Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Compania americana Titan Machinery cumpara AgroExpert
Compania Titan Machinery din Statele Unite se extinde pentru prima oara in strainatate prin achizitia dealerului de utilaje agricole AgroExpert, care distribuie echipamente Case IH in Bucuresti si Timisoara, tranzactia urmand sa fie finalizata la sfarsitul acestui an, informeaza Mediafax. "Agricultura mondiala este o mare oportunitate pentru extinderea modelului nostru de afaceri. Membrii echipei noastre au experienta in vanzarea de utilaje in Europa de Est", a declarat intr-un comunicat David Meyer, presedinte al Titan Machinery. Agro... Citeste mai departe »
Kandia Dulce cumpără Primola. Ce legătură există între populara ciocolată ROM şi miliardarul american Warren Buffett?
Se vinde şi “ultimul mohican“ de pe piaţa românească a ciocolatei: fraţii libanezi Jihad şi Johnny Jabra îşi vând afacerea Supreme Chocolat , până acum singurul producător independent, celor de la Kandia Dulce, afacere deţinută de familia austriacă Meinl, proprietara brandului de cafea Julius Meinl. Dosarul de achiziţie este pe masa Consiliul Concurenţei Oficialii Kandia Dulce şi Supreme Chocolat confirmă tranzacţia, dar se abţin să comenteze “detaliile“. ”Tranzacţia este în prezent notificată Consiliului Concurenţei şi se află în anali... Citeste mai departe »
Deutsche Telekom şi Vodafone: fără o fuziune, pe piaţa telecom din Grecia va urma un faliment
Grupurile Deutsche Telekom (Germania) şi Vodafone (Marea Britanie), care au înregistrat împreună pierderi de 6,4 mld. dolari din investiţiile făcute în Grecia, presează acum autorităţile de reglementare să le permită operatorilor de telefonie mobilă să fuzioneze pentru a rămâne profitabili în condiţiile în care Atena se îndreaptă spre al cincilea an de recesiune, scrie Bloomberg. Vodafone a demarat în urmă cu mai mult de două luni negocieri pentru o posibilă fuziune cu rivalii de la Wind Hellas, dar cele două părţi nu au ajuns încă la un ac... Citeste mai departe »
Cea mai bogată româncă din lume are o avere de 7 miliarde dolari
Cea mai bogată româncă din lume este nimeni alta decât soţia miliardarului american John Paulson, Jenny. Extrem de discretă, Jenny nu a intrat în Capital Top 300 cei mai bogați români pentru că se pare, a renunţat la cetăţenia română atunci când a fost naturalizată în SUA. Povestea lui Jenny Paulson este un mister total. În anul 2000 căsătoria sa cu managerul de fonduri de investiţii John Paulson a luat prin surprindere pe toată lumea. Paulson, ca orice burlac de la Wall Street, era cunoscut pentru pasiunea sa pentru foto-modele şi petrec... Citeste mai departe »
Câte malluri mai suportă Bucureştiul. Cel mai activ fond de investiţii se implică în cel de-al 16-lea mall
Fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI), autorul celor mai mari tranzacţii imobiliare din criză, s-a asociat cu firmele canadiene CD Capital Partners şi Benevo Capital Corportation, pentru a susţine financiar dezvoltarea mallului Victoria City Center amplasat pe fosta fabrică de textile Dacia din Bucureştii Noi. Acesta este al doilea proiect la care NEPI participă ca finanţator încă de la începutul construcţiei. Compania a încheiat recent un partneriat cu Carrefour Property, divizia imobiliară a francezilor de la Carrefo... Citeste mai departe »
Soros cumpără imobiliare în țara orașelor fantomă
Miliardarul George Soros are în plan investiții imobiliare în China și Hong Kong, conform unor informații furnizate de 21st Century Business Herald, citat de Bloomberg. Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât majoritatea analiștilor și experților spun că bula imobiliară din China se apropie de spargere. FM HK Management Ltd, subsidiara din Hong Kong a Soros Fund Management LLC a început să se pregătească de investiții imobiliare în China încă de la începutul acestui an, iar George Soros s-a întâlnit cu dezvoltatori și agenți din Ho... Citeste mai departe »
Guvernul britanic a vandut Northern Rock. Va incasa mai putin decat a investit in salvarea bancii
Guvernul britanic a vandut banca Northern Rock, devenita simbol al crizei financiare mondiale, prima dintr-o serie de institutii de credit salvate de stat si prima care revine in sectorul privat prin preluarea de catre compania Virgin Money, transmite AFP. Statul britanic va primi la finalizarea tranzactiei 747 milioane de lire sterline (circa 875 milioane euro), suma care ar putea urca pana la 1 miliard de lire. ,,Este un pas important pentru a ne asigura ca populatia nu mai este implicata in sectorul bancar. Este o oferta buna, care va a... Citeste mai departe »
Gazprom negociază achiziţia de benzinării cu ginerele milionarului moldovean Nicolae Ciornâi
