Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Fabrica de celuloză şi hartie Someş Dej este scoasă la licitatie de lichidator, pretul 7,9 mil. Euro
Fabrica de celuloză şi hartie Someş Dej, aflată in faliment din 2013 şi controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a fost scoasă la vanzare prin negociere directă, la un preţ de pornire de circa 7,9 milioane de euro, fără TVA. Producătorul de celuloză şi hartie a intrat in insolvenţă la finele lunii ianuarie 2013, Tribunalul Cluj aproband solicitarea firmei pentru deschiderea procedurii, iar in decembrie anul trecut instanţa a decis i... Citeste mai departe »
ENEL asteapta oferte angajante pentru companiile din Romania scoase la vanzare
Termenul pentru depunerea ofertelor angajante pentru activele de distribuţie şi furnizare a energiei elec-trice pe care italienii de la Enel le-au scos la vanzare in Romania ar fi sfaşitul lunii martie, afirmă surse apropiate procesului, aceasta fiind una dintre cele mai aşteptate tranzacţii din domeniul energetic in 2015. Potrivit aceloraşi surse, chinezii de la State Grid Corporation of China s-ar fi retras din cursă. In iulie, italienii de la Enel, care prin intermediul proceselor de privatizare au devenit cel mai mare d... Citeste mai departe »
Dedeman vrea un magazin langă IKEA si negociaza achizitia terenului de 15 milioane Euro
Compania fraţilor Pavăl este in curs de achiziţie a unui teren controlat de omul de afaceri Sorin Avramescu prin Aviaţia Utilitară conform informatiilor Ziarului Financiar. Compania de bricolaj Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, vrea să işi infigă steagul albastru-portocaliu langă magazinul IKEA din nordul Capitalei, de pe şoseaua Bucureşti - Ploieşti, cel mai circulat drum din Romania, unde este pe punctul de a cumpăra un teren de pană la cinci hectare pentru un preţ de peste 15 mil. euro. ... Citeste mai departe »
Isărescu:Volksbank s-a vandut cu discount, pentru ca actionarii să mai recupereze ceva
Volksbank Romania a fost o instituţie cu probleme, incepand de la management şi pană la risc, cu implicare puternică in creditul denominat in valută, iar soluţia acţionarilor a fost să vandă banca acceptand un discount, pentru a "mai recupera ceva", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. "Volksbank a fost o bancă cu probleme in Romania şi, in limitele in care putem să vorbim despre o singură bancă, v-am spus că avem limite severe de a discuta de o singură bancă, pot să vă confirm acest lucru. Problemele s-au legat de s... Citeste mai departe »
Naspers, proprietarul OLX.ro si al eMag.ro cumpără Tocmai.ro
Grupul norvegian Schibsted Media Group va vinde către Naspers (Africa de Sud) firma care deţine site-ul de anunţuri www.tocmai.ro, tranzacţie care va include şi subsidiara din Portugalia, conform unui anunţ disponibil pe bursa americană Nasdaq. "Schibsted a ajuns la un acord cu Naspers pentru preluarea operaţiunilor din Ungaria. Schibsted va vinde operaţiunile deţinute in Romania şi Portugalia către Naspers", se arată in anunţul companiei norvegiene, care nu precizează valoarea tranzacţiei. Directorul de afaceri al olx.ro... Citeste mai departe »
Banca Transilvania este cea mai profitabila banca din Romania. Intregul sistemul bancar a inregistrat pierderi de 1 miliard Euro
Intregul sistem bancar romanesc a raportat pentru 2014 o pierdere de nu mai puţin de 4,3 miliarde de lei (circa un miliard de euro). In 2008 sistemul bancar romanesc avea un caştig de 4,6 miliarde de lei (peste un miliard de euro). Banca Transilvania (BT) a ajuns cea mai profitabilă bancă din Romania, depăşind Raiffeisen la milimetru, intr-un sistem bancar unde pierderile sunt la ordinea zilei, iar creşterea de business se lasă aşteptată Banca din Cluj, numărul 3 de ... Citeste mai departe »
Fondul de investitii NEPI are investitii in curs de 370 milioane Euro
