Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Tabără: O firmă americană vrea să investească 150 mil. dolari în energie şi agricultură în România
Compania americană Farmers' Ethanol intenţionează să investească aproximativ 150 de milioane de dolari în România într-un complex integrat pentru producţia de bioetanol şi creşterea animalelor, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. "Compania americană intenţionează să realizeze nişte ferme integrate, şi pentru producţie zootehnică, şi producţie vegetală, care se combină şi cu producerea de energie. La acestă dată nu este nicio astfel de investiţie în România", a spus Tabără. El a adăugat că firma americană... Citeste mai departe »
O companie americana a primit misiunea de a evalua potenţialul pieţei informatice din Romania
Firma Actionable Strategies, cu sediul în New York, a primit din partea Agenţiei de Comerţ şi Dezvoltare a SUA (USTDA - U.S. Trade and Development Agency) un proiect prin care se doreşte "evaluarea potenţialului investiţional pe piaţa informatică din România", informează siteul newswiretoday.com. Practic, firma trebuie să alcătuiască un raport din care să reiasă dacă România este sau nu profitabilă pentru eventualele investiţii ale americanilor în ceea ce priveşte pieţele de cloud-computing, programele de informatizare a administraţiei publ... Citeste mai departe »
Chilipir: Hotelul Ski&Sky din Predeal scos la vanzare - pretul 779.400 euro
Creditorii Grup Constructii Montaj SRL, societate aflata in insolventa din iunie 2010, au decis continuarea vânzării Hotelul HOTEL SKI&SKY situat in Predeal. Hotelul HOTEL SKI&SKY a fost scos la vânzare prima dată la 29 aprilie, la un preţ de 866000 euro, iar din cauză că niciun investitor nu a fost interesat să cumpere hotelul, se va mai organiza o nouă licitaţie pe 13 mai, la un preţ cu 10% mai mic, respectiv 779.400 euro. Hotelul a intrat în insolventa în luna iunie a anului trecut, principala cauză fiind imposibilitatea firmei care î... Citeste mai departe »
Parametrii financiari ai companiilor
Sectorul fondurilor inchise de investitii In acest sector atentia ne este atrasa in primul rand de discountul la care se tranzactioneaza actiunile fondurilor vis-a-vis de activul net. Masurat in tabelul de mai sus prin multiplicatorul P/Bv (price/book value), in cazul fondurilor inchise acesta fiind calculat prin raportul pretului din piata si valoarea unitara a activului net conform ultimei raportari, discountul intre 40% si 57% poate reprezenta un factor de interes atat pentru investitorii institutionali cat si pentru cei de retail. ... Citeste mai departe »
Un grup de investitori vrea sa vanda actiuni Facebook de 1 miliard USD
Un grup de investitori vrea să vândă acţiuni ale reţelei de socializare Facebook în valoare de un miliard de dolari pe piaţa secundară de tranzacţionare din SUA, preţ care evaluează compania la peste 70 de miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Reuters. Tranzacţia ar fi una dintre cele mai mari cu acţiuni Facebook de până acum şi indică temerile unora dintre investorii iniţiali că dezvoltarea companiei nu poate ţine pasul cu avansul valorii de piaţă. Grupul de investitori a redus preţul, după ce iniţial a cerut o sumă care ev... Citeste mai departe »
Cea mai mare banca din Romania a vandut credite de peste 180 mil. euro
BCR, cea mai mare banca de pe piata locala, a vandut, in perioada septembrie 2010 - martie 2011, credite negarantate in valoare de 182,6 milioane de euro, timp in care rata imprumuturilor neperformante din banca s-a mentinut la 16,8%, cu aproximativ 4 puncte procentuale mai mare decat media sistemului bancar, de circa 12%. BCR a vandut in primul trimestru din 2011 credite neperformante de retail de 84,6 milioane de euro, dupa ce in ultimul trimestru din 2010 a mai vandut un pachet de astfel de credite de 98 milioane de euro. Volumul tot... Citeste mai departe »
200 mil.USD pentru 2000 mp de teren
Un joint venture dintre două companii, care vor să dezvolte un proiect rezidenţial cu peste 100 de locuinţe, au cumpărat la o licitaţie organizată de autorităţile din Hong Kong, un teren de 1,902 mp. În ciuda repetatelor întreruperi cauzare de alţi participanţi la licitaţie, cele două companii au reuşit să câştige terenul din Hong Kong pentru suma de 196 mil. dolari, cu 69% mai mult decât preţul de pornire al licitaţiei. Hong Kong este un El Dorado al Asiei, unde preţurile locuinţelor au crescut cu 24% în 2010, după o creştere de 30% în 20... Citeste mai departe »