Firma petrolieră sârbeasca NIS, controlată de gigantul rus al gazelor Gazprom, negociază achiziţia unui lanţ format din opt benzinării aparţinând firmei Western Group Energy (WEG) SRL din Bucureşti. Benzinăriile Western Energy Group care au ajuns în vizorul NIS se află în diferite locaţii din România, de la judeţul Ilfov, judetul Cluj, judetul Bacău până pe Trasfagărăşsan, acestea numărându-se printre locaţiile cele mai noi şi cu vânzări bune din reţeaua de benzinării operate de către Lukoil. Potrivit Antena3 pe staţiile deţinute de WEG s... Citeste mai departe »
Actionarii Eurobank EFG au aprobat fuziunea cu Alpha Bank cu o majoritate de 98,06 la suta
Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) Eurobank EFG, intrunita in 16.11.2011, a decis fuziunea Eurobank cu ALPHA BANK SA, cu o majoritate de 98,06% din voturile reprezentate. Entitatea rezultata va functiona sub noua denumire comerciala de Alpha Eurobank. Fuziunea celor mai mari doua banci private din Grecia este "o decizie istorica, care are puterea de a schimba regulile jocului si care sporeste capacitatea tarii de a depasi criza, stabilizeaza sistemul bancar si transmite un mesaj pozitiv cu privire la economia Greciei si a... Citeste mai departe »
Deutsche Bank interesata de achizitia unei banci romanesti
Reprezentantul Deutsche Bank în România, Radu Zaciu, a susţinut, înainte de vizita preşedintelui Traian Băsescu la Berlin, că instituţia pe care o reprezintă este interesata de preluarea unei bănci în România, în cazul în care i se iveşte ocazia, dar şi de finanţarea deficitului bugetar. Deutsche Bank nu are în România decât un birou, însă Radu Zaciu, şeful reprezentanţei băncii la Bucureşti, susţine că instituţia de credit urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă aici şi analizează orice oportunitate de a intra pe piaţă. Deutsche Bank a fost... Citeste mai departe »
Ungurii fac mall la Braşov
Compania ungară TriGranit, care dorea să construiască megaproiectul de un miliard de euro din București, caută noi oportunități în România. TriGranit a anunțat în 2005 megaproiectul Esplanada, care necesita o investiție de un miliard de euro, dar planul a fost suspendat din 2009, iar în primăvara acestui an compania a decis să suspende activitatea firmei. Totuși, dacă Esplanada este blocat, ungurii nu renunță la România și ar putea demara lucrările de construcție la un alt mall, de data aceasta la Brașov. "TriGranit caută oportunități p... Citeste mai departe »
Zeci de hoteluri construite în ultimii 12 ani sunt scoase la vânzare la preţuri ireal de mari
Zeci de hoteluri construite în România în ultimii 10-12 ani, în general de persoane care aveau investiţii în alte domenii decât turismul, şi care nu sunt eficiente, sunt scoase la vânzare pentru sume foarte mari, a declarat agenţiei MEDIAFAX Radu Enache, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere. "Sunt multe hoteluri de vânzare, zeci, la nivel naţional. Probabil că proprietarii, atunci când le-au construit, au fost interesaţi de investiţiile în real estate. Sunt destul de multe şi în Bucureşti, dar provincia a început să facă ravagii. ... Citeste mai departe »
Oresa Ventures a cumpărat compania de papetărie şi birotică RTC Proffice Experience de la Octavian Radu
Fondul suedez de investiţii Oresa Ventures a cumpărat compania de papetărie şi birotică RTC Proffice Experience SA, de la omul de afaceri Octavian Radu, valoarea tranzacţiei nefiind făcută publică. "Scopul tranzacţiei a fost recapitalizarea firmei RTC Proffice Experience şi creşterea capitalului de lucru", a declarat Cornel Marian, managing director al Oresa în România. Negocierile cu omul de afaceri Octavian Radu au demarat în primăvara anului acesta. Oresa Ventures este o companie suedeză de investiţii, care activează în România şi în E... Citeste mai departe »
Ruşii de la TISE au pus ochii pe combinatul Oltchim
Compania rusească TISE, cu activităţi în domeniul producţiei de energie, este interesată de achiziţionarea pachetului majoritar pe care statul român îl va vinde anul viitor din combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, au declarat reprezetanţii Ministerului Economiei în urma unei întâlniri cu managementul grupului rusesc. "În cadrul discuţiilor, reprezentanţii TISE şi-au arătat disponibilitatea de a cumpăra combinatul chimic Oltchim şi de a continua investiţiile, în vederea retehnologizării. Ministrul Ion Ariton le-a prezentat calendarul de pr... Citeste mai departe »
KBC Securities a finalizat vânzarea activităţilor sale din Serbia şi România
Grupul belgian de servicii financiare KBC a anunţat miercuri că a finalizat vânzarea operaţiunilor pe care subsidiara KBC Securities le desfăşura în Serbia şi România, după ce a ajuns la acorduri de preluare cu managementul local, informează un comunicat de presă. Grupul precizează că impactul acestor tranzacţii asupra câştigurilor şi capitalului KBC este unul neglijabil având în vedere amploarea activităţilor. KBC Securities este o subsidiară deţinută în întregime de grupul KBC iar reorientarea sa geografică în Europa Centrală şi de Est... Citeste mai departe »
Piaţa laptelui dă în foc?