Fondul sud-african de investiţii NEPI intenţionează să extindă cu peste 60% suprafaţa centrului comercial Promenada din zona Floreasca din Bucureşti şi are in curs de dezvoltare, inclusiv reconfigurări şi extensii ale activelor din portofoliu, proiecte de 371 milioane de euro. "Pentru a lărgi vadul comercial al centrului (Promenada, n.r.), grupul intenţionează să il extindă cu aproximativ 25.000 metri pătraţi inchiriabili de spaţii comerciale de modă şi zone de entertainment, scop pentru care a achiziţionat 1,2 hectare de t... Citeste mai departe »
Raiffeisen Bank vinde afacerile din Polonia şi Slovenia
Raiffeisen Bank International AG, al doilea ca mărime din Europa de Est, işi reduce operaţiunile din Rusia şi işi vinde subsidiarele din Polonia şi Slovenia, după ce, anul trecut, a inregistrat pierderi de 493 milioane de euro (558 milioane de dolari) din cauza deprecierilor de active. Analiştii preconizau pierderi de 455 milioane de euro. Prin aceste vanzări, banca vrea să obţină un indice de adecvare a capitalului Tier 1 de 12% pană in 2017, de la 10% la... Citeste mai departe »
Lafarge Romania a fost cumpărată de grupul irlandez CRH in urma unei tranzacţii de 6,5 miliarde Euro
Producătorul irlandez de ciment CRH a ajuns la un acord cu companiile Holcim şi Lafarge pentru a cumpăra cea mai mare parte dintre activele scoase la vanzare de cele două companii, inclusiv pe cele din Romania, pentru 6,5 miliarde de euro, se arată intr-un comunicat al Holcim. Grupul irlandez CRH, care deţine producătorii de materiale de construcţii Elpreco din judeţul Dolj şi Ferrobeton din judeţul Prahova, a intrat in negocieri exclusive cu producătorii de ciment Lafarge din Franţa şi Holcim din Elveţia pentru a cumpăra ac... Citeste mai departe »
Ruşii dezmembreaza rafinaria RAFO şi vand utilajele
RAFO Oneşti (simbol bursier RAF), rafinăria de petrol inchisă incă din 2008 pentru "modernizări", va fi vandută de proprietarii ruşi piesă cu piesă. După ce terenul va fi eliberat, ruşii vor să dezvolte in acelaşi loc o altă platformă industrială. "Datorită situaţiei financiare a RAFO SA, il imputernicesc pe Directorul General RAFO SA să inceapă procedura de desfacere (vanzare) a activelor şi utilajelor aferente ale compa... Citeste mai departe »
MSI negociaza cu bpost vanzarea Postei Romane
Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a acceptat oferta neangajantă depusă de operatorul belgian de servicii poştale bpost pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile deţinute la Compania Naţională Poşta Romană "In urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiană bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat că acesta răspunde cerinţelor din caietul de sarcini. Invităm ofertantul să continue procedurile de due-diligence pentru a trece la următoarea etapă, cea a depunerii unei oferte f... Citeste mai departe »
In Februarie, Hidroelectrica scoate la vanzare incă 33 de microhidrocentrale pentru 19 milioane euro
Producătorul de energie Hidroeletrica, aflat in insolvenţă, va organiza in luna februarie o licitaţie pentru vanzarea a 33 microhidrocentrale din cele 128 de unităţi pe care le mai are, la un preţ de pornire de 84,7 milioane lei (18,8 milioane euro), potrivit administratorului judiciar al companiei. "In luna februarie vom scoate la vanzare un nou lot de 33 de microhidrocentrale. Vrem să păstrăm 23 de microhidrocentrale şi să le retehnologizăm", a declarat agen... Citeste mai departe »
Statul nu a incasat 200 mil. dolari de la KazMunaiGas pentru actiunile Rompetrol pentru ca: "nimeni nu a vrut să semneze nicio hartie"
Statul nu a incasat cele 200 de milioane de dolari de la KazMunaiGas, conform memorandumului din 2013, pentru că nici un funcționar nu a vrut să semneze nicio hartie de frică să nu se trezească cu dosare, a declarat premierul Victor Ponta. Invitat in emisiunea "Lumini și umbre", realizată de Dan Andronic și difuzată aseară de B1 TV, Ponta a declarat că nu s-a finalizat procedura de vanzare a acțiunilor statului roman la Petromidia către compania din Kazahs... Citeste mai departe »
Şerban Toader KPMG: Ne aşteptăm la tranzacţii care să consolideze domeniul bancar