Creditorii City Mall organizeaza o noua licitatie. Pretul: 26,2 mil. euro
Creditorii City Mall, in faliment, au decis continuarea vanzarii centrului comercial, o licitatie in acest sens urmand sa aiba loc pe 16 mai, la un pret de 26,2 milioane de euro, 20% sub nivelul initial de 33 milioane de euro, dupa ce la primele doua organizate nu s-a prezentat niciun investitor, informeaza Mediafax. "Vom organiza o noua licitatie pe 16 mai, la un pret de 26,2 milioane de euro", a declarat Radu Lotrean, partener al Casade Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar al centrului comercial. City Mall a fost scos... Citeste mai departe »
Cea mai profitabila banca din lume
Industrial&Commercial Bank of China (ICBC) a devenit cea mai profitabila banca din lume, dupa ce a raportat in primul trimestru o crestere a castigului de aproape 30%, la peste 8 miliarde de dolari. ICBC este cea mai mare banca din lume in functie de valoarea de piata. Profitul din primul trimestru este cu aproape 50% mai mare decat cel al JPMorgan Chase, cea mai mare banca din Statele Unite, noteaza Bloomberg. Creditele neperformante au scazut cu aproape 4% fata de finele lui 2010, iar castigurile pe primele trei luni au urcat cu 29... Citeste mai departe »
Cele mai mari proiecte imobiliare "renascute" in ultimele 12 luni
Sute de proiecte imobiliare din toate segmentele au fost blocate sau amanate in perioada crizei, dar cateva investitii gigant au reusit sa "renasca". Unele au demarat efectiv constructia, altele sunt scoase la inchiriere ori se afla in faza avansata a negocierilor de finantare. La inceputul lui 2010, DailyBusiness.ro nota ca printre cele mai mai mari proiecte imobiliare blocate de criza se numara si Colosseum Shopping Center, ai carui dezvoltatori se luptau la aceea data sa obtina o finantare pentru a incepe constructia. In vara, dezvolt... Citeste mai departe »
BVB, între micșorarea capitalului și fuziune
Propunerea de înjumătățire a capitalului social al BVB va fi principala dezbatere din AGA de la sfârșitul lunii. Bineînțeles, alături de fuziunea cu Sibex, concurentul de la Sibiu. Bursa de Valori București (BVB) se pregătește de AGA, stabilită pe data de 29 aprilie. O adunare generală ce pare a fi mult mai importantă decât o întrunire periodică pentru a aproba bugetul de venituri și cheltuieli și a numi o persoană ¬într-o funcție. Un comunicat al BVB de săptămâna trecută spunea că se va propune și înjumătățirea capitalului social al comp... Citeste mai departe »
Cinci proiecte mamut de 10 mld. euro: Care este stadiul realizării celor mai mari investiţii energetice locale?
Deşi oficialii statului spun adesea că tocmai aceste investiţii majore pot transforma România într-un jucător important în energia regională, iar companiile locale le aşteaptă ca pe o salvare după doi ani de criză, hidrocentrala Tarniţa - Lăpuşteşti, reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, cablul submarin România - Turcia, AGRI şi depozitul de captare a carbonului din sud-vestul ţării sunt încă la faza studiilor. Dacă AGRI şi depozitul de captare a carbonului sunt proiecte recente, aduse în atenţia publicului în ultimul... Citeste mai departe »
Ai un IMM? 3TS lanseaza un fond de 30 mil. euro pentru firme din IT, media si telecom
Compania de investitii 3TS Capital Partners va lansa un fond cu un capital de circa 30 de milioane de euro, pentru sustinerea firmelor mici si mijlocii din domeniul IT, media si telecom, un prim investitor in cadrul vehiculului fiind Fondul European de Investitii. "Fondul European de Investitii va participa cu circa 70% din capitalul fondului, dar nu mai mult de 17,5 milioane de euro. Restul capitalului il vom atrage de la alti investitori de pe piata locala, inclusiv fonduri de pensii private, precum si unele banci regionale", a declarat... Citeste mai departe »
Guvernul mizeaza pe dublarea investitiilor straine pana in 2014
