Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Jones Lang LaSalle: Pentru investitorii lichizi e un moment foarte bun să intre în România
Olandezul Gijs Klom, managing director al Jones Lang LaSalle România consideră că piaţa locală oferă şi în prezent oportunităţi pentru investiţii, dar pentru investitorii lichizi, care nu au nevoie de finanţare bancară, în condiţiile în care costul creditelor este considerat „prohibitiv“. „Pentru investitorii care au lichidităţi consider că este un moment foarte bun să intre pe piaţă. Imaginea pe termen lung a Bucureştiului este în continuare una sănătoasă. Singurele probleme în prezent sunt legate de finanţare şi de exit, dar se vor re... Citeste mai departe »
Guvernul negociază creşterea participaţiei la Roşia Montană şi mărirea redevenţei
Guvernul şi compania canadiană Gabriel Resources negociază creşterea participaţiei statului la Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) de la 19,31% la maxim 25% şi a redevenţei plătite de la 4% la 6%. Gabriel Resources deţine în prezent 80,69% din proiectul Roşia Montană, restul fiind în posesia statului prin compania Minvest. Compania a luat notă de declaraţiile premierului Victor Ponta privind includerea Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), alături de alte proiecte, în Planul naţional de investiţii şi locuri de muncă, se ... Citeste mai departe »
EIU: România va înregistra în 2013 o creştere a producţiei industriale de 3,6% si un curs de 4,06 lei/euro in 2017
România va înregistra anul acesta o creştere a producţiei industriale de 3,6%, iar în anii următori, până în 2017, va consemna o rată anuală constantă de creştere, de 4%/an, conform unui raport al Economist Intelligence Unit. România va înregistra anul acesta o creştere a producţiei industriale de 3,6%, iar în anii următori, până în 2017, va consemna o rată anuală constantă de creştere, de 4%/an, conform unui raport al Economist Intelligence Unit. Anul trecut, producţia industrială a României a crescut, conform datelor EIU,... Citeste mai departe »
Hidroelectrica a amânat pentru 15 iulie licitaţia privind vânzarea a 25 de microhidrocentrale
Hidroelectrica a prelungit până la 11 iulie termenul de depunere a ofertelor la licitaţia privind vânzarea a 25 de microhidrocentrale, cu un preţ de pornire de 73,6 milioane lei (16,6 milioane euro), la cererea unor potenţiali investitori, fiind cumpărate 61 de dosare de prezentare a activelor. "Procesul de vânzare (...) se bucură de un real succes, fiind achiziţionate de către persoane juridice române şi străine, în perioada 17 iunie - 1 iulie, 61 de dosare de prezentare a activelor. Ţinând cont de solicitările repetate de decalare a t... Citeste mai departe »
Privatizari noi: IAR Ghimbav, Avioane Craiova şi Romaero Băneasa
Ministerul Economiei va iniţia procedurile pentru privatizarea IAR Ghimbav, Întreprinderea de Avioane Craiova şi Romaero Băneasa, a declarat miercuri ministrul de resort, Varujan Vosganian. "Am avut o discuţie de dimineaţă cu managementul domeniului aeronautic. La nivelul Ministerului Economiei am luat decizia de a porni procedurile pentru privatizarea IAR Ghimbav, Întreprinderea de Avioane Craiova şi Romaero", a declarat ministrul Economiei, într-o conferinţă de presă. El a adăugat că în prezent sunt evaluate oportunităţile şi piaţa... Citeste mai departe »
Marcel Barbut vrea afaceri de 100 milioane Euro in 3 ani si extindere din Ucraina pana in Germania
Barbut isi doreste ca in urmatorii trei ani sa atinga si sa depasteasca un business de 100 de milioane de euro, dar acest lucru nu va fi posibil decat daca va intra si pe pietele din regiune “Vom avea la inceputul lunii iunie o intalnire cu reprezentantul Meffert din Ucraina companie de la care AdePlast a preluat brandul de vopsele Dufa pe pietele din Romania si Bulgaria la finalul lunii martie, pentru construirea unei facilitati de productie si la nord de tara noastra. Viitoarea facilitate de productie va fi una identica cu cea de la R... Citeste mai departe »
Ministrul Dan Nica: România a făcut o prostie cu certificatele verzi