Fierbere mare pe piaţa laptelui: fabrici închise, jucători noi, luptă strânsă pentru cotă de piaţă. Acesta este peisajul de astăzi al unei pieţe dominate de multinaţionale, în care producătorii români pot fi număraţi pe degete. Dacă ar fi să facem un scurt bilanţ la jumătatea anului 2011, mişcări ca închiderea unor unităţi, intrarea pe piaţă a unui mare jucător, consolidarea brandului pentru cel mai important producător autohton, dar şi premisele unui an de creştere a pie¬ţei sunt caracteristicile primelor şase luni din acest an. Şi asta ... Citeste mai departe »
Kremlinul vinde bănci şi companii energetice
Rusia intenţionează să-şi accelereze pro¬gramul de privatizare, urmărind vânzarea până în 2017 a participaţiilor deţinute în cadrul celui de-al doilea mare creditor al ţării, VTB, companiei petroliere Rosneft şi grupului energetic InterRAO, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Viceprim-ministrul rus Igor Şuvalov a înaintat preşedintelui Dmitri Med¬ve¬dev o nouă listă de companii ce urmează a fi privatizate, potrivit unor surse guvernamentale. Rusia doreşte să obţină 10 miliarde de dolari în acest an şi 15 miliarde de dolari anul viito... Citeste mai departe »
Un fost director AIG vrea sa preia active Aviva, inclusiv din Romania
Fostul director general al diviziei din Asia a grupului AIG Mark Wilson incearca sa atraga investitori privati pentru a licita la achizitia unor active ale grupului britanic Aviva, intre care si operatiunile din Romania, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Financial Times (FT). Wilson s-ar afla in faza initiala a procesului de strangere de fonduri, noteaza FT, iar o sursa apropiata bancherului a afirmat ca exista si alte oportunitati pe care le-ar lua in considerare, noteaza Mediafax. Wilson a plecat de la AIA dupa ce a esuat... Citeste mai departe »
SIF-urile şi austriecii de la Erste se apropie de finalizarea negocierilor pentru exit
Grupul austriac Erste Bank, acţionarul majoritar cu 69,4% din capitalul BCR, a făcut o ofertă de cumpărare către cele cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF-uri) pentru restul de 30,1% din capitalul celei mai mari bănci din sistem. In 2006, austriecii au plătit 3,75 mld. euro pentru 61,88% din acţiunile bancii, pe care le-a cumparat de la statul roman, BERD şi IFC. Privatizarea BCR a fost una dintre cele mai profitabile privatizări pentru statul roman şi una din... Citeste mai departe »
Gazprom: Vrem in continuare să cumpărăm benzinării in Romania
Compania petrolieră sârbă NIS, deţinută de Gazprom Neft, nu renunţă la planul de a cumpăra benzinării în România, după ce Rompetrol a refuzat oferta sârbilor, au declarat, pentru „Adevărul", reprezentanţii Gazprom Neft. „NIS are o strategie de amploare privind extinderea în afara Serbiei - în regiunea Balcanică şi sud-estul Europei. În prezent, evaluăm activele care ar putea fi interesante pentru noi, dar şi parteneriatele, inclusiv pe teritoriul României. În cadrul acestui proces, am trimis o scrisoare către cei de la Rompetrol, prin car... Citeste mai departe »
27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35