Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Microsoft cumpara Skype, pretul: 8,5 miliarde dolari
Microsoft a convenit preluarea Skype Technologies pentru 8,5 miliarde de dolari în numerar, în conformitate cu ambiţiile Microsoft în zona produselor şi serviciilor destinate comunicaţiilor mobile, unde gigantul american a rămas în urma concurenţei pe numeroase segmente de piaţă, transmite Bloomberg. Cel mai mare producător de aplicaţii informatice la nivel mondial cumpără Skype de la un grup de investitori condus de Silver Lake, se arată într-un comunicat al celor două companii. Acordul a fost aprobat de consiliile de administraţie ale M... Citeste mai departe »
Povestea primului importator de masini din Romania. De ce isi vinde afacerea?
In 1993 un cetatean austriac, crescut in Italia si de origine israeliana a fost primul strain care a investit in industria auto locala. In 2011 Herbert Stein devine primul importator de masini care isi vinde businessul. Herbert Stein s-a lansat in businessul romanesc in urma cu 18 ani, cand singurul om de afaceri care mai importa masini in Romania era Ion Tiriac. In 1993, cand Stein a lansat AutoItalia, singurii importatori oficiali prezenti in Romania erau cei detinuti de Ion Tiriac - Romcar, pentru marca Ford, si Autorom, pentru Mercede... Citeste mai departe »
Ce s-a ales de cel mai mare proiect rezidenţial din România?
Spaniolii de la Martinsa Fadesa, care au anunţat pentru România investiţii de milioane de euro, vor să valorifice terenul de la Ştefăneştii de Jos şi să construiască locuinţe anul viitor. Cel mai mare proiect rezindenţial din România anunţat în perioada de boom imobiliar a fost cel al spaniolilior de la Martinsa Fadesa. Proiectul prevedea construcţia a 6.700 de locuiţe, un hotel, spaţii de birouri şi spaţii comerciale, toate pe un teren de 64 de ha la Ştefăneştii de Jos. Însă criza economică mondială a dus la îngheţarea acestui proiect, ... Citeste mai departe »
BVB vrea să cumpere una sau mai multe burse mici din regiune
Bursa de la Bucureşti (BVB) este în discuţii cu acţionarii unor burse de dimensiuni foarte reduse din regiune pentru preluarea operatorilor de piaţă respectivi şi dispune de 20 milioane lei (4,8 milioane euro) pentru astfel de achiziţii, a declarat directorul general al BVB, Valentin Ionescu. "Momentan suntem în discuţii cu mai multe burse, însă nu este nimic stabilit. Nu sunt negocieri intense, ci mai degrabă tatonări. Poate va fi o surpriză cât de curând. În regiune sunt mai multe burse mici, cum sunt cea din Moldova, Albania, Serbia, ... Citeste mai departe »
Mogulul media Rupert Murdoch şi cel mai bogat om din lume, Carlos Slim, se aliază pentru achiziţia Formulei 1
Şeful News Corp. Rupert Murdoch se află în discuţii cu Carlos Slim, considerat drept cel mai bogat om din lume, pentru prezentarea în comun a unei oferte de achiziţie a Formulei 1, conform The Guardian. Conform Sky News, discuţia aflată încă într-un stadiu incipient, presupune formarea unui consorţiu de către News Corp. împreună cu miliardarul mexican. Niciun oficial al companiei News Corp. nu a dorit să comenteze informaţiile. Citeste mai departe »
Analistii vad mai bine economia.
