Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Banca Carpatica este curtata de AnaCap, Axxess Capital si un fost executiv de la Goldman Sachs
Fondul de investiţii JC Flowers, infiinţat de un fost partener şi executiv la Goldman Sachs, concurează cu AnaCap şi Axxess Capital pentru a intra in acţionariatul Băncii Comerciale Carpatica, al cărei management optează pentru o fuziune cu altă instituţie bancară, potrivit mai multor surse James Christopher Flowers, fondatorul J.C. Flowers & Co, a activat timp de 20 de ani in Goldman Sachs, unde a ocupat mai multe funcţii executive şi, timp de zece ani, pană 1998, a figurat in lista partenerilor băncii americane de investiţii. Flowers... Citeste mai departe »
Banca Carpatica ar putea fuziona cu Nextebank
Banca Comercială Carpatica - BCC, ar putea fuziona prin absorbţie cu Nextebank, deţinută de Emerging Europe Accession Fund, fond de investiţii administrat de Horia Manda prin Axxess Capital, primind vineri o ofertă fermă revizuită, iar termenii vor fi discutaţi de acţionari BCC pe 19 decembrie. Astfel, Directoratul băncii din Sibiu, controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, a convocat acţionarii pentru a aproba termenii şi condiţiile principale ale ofertei ferme revizuite pe care Nextebank a inaintat-o pe 14 noiembrie pe... Citeste mai departe »
Portofoliul NEPI ar putea ajunge la 1,5 miliarde de euro in doi ani
Centrele comerciale Mega Mall din Bucureşti şi Shopping City Timişoara sunt principalele investiţii in curs ale grupului condus desud-africanul Martin Slabbert, cel mai mare investitor in piaţa imobiliară locală. Creşterea constantă a veniturilor operaţionale ii determină pe sud-africanii de la NEPI să continue investiţiile in piaţa imobiliară locală, unde pentru următorii doi ani sunt prevăzute proiecte de circa 560 de milioane de euro care vor duce portofoliul de proprietăţi la 1,5 miliarde de euro. Intr-o prezentare r... Citeste mai departe »
Reuters: Valoarea fuziunilor si achizitiilor a ajuns la cel mai inalt nivel dupa anul 2007
Valoarea fuziunilor şi achiziţiilor (M&A) anunţate in acest an a trecut de 3.000 de miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel de după 2007, ajutate de o serie de tranzacţii importante in sectoarele sănătăţii, energiei şi electricităţii, transmite Reuters, conform Agerpres. Piaţa fuziunilor şi achiziţiilor, afectată de criza financiară globală din 2008, şi-a revenit in ultimii ani pe fondul revenirii pieţelor bursiere şi al increderii companiilor. Potrivit calculelor Thomson Reuters, valoarea fuziunilor şi achiziţiilor an... Citeste mai departe »
Printul Arabiei Saudite a cumparat 50% din Arcadia Engineering
Fiul prinţului Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudită, a cumpărat 50% din acţiunile companiei romaneşti Arcadia Engineering, care dezvoltă proiecte in domeniul construcţiilor, potrivit arabianbusinesss.com, citat de Mediafax. KBW Investments, deţinută de prinţul Khaled bin Alwaleed, a incheiat un acord pentru achiziţia a 50% din firma Arcadia Engineering care oferă servicii de arhitectură, inginerie şi management de ... Citeste mai departe »
Valer Blidar cumpara o banca care va fuziona cu Banca Feroviara
Valer Blidar, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Feroviara, a anunţat, că este pe cale să achiziţioneze o bancă nu de mult infiinţată, care, in urma fuziunii cu Banca Comercială Feroviara, va duce la crearea singurei bănci cu capital exclusiv romanesc din ţară. Cel mai probabil noua banca recent infiintata este Banca Romana de Credit si Investitii a omului de afaceri Dorin Umbrarescu Banca Romană de Credite şi Investiţii (BRCI) şi-a majorat in vară capitalul social cu 88,93 milioane de lei, la 125,93 milioane de... Citeste mai departe »
Vodafone ar vinde diviziile din Ungaria, Cehia si Austria daca primeste o oferta buna
Grupul britanic de telefonie Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume, ar fi dispus să-şi vandă o parte din activele non-core (secundare - n.r.) precum operaţiunile din Australia, Ungaria şi Cehia dacă ar primi o ofertă adecvată, a declarat directorul general de la Vodafone, Vittorio Colao, transmite Reuters "Discutăm in mod constant cu posibilele părţi interesate de unele din activele noastre periferice", a declarat Vittorio Colao la o conferinţă organizată la Barcelona, citat de Agerpres. "Am put... Citeste mai departe »
