Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Actiunile Bancii Carpatica s-au prabusit dupa anuntarea reducerii capitalului social si noii discutii privind fuziunea cu Nextebank
Directoratul Băncii Comerciale Carpatica (BCC) vrea să reia discuţiile cu reprezentanţii Nextebank pentru a stabili condiţiile unei potenţiale fuziuni, precum şi să acopere pierderile cumulate, prin reducerea capitalului cu 204,5 milioane lei, propunerile fiind discutate de acţionari pe 28 aprilie. Conducerea băncii solicită acţionarilor să aprobe reluarea discuţiilor cu Nextebank, după ce in decembrie aceştia au respins oferta de fuziune. Nextebank inaintase in luna noiembrie a anului trecut o ofertă fermă revizuită pent... Citeste mai departe »
Coface: Desi economia creste firmele care si-au incetat activitatea sunt de doua ori mai multe decat firmele nou infiintate
În primele şase luni ale anului s-au înfiinţat 41.000 de SRL-uri, dar s-au desfiinţat 96.000 de întreprinderi, conform datelor analizei intocmite de Coface România. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); România are o incidenţă a insolvenţelor la 1.000 de firme active de peste trei ori mai mare decât media înregistrată pe plan regional cu 23 de insolvenţe la 1.000 firme, fiind depăşită doar de Serbia, susţine Iancu Guda, Services Director Coface România. "În comparaţie cu Polonia, România are în continuare... Citeste mai departe »
Proprietarul eMag a vândut grupul polonez Allegro pentru 3,25 mld. dolari
Gigantul sud-african Naspers a anunţat vânzarea Allegro Group către fonduri de investiţii conduse de Cinven, Permira şi Mid Europa, într-o tranzacţie de 3,25 miliarde de dolari, în condiţiile în care piaţa poloneză de e-commerce a început să se maturizeze, scrie Wall Street Journal. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Grupul polonez Allegro, care include atât Allegro.pl şi Ceneo.pl, operează un marketplace online pentru peste 20 de milioane de utilizatori înregistraţi, companii şi vânzători privaţi. Compania v... Citeste mai departe »
DEDEMAN cumpără de la CEMACOM un teren de 2,5ha în Zalău pentru 1,58 mil. Euro
CEMACON Real Estate SRL, societate deținută în procent de 100% de către CEMACON SA, a semnat cu DEDEMAN SRL antecontractul de vânzare cumpărare a două terenuri în Zalău, unul de 22.211 mp și altul de 3.104 mp, ambele amplasate pe Strada Fabricii, nr 1; conform comunicatului CEMACOM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Valoarea tranzacției este de 1,58 milioane euro fără TVA, la un preț de vânzare de 62,5 euro/ mp fără TVA. Contractul final de vânzare-cumpărare va fi semnat în luna decembrie a acestui an. ... Citeste mai departe »
AT&T va prelua Time Warner pentru 80 de mld. de dolari
Gigantul american din telecomunicaţii AT&T a ajuns la un acord pentru a cumpăra Time Warner pentru o sumă de peste 80 de mld. de dolari, au declarat Sâmbătă 22-Oct-2016, surse apropiate pentru The Wall Street Journal. Tranzacţia va transforma operatorul telecom într-un gigant media. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); AT&T va plăti între 105 şi 110 dolari per acţiune, iar plata tranzacţiei va fi efectuată jumătate cash şi jumătate în acţiuni, mai spun aceleaşi surse. Tranzacţia va fi de departe cea mai mar... Citeste mai departe »
Birourile Swan din Pipera s-au vandut cu 30,3 milioane de euro
Casa de Insolventa Transilvania - CITR a încheiat cu succes procedura de vânzare a ansamblului imobiliar Swan Office&Technology Park, obținând un preț de 30,3 milioane de euro, cu aproximativ 50% peste prețul aprobat de creditori, confirm comunicatului CITR. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); „Suntem mândri că am încheiat astăzi încă o procedură de succes, care influențează dinamica pieței de real-estate din România. Vânzarea proiectului vine în urma unui efort susținut al echipei de specialiști a CITR... Citeste mai departe »
Topul celor mai mari 10 companii intrate în insolvenţă în ultimii cinci ani