Perceptia analistilor financiari privind evolutia economiei Romaniei pentru sase luni s-a imbunatatit in aprilie, devenind cea mai buna din Europa Centrala si de Est (ECE), dupa ce in martie Romania se situa pe locul trei in regiune in aceasta privinta, potrivit unui sondaj al institutului ZEW. Indicele care masoara asteptarile expertilor financiari referitoare la parcursul economiei in urmatoarele sase luni a urcat cu 5,5 puncte, la 50 de puncte, maximul intre statele analizate din ECE. Romania a urcat pe prima pozitie dupa ce tarile af... Citeste mai departe »
Numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut uşor în primele două luni, la aproape 50.000
Numărul tranzacţiilor imobiliare a totalizat în primele două luni aproape 50.000, în uşoară creştere faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Uniunii Naţionale a Notarilor Publici (UNNPR). În luna ianuarie au fost încheiate 23.560 de tranzacţii imobiliare, în timp ce în februarie s-a înregistrat o creştere la 26.400 de operaţiuni, reiese din datele UNNPR transmise la solicitarea MEDIAFAX. Din cele 50.000 de tranzacţii, peste 20% au fost realizate prin credit. În ianuarie 2010 au fost încheiate 21.471 tranzacţii, iar în... Citeste mai departe »
Un fond chinez cu active de 300 mld USD caută oportunităţi de investiţii în Europa
Un fond chinez de stat cu active de 300 de miliarde de dolari caută oportunităţi de investiţii în Europa, chiar dacă se aşteaptă că regiunea va fi cel mai puternic afectată de o încetinire a economiei mondiale anul următor, transmite Reuters citat de Mediafax. Economia mondială va încetini puternic anul următor, sau chiar va intra în recesiune, în contextul în care unele state retrag măsurile de stimulare a creşterii, iar altele înăspresc politicile monetare, a afirmat preşedintele fondului China Investment Corp, Lou Jiwei. Europa are ce... Citeste mai departe »
Fuziuni şi achiziţii de 27,6 mld. euro în Europa de Est în T1
Piaţa de fuziuni şi achiziţii din Europa Centrală şi de Est s-a ridicat în primul trimestru (T1) din 2011 la 27,6 miliarde de euro, reprezentând cea mai mare valoare trimestrială înregistrată în regiune din 2001 încoace, conform unui raport al firmei Mergermarket. Majoritatea investiţiilor au fost îndreptate către sectoarele energetic, minier şi de utilităţi, mai exact aproximativ 45,4%. Grupul bancar rus VTB Capital a asistat trei contracte de fuziuni şi achiziţii, a căror valoare totală s-a ridicat la aproximativ 9 mld. euro, ruşii int... Citeste mai departe »
Petrom taie două fabrici cu oferte de cumpărare pe masă
Petrom a ignorat ofertele pe care le avea pentru rafinăria Arpechim şi pentru combinatul chimic Doljchim, alegând să le închidă și să le dea la fier vechi. O spun un om de afaceri si un parlamentar. Petrom spune că ofertele nu erau fezabile. Pe adresa Petrom a ajuns în zilele imediat următoare anunţului de închidere al Arpechim o scrisoare de intenţie din partea unui fond de investiţii american care se declara interesat să cumpere rafinăria, spune, pentru Money.ro, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera De... Citeste mai departe »
Ferrari valorează 5 mld euro, spune şeful Fiat
Sergio Marchionne, directorul executiv al companiei italiene Fiat, a declarat că divizia Ferrari ar putea valora peste 5 mld. euro (7,3 mld $), scrie Bloomberg. Bancherii încearcă să-l determine pe Marchionne să listeze divizia pentru reducerea datoriilor şi îmbunătăţirea ratingului de credit al Fiat. "Mărcile sacre ca Ferrari sunt dificil de evaluat. Sunt zile în care mă gândesc la o sumă de peste 5 miliarde de euro", a declarat Marchionne. El a vorbit pentru prima dată despre o posibilă listare a Ferrari în noiembrie 2010, când a anun... Citeste mai departe »
Chinezii studiaza potentialul tehnic si geologic al Vaii Jiului
O delegatie de specialisti in minerit din Republica Populara Chineza se afla in Valea Jiului, avand intalniri cu prefectul judetului Hunedoara, reprezentanti ai Companiei Nationale a Huilei din Petrosani si autoritati locale, chinezii fiind interesati de investitii in minerit. O delegatie chineza se afla in Valea Jiului pentru a studia potentialultehnic si geologic minier al regiunii, in vederea implementarii unor proiecte investitionale in industria miniera, anunta Mediafax. Potrivit prefectului judetului Hunedoara, Attila Dezsi, delegati... Citeste mai departe »
Ce ar putea “cumpăra” China cu rezervele valutare de 3.000 miliarde dolari?