Guvernul mizeaza pe dublarea volumului de investitii straine in urmatorii trei ani, la 5,8 miliarde de euro, dar intentioneaza ca in acelasi interval sa reduca la jumatate plafonul garantiilor de stat care pot fi emise de Ministerul Finantelor si autoritatile locale, pentru a diminua riscul bugetar, anunta Mediafax. Proiectul programului de convergenta pentru perioada 2011-2014, document pe care Executivul urmeaza sa il transmita Comisiei Europene, releva ca Guvernul se asteapta ca in acest interval valoarea investitiilor straine sa creas... Citeste mai departe »
Impozitul pe venit
Impozitul pe venit reprezinta o portie uriase din taxele si impozitele pe care le platim anual catre bugetul de stat. Suntem atat de obisnuiti cu el incat ni se pare un dat firesc, fara de care statul nu ar putea functiona, corect? In realitate, nimic mai fals! Impozitul pe venit nu doar ca nu este indispensabil functionarii in conditii bune a unei societati dar este chiar o inovatie pentru majoritatea statelor lumii. De fapt inca mai exista destule state care nu percep niciun impozit pentru veniturile cetatenilor lor. Si a... Citeste mai departe »
Radu Georgescu a vandut Avangarde - tranzactia anului in IT
Radu Georgescu, antreprenorul român care deţine GECAD Group, a vândut pachetul majoritar de acțiuni deținut în compania Avangate către Francisco Partners, marcând al treilea exit internațional pentru grupul român în ultimii 10 ani. Suma este confidenţială. "Astăzi este o zi semnificativă în viaţa mea profesională şi în istoria Grupului GECAD: Exit 100% din una din cele mai importante investiţii – Avangate", a scris Radu Georgescu pe blogul personal. Avangate, furnizor global de soluții ecommerce, parte din Gecad Group a fost preluat d... Citeste mai departe »
Guvernul nu a luat nicio măsură de relansare economică, doar măsuri coercitive şi nimic pentru stimularea economiei
Scutirea de impozit pe profitul reinvestit, dar şi pentru investiţiile noi, revenirea la TVA de 19% şi reducerea contribuţiilor sociale sunt, în opinia investitorilor români, măsuri urgente care trebuie implementate de Guvern pentru relansarea economică. "Am constatat că Guvernul nu face nimic pentru diminuarea efectelor crizei, după speranţele pozitive de la începutul anului când am constituit Consiliul Investitorilor Români. După nouă luni vedem doar măsuri coercitive şi nimic pentru stimularea economiei. Peste 17.000 de firme au intrat... Citeste mai departe »
Levi şi Shlomo vor să preia importatorul Subaru în România
Mai mulţi investitori israelieni, printre care grupurile Levi, proprietarul Autoitalia, şi Shlomo, care deţine New Kopel, vor face oferte pentru preluarea importatorului Subaru în România, potrivit Globes, citat de Mediafax. Grupul controlat de omul de afaceri Michael Levy a preluat Autoitalia în 2011, prin Mediterranean Car Agency, aceeaşi companie care deţine importatorul Fiat în Israel şi a obţinut recent franciza pentru importurile Subaru. Autoitalia importă şi distribuie în România mărcile Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jee... Citeste mai departe »
Privatizarea CFR Marfa seamana tot mai mult cu un joc de Poker
Termenul de plata pentru finalizarea tranzactiei CFR Marfa nu a fost prelungit desi in ultimele doua saptamani s-a discutat intens despre acest lucru intrucat avizul Consiliului Concurentei intarzie. Reprezentantii GFR sustin ca Ministerul Transporturilor nu a incheiat o procedura de diminuare a capitalului social prevazuta la CFR Marfa si nici macar nu este prevazut in contract un termen plata. Chiriţoiu: Am atenţionat Guvernul în vară că ar putea apărea confuzii privind termenul de plată pentru CFR Marfă 'Am atenţionat Guvernul ... Citeste mai departe »
Adeplast vrea de la investitori 15 milioane Euro - primul IPO pe BVB dupa 5 ani de pauza
AdePlast vrea să atragă între 13 şi 15 milioane de euro de pe piaţa de capital, prin oferta publică iniţială. Analistii financiari ai societatilor de brokeraj au pareri impartite. Producătorul de materiale de construcţii pune în vânzare un număr de 16.500.000 acţiuni (reprezentând 33,3% din capitalul social majorat al AdePlast în urma ofertei publice de vânzare), iar fondurile atrase vor fi folosite pentru finanţarea unor noi investiţii şi dezvoltarea activităţii Oferta este structurată în două tranşe: a Investitorilor Mari (subscr... Citeste mai departe »
29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37