Aceste companii au avut afaceri cumulate de 8,5 miliarde de lei, respectiv 10% din tot businessul în insolvenţă, şi 12.600 de salariaţi în anul de dinaintea intrării în incapacitate de plată, conform surselor ZF.ro Sursa grafic: ZF.ro (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Topul celor mai mari zece companii intrate în insolvenţă în perioada 2011-2015 este condus de producătorul de energie Hidroelectrica, urmat de grupul industrial Roment şi de combinatul chimic Oltchim. Dintre cele zece companii aflate... Citeste mai departe »
CITR preia FIVE SPRL
Casa de insolventa Transilvania - CITR a preluat Five SPRL, un jucător important în piața de profil, cu un portofoliu reprezentat la nivel național și proceduri importante în zona de sud-est a României. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Five SPRL este a doua companie de insolvență pe care CITR o preia, după Solve Insolve IPURL din Arad, în anul 2011. Societatea vizează și alte achiziții de companii de profil, pe fondul continuării strategiei de dezvoltare și expansiune la nivel național. Preluarea por... Citeste mai departe »
Medlife preia clinicile Dent Estet
Compania de servicii medicale Medlife a preluat pachetul majoritar de acţiuni la clinicile Dent Estet, afacere fondată de medicul stomatolog Oana Taban. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dent Estet este cel mai mare operator de servicii stomatologice din Romania, cu afaceri de 5,5 milioane euro anul trecut şi şapte clinici in Bucureşti şi alte oraşe. Pentru 2016, compania şi-a bugetat un avans de 20% al veniturilor. Ca urmare a finalizării acestei tranzacţii, Oana Taban, fondator şi managing partner al gru... Citeste mai departe »
Enterprise Investors preia retailerul de jucării Noriel de la Axxess Capital
Fondul polonez de investiţii Enterprise Investors, care deţine acţiuni in mai multe companii de pe piaţa din Romania printre care şi lanţul de supermarketuri Profi, a preluat 100% din acţiunile retailerului de jucării Noriel. Fondul a preluat astfel acţiunile atat ale unui alt fond de investiţii Axxess Capital, cat şi pe cele ale familiei Constantinescu, fondatorii businessului. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI)... Citeste mai departe »
Oresa Ventures işi răscumpără afacerea La Fantana
Fondul de investiţii Oresa Ventures işi răscumpără afacerea La Fantana la zece ani după ce a vandut-o către Innova (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); După luni de discuţii şi obţinerea avizelor, acordul final pentru preluarea acţiunilor fondului de investiţii polonez Innova Capital in compania La Fantana de către Oresa Ventures urma să fie semnat ieri. La Fantana, producătorul de apă in sistem de watercoolere, trece din portofoliul fondului de investiţii Innova Capital in cel al Oresa Ventures, acordul... Citeste mai departe »
Carrefour preia supermarketurile Billa Romania
Retailerul francez Carrefour a semnat un acord cu grupul Rewe pentru achiziţia Billa Romania, cu o reţea de 86 de supermarketuri la nivel naţional, iar in urma achiziţiei Carrefour devine primul operator de supermarketuri din Romania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Supermarketurile Billa Romania au o suprafaţă de vanzare totală de 83.000 de metri pătraţi. "Datorită acestei achiziţii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din Romania, intărindu-şi astfel oferta multiformat", se arată int... Citeste mai departe »
Ion Ţiriac şi-a vandut actiunile de la Metro Cash&Carry
Compania Zareba Holdings Limited, inregistrată in Cipru şi deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac, a vandut grupului german Metro participaţia de 15% deţinută la Metro Cash & Carry Romania, astfel că grupul german deţine acum integral subsidiara din Romania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Participaţiunile Zareba Holdings au fost achiziţionate de către Metro Cash&Carry International BV, astfel incat acum Metro deţine un procent de 100% (din Metro Cash & Carry Romania, n.r.). Suntem incantaţi de colaborare... Citeste mai departe »
Actionarii Carpatica Asig spun ca sunt in negocieri avansate cu mai multi investitori
