Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Fuziunea Romtelecom-Cosmote: “Depinde de discuțiile cu Guvernul”
Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă de la noi și Cosmote, numărul trei pe piața locală telecom, vor deveni o singură companie, a declarat la MWC 2013 Claudia Nemat, șefa pentru operaţiunile din Europa ale Deutsche Telekom, însă totul depinde de discuțiile cu Guvernul României. Guvernul trebuie să ia în acest an o decizie în ceea ce privește viitorul participației sale de 46% la Romtelecom și în privința fuziunii cu Cosmote. OTE și Deutsche Telekom, acționarii majoritari, sunt pentru fuziune, dar depinde de discuțiile cu Guve... Citeste mai departe »
O asociatie a furnizorilor de internet acuza Netcity si UTI de monopol
Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Internet Service Providerilor (ANISP) îi acuză pe oficialii Netcity, reţeaua subterană de fibră optică pentru telecomunicaţii din Bucuresti, că au transformat reţeaua într-un monopol şi, prin creşterea abuzivă a tarifelor de acces, furnizorii de internet de talie redusă ar urma să crească preţurile pentru utilizatorii finali riscând intrarea în faliment, a declarat Mihai Bătrîneanu, preşedintele ANISP. Netcity Telecom - companie parte din grupul UTI - este cea care a realizat proiectul Netcity în baza... Citeste mai departe »
Magyar Posta interesată de Poşta Română
Compania ungară de stat Magyar Posta a anunţat ieri că este interesată de Poşta Română şi că va decide în privinţa unei posibile investiţii în funcţie de oportunităţile şi condiţiile privatizării, relatează agenţia MTI, citată de Mediafax Ministerul pentru Societatea Informaţională, care deţine 75% din capitalul social al Poştei Române, a publicat luni anunţul de privatizare, prin care va fi vândută o participaţie de 51% din companie. Ofertele pentru privatizarea Poştei Române vor fi deschise în data de 11 aprilie, investitorii... Citeste mai departe »
Marile companii europene au strans 475 miliarde de dolari pentru vremuri grele, de trei ori mai mari decât acum zece ani
Marile companii europene au acumulat rezerve de 475 miliarde de dolari, de peste trei ori mai mult decât deţineau în urmă cu 10 ani, pregătindu-se astfel pentru cea de-a doua rundă de recesiune din ultimii 4 ani, însă economisirea banilor poate deveni un dezavantaj pe termen lung. Companiile europene riscă să-şi piardă competitivitatea în raport cu rivalii din Statele Unite, care ar putea obţine un avantaj prin achiziţii şi investiţii oportune , potrivit unei analize Bloomberg. Rezervele cash deţinute de 265 de companii din componenţa ... Citeste mai departe »
In 2012 numarul si marimea firmelor care au intrat in faliment a crescut
Numarul firmelor care au intrat in insolventa anul trecut a crescut cu cu 10% fata de 2011 si cu 20% fata de 2010, arata analiza Coface, realizata pe baza datelor preliminare disponibile la Buletinul Procedurilor de Insolventa. In 2012 a fost deschisa procedura insolventei pentru un numar de 23.665 de companii, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului 2011 (21.499 de insolvente noi) si cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010 (19.650 de insolvente noi). Avand in vedere intarzierile privind inregistrarea procedurilo... Citeste mai departe »
SC BRAICAR S.A. Braila publica Anunt privind SELECȚIA NOILOR MEMBRI AI CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE
Consiliul de Administratie al BRAICAR S.A. Braila publica selecția noilor membri ai Consiliului de Administratie conform OUG Nr. 109/2011. Puteti descarca varinta PDF a anuntului accesand acest link Citeste mai departe »
Companiile străine deţin 40% din afacerile românești şi au doar 24% dintre salariaţi
Companiile cu capital străin au doar 24% din numărul de salariaţi din economie, dar realizează aproximativ 40% din cifra de afaceri totală, precum şi din PIB, a declarat ieri Constantin Chirca, director adjunct la Direcţia Statistică din Banca Naţională. Firmele cu capital străin (ISD) - cu mai mult de 20 de salariaţi şi peste 30 mil. lei cifră de afaceri - au avut circa 919.000 de salariaţi, adică circa un sfert din totalul de 3,8 milioane de salariaţi şi au realizat o cifră de afaceri de aproape 97 mld. euro, în anul 2011, în timp ce la... Citeste mai departe »