Hornbach a cumpărat spaţiul fostului magazin OBI din Sibiu
Grupul german Hornbach, care deţine pe piaţa locală cinci magazine cu vanzări de circa 100 mil. euro anul trecut, a cumpărat de la grupurile CA Immo şi Oasis spaţiul fostului magazin OBI din Sibiu intr-o tranzacţie evaluată de ZF la aproape 10 mil. euro. OBI a inchis in vara acestui an cele şapte magazine pe care le opera pe piaţa locală din cauza rezultatelor sub aşteptări, cinci dintre acestea fiind inchiriate de grecii de la Jumbo, care nu au ajuns la un acord şi pentru spaţiul de peste 9.000 de metri pătraţi rămas libe... Citeste mai departe »
Auchan performeaza mai bine dupa preluarea retelei Real
Frederic Bellon (45 de ani), executivul numit in primăvara acestui an la conducerea operaţiunilor locale ale Auchan, afirmă că numărul de clienţi ai celor 20 de hipermarketuri Real preluate de grupul francez a crescut cu 10 pană la 30% in funcţie de magazin. Vanzările in volum ale acestor unităţi au avansat la randul lor cu 20-40%. "In randul noilor magazine integrate in reţeaua Auchan, cele care erau puternice sub brandul iniţial sunt in plin proces de fidelizare a vechilor clienţi şi de atragere de alţii noi. Cele care avea... Citeste mai departe »
Ministerul Finanţelor analizează introducerea impozitului pe cifra de afaceri şi reducerea celui pe dividend la 5%
Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea eliminării impozitului pe profit şi introducerea impozitului pe cifra de afaceri, concomitent cu scăderea impozitului pe dividend la 5%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Finanţelor - ministrul delegat pentru Buget, consultat de Mediafax. Propunerea, discutată in Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget, a fost detaliată şi prevede cote de impozit diferenţiate, invers proporţional cu cifra de afa... Citeste mai departe »
Coface Romania: Sistemul economic privat se regenereaza greoi
15.575 de insolvenţe noi s-au deschis pe parcursul primelor nouă luni ale anului 2014, in scădere cu aproximativ 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, cand s-au deschis 18.735 de proceduri noi de insolvenţă, conform datelor finale publicate de BPI şi in baza metodologiei Coface. Contracţia inregistrată la sfarşitul lunii septembrie este in linie cu estimările anunţate de Coface la sfarşitul primului semestru, respectiv o reducere... Citeste mai departe »
Presedintele MedLife: In urmatoarele 6 luni vom asista la 4-5 tranzactii importante pe piata serviciilor medicale private
Vor exista 4-5 tranzactii importante care se vor inregistra in urmatoarele sase luni, fiind vorba atat de achizitii ale unor operatori importanti cat si de consolidari privind pozitia la nivel national a principalilor actori din aceasta piata, spune Mihai Marcu, presedinte MedLife intr-un interviu pentru Wall-Street.ro "Piata serviciilor medicale private nu a inregistrat schimbari importante in prima parte a anului, singura pata de culoare fiind data de stagnarea unor companii mari si cresterea puternica a altora, aflate mai ... Citeste mai departe »
NEPI: Vom cumpăra un mall din Bucureşti, in următoarele săptămani
Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) va achiziţiona un mall din Capitală, in următoarele cateva săptămani, a declarat Martin Slabbert, directorul executiv al companiei intr-un interviu acordat ziarului Bursa Directorul executiv al NEPI a spus că această achiziţie este in proces de due-diligence, iar tranzacţia va fi oficializată in scurt timp. Totodată, Martin Slabbert a spus că Promenada Mall nu este centrul comercial pe care il vizează in acest caz, deşi şi-a manifestat interesul pentru a... Citeste mai departe »
Cel mai mare grup hotelier din lume ar putea vinde 46 de hoteluri, inclusiv din Romania, poloneziilor de la Orbis
