asociaţilor SC Adevărul Holding SRL, Dinu Patriciu şi Adevărul Distribuţie SRL, ultima reprezentată legal de către Peter Imre, au aprobat vânzarea şi transferul cu titlu oneros a 39.667.180 părţi sociale, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, deţinute de către Patriciu în cadrul societăţii, potrivit unui anunţ publicat... Citeste mai departe »
RCS&RDS vrea sa cumpere o felie din Romtelecom?
RCS RDS, cel mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala, si-a manifestat intentia de a cumpara pachetul de 46% pe care statul roman il mai detine in Romtelecom, a declarat Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale. "Eu as vrea sa listez compania pe Bursa si o piata straina este o optiune. Mai ales ca si-a manifestat si altcineva din piata dorinta de a cumpara pachetul. Problema este insa legata de contractul dintre statul roman si OTE , unde OTE are drept de preemtiune”, a explicat Vreme. ... Citeste mai departe »
44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52