Mobile Works a cumpărat 70% din Magnetic Studios
Mobile Works, agenţia de mobile marketing parte a grupului de comunicare Lowe, a achiziţionat 70% din compania Magnetic Studios, consolidându-şi astfel poziţia pe piaţa locală la un an de la momentul lansării. Managementul operaţional al Magnetic Studios este asigurat în continuare de Ionuţ Grigorescu, care deţine restul de 30% din acţiunile companiei, se arata intr-un comunicat remis Zf.ro "Tehnologia - datorită evoluţiei sale uimitoare - este un factor-cheie care va susţine ascensiunea pieţei în zone la care astăzi cu greu ne putem gâ... Citeste mai departe »
Reţeaua de fibră optică a companiei Atlas Telecom, cumpărată de o firmă din Bucureşti
Global Money Recovery administratorul judiciar al Atlas Telecom Network, - primul jucător din telefonia fixă care intra în competiţie cu Romtelecom în 2003, dar care acum este în insolvenţă cu datorii de aproximativ 70 mil. euro, a vândut reţeaua de fibră optică a operatorului către o companie din Bucureşti, a declarat pentru ZF Horia Cristian Ţiril, avocatul care gestionează acest dosar la GMR. "În cursul lunii decembrie am căzut de acord asupra vânzării reţelei de telecomunicaţii, preponderent de fibră optică, deţinute de Atlas Telecom.... Citeste mai departe »
OTP Bank ar putea cumpăra activitatea de retail a RBS România
RBS România se pare că este aproape de o vânzare a portofoliului de retail către OTP Bank, conform informatiilor Capital.ro. O parte din clienţi au început să fie întrebaţi dacă ar prefera să rămână la RBS sau le-ar conveni să fie transferaţi către OTP. La sfarsitul lunii ianuarie, clienti preferențiali ai bancii, din divizia Royal Preferred Banking, au fost intrebați dacă ar dori in continuare sa aiba statutul de clienți preferențiali, cu toate serviciile personalizate aferente, sau le-ar conveni sa fie transferați la OTP, cu clientii d... Citeste mai departe »
Germanii de la ANZAG au cumpărat 20% din Farmexpert cu 35,5 mil. euro
ANZAG a plătit anul trecut 35,5 milioane de euro pentru achiziţia a încă 20% din acţiunile distribuitorului farmaceutic Farmexpert, sumă care cuprinde atât preţul plătit către fondatorul companiei Eugen Banciu, cât şi cheltuielile aferente achiziţiei. Omul de afaceri Eugen Banciu a vândut în 2006 un pachet de 60% din acţiunile companiei pe care a fondat-o în 1996. Potrivit rapoartelor grupului german, costul achizi¬ţiei a fost de 29,2 milioane de euro. Astfel, în 2012, la şapte ani diferenţă, 20% din acţiunile Farmexpert s-au dovedit ... Citeste mai departe »
Mechel a vandut 4 combinate cu 52 Euro. Vosganian spune ca noul proprietar vrea sa reporneasca combinatele din Târgovişte şi Buzău
Grupul Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 lei), companiei Nikarom SRL. Noul proprietar a depus cererea de intrare sub protectia legii falimentul si intentioneaza sa redeschida o combinatele din Buzău și Târgoviște. Grupul Mechel a vândut compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de gr... Citeste mai departe »
NEPI a cumpărat Lakeview cu 62 de milioane Euro de la Dinu Patriciu Global Properties si AIG Lincoln
Dinu Patriciu şi compania imobiliară AIG Lincoln au vândut clădirea de birouri Lakeview din Bucureşti către fondul sud-african de investiţii NEPI pentru 61,7 milioane de euro în cea mai mare tranzacţie imobiliară a acestui an. NEPI a cumparat proiectul de la AIG Lincoln si Dinu Patriciu Global Properties. Clădirea Lakeview are chiriaşi companii importante din România: Colgate Palmolive, Huawei, PricewaterhouseCoopers sau Royal Bank of Scotland plătesc o chirie medie ponderată de 16,07 euro/metrul pătrat lunar, nivel la care proprietatea... Citeste mai departe »
Staţiunea Băile Felix ar putea fi distrusă de exploatarea gazelor de șist
Doi senatori PNL Bihor, Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea, îi cer premierului să precizeze în baza căror studii de impact asupra mediului a decis Guvernul concesionarea terenurilor din judeţ pentru exploatarea gazelor de şist şi o explicaţie privind "lipsa de transparenţă" în acest caz. "Am adresat premierului Victor Ponta o interpelare şi ministrului Mediului,Rovana Plumb, o întrebare pe această temă, chiar dacă acest lucru poate este neobişnuit din partea unor parlamentari din majoritatea guvernamentală, deoarece considerăm că Hotărâre... Citeste mai departe »