Accor, cel mai mare grup hotelier din lume, a inaintat o ofertă de vanzare a 46 de hoteluri din Europa Centrală şi de Sud-est, inclusiv din Romania, pentru 142 de milioane de euro către cel mai mare grup hotelier din Polonia, Orbis. "Am analizat posibilităţile de dezvoltare prin achiziţii in ultima vreme", a declarat Gilles Clavie, preşedintele Orbis. Acesta a adăugat că oferta venită din partea Accor se incadrează in strategia pe care Orbis o dezvoltă in ... Citeste mai departe »
NEPI vrea sa stranga inca 80 milioane Euro pentru investitii in Romania si Serbia
Fondul sud-african de investitii NEPI vrea sa isi majoreze capitalul cu 80 mil. euro prin emisiune de actiuni, pentru a finanta cumpararea centrelor comerciale Aurora Shopping Mall Buzau si Alba Iulia Strip Mall, a unui mall din Serbia si altor dezvoltari. "Majorarea de capital depinde de pretul acceptabil pentru NEPI si o parte din fonduri vor fi folosite pentru finantarea achizitiilor efectuate. (...) Incasarile aferente se vor folosi pentru a finanta achizitiile anuntate recent de catre companie, respectiv Aurora Shoppi... Citeste mai departe »
EY: Piaţa de fuziuni şi achiziţii din Romania in scădere in primul semestru din 2014
Piaţa romanească de fuziuni şi achiziţii inregistrează o scădere moderată a activităţii in primul semestru al anului 2014 față de primul semestru al anului 2013, conform barometrului EY M&A Barometer Romania H12014. Spre deosebire de Romania, majoritatea ţărilor din Europa Centrală şi de Sud-Est (CSE) au cunoscut o intensificare a activității de fuziuni şi achiziţii in primul semestru al acestui an, inregistrandu-se un număr total de 629 de tranzacţii. In plus, se inregistrează o creştere semnificativă, de 35,9%, a valorii ... Citeste mai departe »
Fuziunea Cargus Urgent Curier creeaza al doilea jucător pe piaţa locală de curierat
Companiile Cargus International şi Urgent Curier, deţinute de fondul de investiţii Abris Capital Partners, fuzionează şi formează astfel al doilea jucător pe piaţa serviciilor de curierat, cu afaceri cumulate de 231,6 milioane de lei in 2013, după FAN Courier. Procesul de fuziune prin preluarea prin absorbţie a Urgent Curier de către Cargus a fost aprobat de acţionarii Cargus International la inceputul lunii octombrie. In luna iunie, fondul de investiţii Abris Capital Partners a cumpărat integral Urgent Curier, operat... Citeste mai departe »
Bloomberg: Pretul redus al terenurilor agricole din Romania ii atrage pe investitori
Fondurile care investesc in terenuri agricole din Romania plătesc un preț mult mai mic decat in Germania și Marea Britanie, in timp ce potențialul de creștere a producției este mult mai mare, informează Bloomberg. Fondul german ASI Europe GmbH are deja 4.000 de hectare in Romania, fondul olandez Cibus Farmland Club dezvoltă și el un proiect agricol iar fondul britanic Velcourt Group Plc a anunțat și el anul trecut că va face o investiție in Romania. Potrivit datelor furnizate de firma britanică Savills Plc, in 2012 un... Citeste mai departe »
BCR vinde credite neperformante de 433 milioane de euro, prin PwC
Banca Comercială Romană (BCR) ar urma să vandă, prin compania de consultanţă şi audit PricewaterhouseCoopers, un portofoliu de credite neperformante (NPL) in valoare de 433 milioane de euro, ce cuprinde 410 imprumuturi accesate de societăţi din diverse domenii, de la industrie, la dezvoltatori imobiliari, companii de construcţii, ferme zootehnice, minerit şi metale, potrivit Mediafax. Creditele din acest pachet au fost acordate unui număr de 91 de companii, 83% ... Citeste mai departe »
Băcăuanul Ovidiu Budeanu a refuzat să-şi vandă mallul, iar acum se pregăteşte de extindere
Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu a ajuns la un acord de principiu cu spaniolii de la Fadesa pentru achiziţia unui teren de 13.000 mp adiacent centrului comercial Arena Mall, aflat in proprietatea sa. Targul vine după caţiva ani in care a incercat să convingă vecinii din ambele părţi să işi vandă o parte din teren pentru extinderea mallului. In 2006, cand a vandut fabrica de incălţăminte Cotidian Bacău (fosta Partizanul) italienilor de la Ko... Citeste mai departe »
11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19