Specialiştii estimează că, in acest an, vor avea loc tranzacţii importante, care vor conduce la consolidarea sectorului bancar, spune Şerban Toader, Senior Partner KPMG intr-un interviu acordat ziarului Bursa. Şerban Toader consideră că cea mai serioasă provocare pentru anul 2015 este aceea prin care ar urma să fie eficientizată calea parcursă de proiecte - de la planificare şi dezvoltare la achiziţie, construcţie şi operare. Infrastructura es... Citeste mai departe »
Studiu Euler Hermes: Romania este lider detaşat in Europa Centrala si de Est după numărul de firme in incapacitate de plată
Romania ocupă locul 10 din 42 de ţări intr-un top Euler Hermes după creşterea numărului de insolvenţe in 2014, fiind inclusă in grupa ţărilor cu nivel record de firme intrate in incapacitate de plată şi care "se chinuie" să se stabilizeze, insă pentru acest an este estimată o scădere uşoară, de 1%. Potrivit estimărilor firmei de asigurare de credit comercial, anul trecut numărul insolvenţelor in Romania a crescut cu 5%, d... Citeste mai departe »
Certinvest a cumparat compania de pensii private facultative a Metropolitan Life
Certinvest, cel mai mare administrator independent de fonduri mutuale din Romania, a cumparat societatea de administrare a fondurilor de pensii facultative Pensia Mea - APF, de la Metropolitan Life. "Metropolitan Life isi revizuieste in mod constant portofoliul de business pentru a se asigura ca isi atinge obiectivele financiare si de afaceri stabilite. Fondul de pensii facultative Pensia Mea completeaza business-ul actual al Certinvest. Ei detin know-how-ul necesar pentru managementul eficient al activelor de fonduri de pen... Citeste mai departe »
ENEL spune ca vinde in acest an companiile din Romania si Slovacia
Compania italiană de utilităţi Enel va vinde activele deţinute in Romania şi Slovacia in acest an, a declarat Francesco Starace, directorul executiv al grupului, care a precizat că a primit deja oferte pentru acestea. "Avem oferte. Ştim că procesul poate fi incheiat oricand intre momentul acesta şi luna iunie. Activele vor fi vandute in 2015, aşa că, in ceea ce priveşte plata datoriei, vom sta mult mai bine decat am plănuit iniţial", a afirmat Starace, relatează Financial Times. Guvernul italian deţine o participaţie de 3... Citeste mai departe »
Profi şi Mega Image au pus ochii pe magazinele Succes insa patronul companiei a solicitat pana la urma intrarea in insolventa
Compania Succes Nic Com, care detine lantul de supermarketuri Succes, cel mai extins lant de retail alimentar cu capital romanesc, si-a cerut insolventa la inceputul acestui an. Grupul Succes este detinut de omul de afaceri Nicolae Sarcina uar in urma cu cateva zile au existat informatii privitor la o vanzare Sub brandul Succes sunt deschise peste 150 de magazine in nouă judeţe din ţară şi in Capitală, cu afaceri de 250 mil. lei. Firma Succes Nic Com si-a cerut insolventa la Tribunalul Ilfov l... Citeste mai departe »
Tranzactia anului 2014: Auchan a primit acceptul pentru preluarea spatiilor in care au functionat magazinele Real
Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea de către grupul francez Auchan a 12 hipermarketuri şi galerii comerciale operate de retailer, tranzacţia estimată la peste 260 milioane euro fiind una dintre cele mai mari de pe piaţa de retail din Europa Centrală şi cea mai mare din Romania din 2014. Operaţiunea se va realiza prin preluarea controlului unic de către Auchan asupra Tim Property Development, Ideal Casa Design, BR Real Friends, Compact Motor, Art Bau International, Metro Imobiliare Investment şi a activelor şi contractelo... Citeste mai departe »
Numarul de IMM-uri la mia de locuitori este la jumatatea fata de media UE, Romania fiind pe ultimul loc
Romania ocupă locul 17 in Uniunea Europeană in ceea ce priveşte valoarea adăugată totală a firmelor mici şi mijlocii şi ultimul loc după numărul de IMM-uri active, arată datele unui studiu realizat de Fundaţia Post-Privatizare. Potrivit studiului, in Romania sunt 426.295 de IMM-uri active in economia nefinanciară, cea mai mică densitate de IMM-uri din UE28, acestea avand 2,71 milioane de angajaţi. Romania ocupă astfel, locul 8 in Uniunea Europeană ca pondere in totalul angajaţilor din IMM. De asemenea, valoarea adăugată realiz... Citeste mai departe »
13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21