Un mesaj postat pe Twitter a crescut valoarea unei companii din Polonia cu 1 miliard de dolari
Capitalizarea companiei poloneze de gaze naturale PGNiG a crescut marţi cu până la 1 miliard de dolari după ce investitorii au primit indicii privind un acord cu Gazprom dintr-un mesaj postat pe Twitter de ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, înaintea anunţului oficial. Investitorii pe bursa din Varşovia ar trebui să se asigure că urmăresc mesajele de pe Twitter ale ministrului Sikorski, potrivit unui articol postat pe blogul cotidianului Financial Times. Cei care îl urmăresc pe Sikorski au primit luni după-ami... Citeste mai departe »
GTC vinde trei malluri din Romania
Dezvoltatorul cu capital israelian Globe Trade Centre (GTC), care deţine în România un portofoliu imobiliar evaluat la 241 mil. euro, a decis să vândă trei malluri din reţeaua Galleria dezvoltată în România în timpul crizei. Compania este în proces de vânzare a mallurilor Galleria Buzău (13.400 mp), Piatra Neamţ (12.800 mp) şi Suceava (10.800 mp), pe care le-a dezvoltat cu un împrumut în valoare de 28,8 mil. euro făcut la BERD şi Raiffeisen Bank. În aceste condiţii GTC rămâne cu un singur mall în România, cel din Arad care a presupus in... Citeste mai departe »
Thomas Manns si RBS Romania au devenit actionari in noua companie care a preluat Astra Vagoane
RBS in calitate de lead manager si Astra Rail Industries (ARI) anunta restructurarea cu succes a International Railways Systems (IRS). Proiectul a presupus vanzarea fabricilor detinute de IRS in Romania (Astra Vagoane, Meva, Romvag) catre ARI, o noua entitate detinuta la randul ei de un investitor privat german si de bancile finantatoare (acestea din urma in calitate de actionari minoritari). "Suntem multumiti de faptul ca am finalizat acest proiect, precum si de modul in care am colaborat cu consortiul bancar si cu RBS ca lead manager. A... Citeste mai departe »
Un fond imobiliar romano-britanic vrea sa investeasca milioane de euro in hoteluri romanesti
Un fond de investitii romano-britanic are in plan dezvoltarea unei retele de hoteluri de 3 si 4 stele in Romania, iar in curand urmeaza sa deschida prima unitate de pe plan local, a spus Ion Catutoiu, directorul companiei imobiliare RealTime, agentia care reprezinta fondul de investitii pe plan local. Roquebrook este un fond de investitii infiintat in 2008 in Londra cu scopul de a dezvolta proprietati hoteliere. Compania a semnat de la finalul lui 2008 un contact cu Hampton, brandul economy al Hilton, pentru dezvoltarea unei retele in Roman... Citeste mai departe »
Top Forbies Romania sau Top 300 Capital?
La cateva zile dupa lansarea Top 300 cei mai bogati romani, revista Forbies a publicat si ea un top al afaceristilor romani. Intre cele 2 topuri exista diferente semnificative in privinta valorii averilor si a pozitiilor in top10. România a rămas cu un singur miliardar în euro, potrivit celei mai recente ediţii a Topului Forbes 500 Miliardari, lansat in 29 octombrie 2012. Pe primul loc în Topul Forbes 500 Miliardari se află, în premieră, omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului de firme Interagro, cu o avere estimată la 1-1,1 ... Citeste mai departe »
Gică Popescu: Am câştigat mai mult din afaceri decât din fotbal
Fostul fotbalist Gică Popescu spune că a câştigat mai mult din afaceri decât din fotbal, că în România încă trebuie folosită "bâta" pentru ca angajaţii să nu fure şi că afacerile începute la sfatul consultanţilor au eşuat, deşi aceştia îi promiteau că va sta "cu burta la soare toată viaţa". "Îmi place să controlez totul, dar când am venit în România am făcut greşeala să cred că lucrurile se întâmplă la noi aşa cum este în străinătate. Am crezut că dacă unui angajat îi asiguri un salariu bun, un loc de muncă bun, facilitaţi, nu are motiv s... Citeste mai departe »
23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31