Carpatica Asig se află in negocieri avansate cu mai mulți investitori interesați de preluarea companiei, se arată intr-un comunicat al societății transmis, marți, AGERPRES. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Conform comunicatului, procesul este in plină derulare, conform calendarului asumat și aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar compania va fi capitalizată, in perioada următoare, conform etapelor incluse in planul de redresare. 'Echipa Carpatica Asig, cu sprijinul acționarilor săi, a ur... Citeste mai departe »
Tranzacţie pentru locul I in lume: Marriott preia Starwood pentru 12,2 miliarde de dolari
Marriott International a incheiat un acord pentru preluarea Starwood Hotels & Resorts Worldwide, intr-o tranzacţie in numerar şi acţiuni in valoare de 12,2 miliarde de dolari, care va crea cea mai mare companie hotelieră din lume, transmite MarketWatch. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Board-urile ambelor companii au aprobat in unanimitate acordul de fuziune. Compania rezultată va deţine 5.500 de hoteluri şi 1,1 milioane de camere in total, in peste 100 de ţări... Citeste mai departe »
Chinezii au cumpărat Rompetrol
Compania chineză CEFC China Energy Company Ltd a ajuns la un acord pentru achiziţia a 51% din KMG International, care grupează rafinăria Petromidia, lanţul de benzinării Rompetrol, Dyneff Franţa şi celelalte firme din fostul grup Rompetrol, potrivit Reuters. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Compania chineză CEFC China Energy Company Ltd a ajuns la un acord pentru achiziţia a 51% din KMG International, care grupează rafinăria Petromidia, lanţul de benzinării Rompetrol, Dyneff Franţa şi celelalte firme din f... Citeste mai departe »
Tranzacție Agro record: Porumboiu a vandut Grupul Racova care detine 45.000 de hectare
Omul de afaceri Adrian Porumboiu a vandut grupul de societăți agricole Racova către compania TransOil, deţinută de americanul de origine georgiană Vaja Jhashi (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tranzația incheiată cu gigantul TransOil este estimată la 110 milioane de dolari și se mai așteaptă doar incheierea formalităților ce implică și un acord din partea firmelor către care societățile lui Porumboiu inregistrează datorii. Omul de afaceri Adrian Porumboiu a vandut grupul de societăți agricole Racova ... Citeste mai departe »
Domo inchide toate magazinele si se muta pe internet
Retailerul de electro-IT Domo, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de profil, cu afaceri de peste 600 milioane lei anul trecut, va inchide toate magazinele fizice, pentru a rămane cu operaţiuni doar online, potrivit surselor din piaţă, citate de Ziarul Financiar. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); O parte dintre magazine au fost deja preluate de competitori, iar furnizorii de electronice şi electrocasnice spun că nu au fost plătiţi, motiv pentru care nu mai livrează marfă companiei care ar... Citeste mai departe »
Doar 25% din societățile privatizate după Revoluţie mai sunt in viață
Rata de succes a privatizărilor in Romania a fost sub 25% in ultimii 25 de ani, timp in care au fost vandute 7.726 de societăți de stat, iar peste două milioane de locuri de muncă au fost pierdute, susține președintele Asociației Naționale a Antreprenorilor, Cristina Chiriac. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "In 1989, sectorul privat din Romania nu exista. Din 1990 au inceput să fie demarate mai multe programe, iar cea mai importantă prevedere a programelor din ultimii 25 de ani a fost privatizarea. In ac... Citeste mai departe »
UPC a preluat furnizorul de internet, televiziune şi telefonie Novasat, din Suceava
UPC Romania a incheiat un acord pentru preluarea reţelei furnizorului de internet, televiziune şi telefonie Novasat, din judeţul Suceava, una dintre cele mai mari companii independente de cablu din Romania, şi adaugă astfel circa 20.000 de abonamente la cele 1,971 milioane pe care le are in prezent. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Achiziţia reţelei deţinută de compania Novasat face parte din strategia UPC Romania de extindere a reţelei de comunicaţii pe piaţa locală, se arată intr-un comunicat al compan... Citeste mai departe »
16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24