China ar putea cumpăra "principalul" şi dobânda pentru întreaga datorie suverană a Italiei, până în anul 2062, evaluată la 3.031 miliarde dolari sau ar putea cumpăra cele mai mari zece firme listate la Bursă din America, de la ExxonMobil la JP Morgan. Rezervele valutare ale Chinei au depăşit, la sfârşitul lunii martie, pentru prima oară 3.000 de miliarde de dolari, fiind în continuare cele mai mari din lume, după cum a anunţat recent Banca Centrală a Chinei, citată de People's Daily Online. Faţă de anul trecut, rezervele valutare ale Ch... Citeste mai departe »
Băncile elene ar putea vinde diviziile profitabile din Europa de Sud-Est pentru a nu rămâne fără bani
Băncile elene au prezentat Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Centrale Europene (BCE) mai mul¬te propuneri de îmbunătăţire a lichidităţii pentru a-şi reduce dependenţa de fondurile de la BCE, printre care şi vânzarea unor operaţiuni profitabile din Europa de Sud-Est. Propunerile includ concedieri, reducerea creditării, vânzarea de active neesenţiale, precum hoteluri, dar şi a unor reţele bancare din sud-estul Europei, potrivit unor bancheri eleni, citaţi de cotidianul Financial Times. Planul, aflat în fază preli... Citeste mai departe »
Copos isi face turn de birouri cu 70 milioane de euro
"Sper ca foarte curand sa va invit la inceperea lucrarilor. Asta inseamna in 3-6 luni", a declarat Copos. El a mentionat ca imobilul va avea o suprafata de 33.000 de metri patrati si va presupune o investitie de aproximativ 70 de milioane de euro. Copos detine un teren de 3.500 de metri patrati langa hotelul Crowne Plaza, controlat tot de omul de afaceri, unde a anuntat inca din anul 2008 ca vrea sa dezvolte un turn de birouri. Din cauza crizei financiare, constructia acestuia a fost amanata, la fel ca si alte proiecte imobiliare omul de... Citeste mai departe »
Winmarkt vrea sa cumpere o cladire de birouri in Bucuresti
Grupul italian IGD, proprietarul magazinelor Winmarkt, intentioneaza sa vanda doua proprietati din Slatina si Ploiesti si sa cumpere o cladire de birouri in Bucuresti, care va deveni sediul central al companiei, au anuntat oficialii grupului. Winmarkt se va concentra in acest an pe introducerea de ancore alimentare internationale, pe consolidarea parteneriatului in sectorul electrocasnicelor si pe atragerea de noi branduri internationale in locatiile principale ale retelei. De asemenea, este prevazuta si vanzarea a doua proprietati - cen... Citeste mai departe »
Cine sunt vinovaţi de dezastrul din piaţa imobiliară: dezvoltatorii, băncile sau clienţii?
Dezvoltatorii au practicat marje de profit uriaşe, băncile au acordat credite cu o lejeritate fără precedent, iar clienţii s-au îndatorat peste puterile lor. În funcţie de perspectiva din care este analizată această problemă, vina poate fi împărţită în mod egal tuturor. Omul de afaceri Dan Ioan Popp, preşedintele companiei Impact Developer&Contractor, vede băncile ca principali vinovaţi de situaţia dramatică în care se află piaţa pe care activează. „Băncile au fost de vină pentru că s-a dus o politică de tip «easy money». Au dat şi de o pa... Citeste mai departe »
În ce a investit 500.000 de euro fiica lui Dinu Patriciu?
Românii care doresc să deguste Tămâioasa Românească produsă la Drăgăşani de guvernatorul Mugur Isărescu şi vor să experimenteze o "bucătărie tehno-emoţională" o pot face, începând de miercuri, şi în "restaurantul bancherilor". Restaurantul Heritage a fost redeschis, după o investiţie de 500.000 de euro, făcută în ultimele şapte luni. Cea care se ocupă de administrarea restaurantului este Ana Patriciu, fiica cea mare a omului de afaceri Dinu Patriciu, cel mai bogat român, potrivit Forbes România 500 de miliardari, având o avere estimată la 2,... Citeste mai departe »
Cel mai mare spital privat din Bucureşti, investiţie de 40 mil. euro
Familia Andronescu, fondatoarea retelei de clinici private Sanador, a inaugurat joi cel mai mare spital privat din Bucureşti, cu o capacitate de 290 de paturi, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro. "Spitalul Sanador cuprinde toate specialităţile medicale şi de chirurgie, un caz unic pe piaţa românească de servicii medicale private", a declarat Doris Andronescu, soţia omului de afaceri Florin Andronescu, cunoscut după ce a înfiinţat iar apoi a vândut afaceri precum Flanco sau Credisson. Clinicile Sanador au avut anul trecut a... Citeste mai departe »
Jumatate din investitorii interesati de Romania se indreapta spre sectorul energetic
Directorul general al transportatorului naţional de electricitate Transelectrica, Stelian Gal, a declarat că mai mult de jumătate dintre investitorii străini care se interesează de oportunităţi în România se îndreaptă către sectorul energetic, în special spre producţia de energie eoliană. Reprezentanţii Transelectrica s-au întâlnit cu principalii investitori şi dezvoltatori în energia eoliană. La întâlnire au participat reprezentanţi din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului deAfaceri, Asociaţiei Române pentru Energie Eoli... Citeste mai departe »
45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53