România este cea mai necompetitivă ţară din UE din cauza preţului la energia electrică şi a făcut "o prostie" atunci când a introdus certificatele verzi, care permit recuperarea investiţiilor în energia regenerabilă în numai doi ani, potrivit ministrului pentru Societatea Informaţională, Dan Nica. "Proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, a venit şi ne-a spus un lucru pe care îl ştiam: Europa este necompetitivă datorită preţului la energie, iar România, la actualul preţ al energiei, este cea mai necompetitivă dintre toate ţările din UE... Citeste mai departe »
Iulian Stanciu a cumparat activele Micro Labs, un rival al companiei sale Network One Distribution - NOD
NOD, cel mai mare jucător din distribuţia locală IT&C, cu afaceri de 210 milioane de euro în 2012, controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu, a preluat la sfarsitul anului trecut activele unui rival mai mic de pe piaţa locală de distribuţie - Micro Labs - controlată de Cristian Ioan Petre, potrivit datelor de la Con­siliul Concu­ren­ţei - care a aprobat tranzacţia în martie 2013. Tranzacţia a demarat în noiembrie 2012, potrivit datelor din documentul prin care Consiliul Concurenţei (CC) anunţă că a aprobat concentrarea economică. NO... Citeste mai departe »
Octavian Radu aşteaptă oferte de cumparare pentru lanţul Diverta
Omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul grupului de firme Radu Holding, spune că are o înţelegere cu un investitor pentru vânzarea lanţului de librării Diverta, dar că uşa este încă deschisă, astfel că mai aşteaptă oferte. O tranzacţie cu lanţul de librării, una dintre ultimele afaceri care se mai află în portofoliul antreprenorului, ar putea fi realizată cel mai devreme în toamna acestui an. „Sunt reţele de cărţi din Occident, un concurent local, dar şi antreprenori români fără legătură cu retailul de carte, atraşi de forţa brandu... Citeste mai departe »
Piata de fuziune si achizitii - M&A - a scazut atat ca numar de tranzactii cat si ca valoare
Valoarea medie a tranzacţiilor a ajuns foarte, foarte jos, la un minim istoric, iar limita de la care începe intermedierea este foarte dificilă spune Ioana Filipescu, managing partener Raiffeisen Investment 'Valoarea medie a tranzacţiilor a ajuns foarte, foarte jos, la un minim istoric, iar limita de la care începe intermedierea este foarte dificilă. Noi discutăm acum despre tranzacţiile anunţate, ale căror valoare este publică, iar tranzacţiile mari au şanse mai mari de a fi anunţate decât cele mici. Vedem o dinamică diferită în privin... Citeste mai departe »
Opt companii sunt interesate de Oltchim
Un număr de opt companii sunt interesate de Oltchim, a declarat, joi, Niculae Bălan, administrator judiciar al combinatului, într-o conferinţă de presă. "Suntem în linie dreaptă cu cinci companii care sunt în diverse etape şi există scrisori de intenţie de la încă trei companii. În linie dreaptă înseamnă că există o primă etapă în care potenţialii investitori trebuie să semneze un document care să asigure Oltchim şi managementul de acolo că toate informaţiile pe care le preiau sunt prelucrate în regim de confidenţialitate. Apoi urmează ... Citeste mai departe »
Romania, este campioana Europei Centrale la numarul de insolvente
Numărul insolvenţelor va creşte în acest an cu 10%, ritm înregistrat şi anul trecut, când 23.665 de firme au intrat în incapacitate de plată, România raportând astfel cele mai multe astfel de cazuri din Europa Centrală, potrivit unui studiu al Coface. În total, în Europa Centrală au fost înregistrate anul trecut 72.630 de insolvenţe, în creştere cu 3,5% faţă de 2011, cele mai multe în România şi în Ungaria (22.840). În Bulgaria, 1.339 de firme au intrat în incapacitate de plată, în creştere cu 243,3% comparativ cu anul anterior, în Poloni... Citeste mai departe »
Americanii de la Dollar Financial au cumparat o retea de amanet in zona Moldovei - Express Credit Amanet
Grupul american Dollar Financial Group a preluat Express Credit Amanet, una dintre cele mai mari reţele de amanet din zona Moldovei, printr-o tranzacţie în valoare de mai multe milioane de euro Tranzacţia a vizat preluarea integrală a participaţiilor deţinute de proprietarii Express Credit Amanet, Bogdan şi Ioana Gheorghiu, de către o firmă controlată de grupul american de servicii financiare, cu afaceri de aproape 1,1 miliarde de dolari la nivelul anului trecut. "Tranzacţia a fost una complexă şi a ridicat, pe parcursul derulării ne... Citeste mai departe »
Chinezii cumpara Smithfield care detine afaceri şi în România
Shuanghui Group va prelua compania americană Smithfield Foods, cel mai mare producător şi procesator de carne de porc din lume, printr-o tranzacţie care include datoria netă a Smithfield şi evaluează compania, cu afaceri şi în România, la 7,1 miliarde de dolari. Shuanghui International este acţionarul majoritar al Henan Shuanghui Investment & Development Co, cel mai mare procesator de carne din China. Conform acordului încheiat de cele două companii şi aprobat în unanimitate de consiliile directoare ale companiilor, Shuanghui va prelua... Citeste mai departe »
Privativarea Postei s-a incheiat inainte de a incepe
Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica a declarat ca termenul pentru depunerea ofertelor ferme şi neangajante pentru privatizarea Poştei Române a fost prelungit până la 30 iunie 2014, întrucât nivelul ridicat al datoriei face din Poşta Română o companie neatractivă pentru investitori "Din cauza faptului că niciun un investitor nu a cumpărat caietul de sarcini, până pe 28 mai, concluzia pe care am tras-o împreună cu consultanţii a fost că nivelul ridicat al datoriei ar face ca Poşta Română să fie neatractivă şi atunci s-a d... Citeste mai departe »
Fortissimo Capital vrea să asigure managementul combinatului Oltchim şi să preia o parte din el
Fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital a depus o ofertă pentru finanţarea Oltchim, susţin surse din combinat. Fondul este dispus să se implice acum în finanţarea combinatului vâlcean cu până la 50 milioane de euro, să-i asigure managementul şi să preia, în final, "Oltchim 2" - un SPV format din activele viabile ale societăţii Administratorii judiciari ai Oltchim (Rominsolv şi BDO) şi Ministerul Economiei (acţionarul majoritar al combinatului) nu se grăbesc deocamdată cu declaraţiile oficiale pe această temă pentru că poartă m... Citeste mai departe »
Acţionarii Real Hypermarket au aprobat transferul acţiunilor către Auchan
Real Group Holding, proprietarul hipermarketurilor cu acelaşi nume, a aprobat transferul părţilor sociale ale magazi¬nelor Real de pe piaţa locală către Auchan România, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Transferul reprezintă un nou pas către finalizarea tranzacţiei dintre cei doi giganţi din retail care mai aşteaptă doar acordul de la Consiliul Concurenţei. „Suntem în perioada de analiză a dosarului de către Consiliul Concurenţei“, spune Andreea Săvulescu, specialist marketing în cadrul Auchan. La rândul lor, r... Citeste mai departe »
Piraeus preia majoritatea activelor si pasivelor ATE Bank Romania
Piraeus Bank Romania, care preia majoritatea activelor si pasivelor ATE Bank, a incheiat anul 2012 cu o pierdere neta de 95 milioane de lei (21 mil. euro), in conditiile in care a incercat sa controleze costurile prin reducerea personalului cu 10% si inchiderea a 34 de sucursale si agentii. Banca a avut venituri nete din dobanzi de 228 milioane de lei anul trecut, in scadere cu 10% fata de anul anterior. Performanta bancii a fost afectata si de cresterea cu opt puncte procentuale a ponderii creditelor neperformante, pana la 26,3%. La sf... Citeste mai departe »
Rio Bucovina vrea sa cumpere o fabrica in Bucuresti
Rio Bucovina, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria apelor din Romania, a bugetat pentru acest an investitii de 5 mil. euro in facilitatile de productie si imbuteliere si are in plan achizitionarea unei fabrici de imbuteliere langa Bucuresti. Compania detine in prezent doua unitati de productie, in Vatra Dornei si Timisoara. In Vatra Dornei sunt planificate investitii de circa 3,6 mil. euro pentru cresterea capacitatii de imbuteliere pana la 180-200 mil. litri anual. Unitatea din Timisoara are o capacitate de circa 80... Citeste mai departe »
RCS&RDS vinde Digi Slovacia catre Deutsche Telekom
Slovak Telekom, o divizie a gigantului german Deutsche Telekom (DT) - proprietar indirect al Romtelecom şi Cosmote România, a ajuns la un acord cu compania românească RCS&RDS pentru preluarea operaţiunilor de cablu şi satelit TV ale firmei din Slovacia, potrivit unui anunţ al subsidiarei DT. După mai multe luni de negocieri, am ajuns la un acord pentru preluarea Digi Slovacia, au anunţat reprezentanţii Slovak Telekom, fără a oferi detalii în legătură cu valoarea tranzacţiei, care are nevoie de acordul autorităţilor de concurenţă pentru a ... Citeste mai departe »
31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39