Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Un supermarket si 15 vile din Green City s-au vandut pentru 1,3 milioane Euro
Euro Insol, lichidatorul firmei Clean Optim Serv, prin care omul de afaceri Dumitru Bucşaru, cunoscut pentru finanţarea clubului de fotbal Unirea Urziceni, a dezvoltat o parte din ansambul Green City din comuna ilfoveană 1 Decembrie, a vandut un pachet de 15 vile din cadrul complexului pentru un preţ de 602.000 de euro. Cumpărătorul este firma Drapantex Investments, cu acţionari inregistraţi in Belgia, iar cele 15 vile Tamisa, construite la roşu, au fiecare o suprafeţă desfăş... Citeste mai departe »
ASF interzice tranzacţia Astra-AXA
Tranzacţia prin care compania de asigurări Astra urma să preia subsidiara locală a grupului francez AXA Asigurări nu a primit acordul ASF, in condiţiile in care asigurătorul controlat de omul de afaceri Dan Adamescu se află din luna februarie in redresare financiară şi nu poate face o achiziţie din această poziţie. "Astra nu se califică să facă o achiziţie. Cand eşti in redresare financiară vinzi, nu cumperi", a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF. Acordul dintre Astra şi AXA fusese anunţat a finalul anului trecut, dar pană a... Citeste mai departe »
EY: O mare parte din afacerile de familie din Romania se pregătesc pentru succesiunea către a doua generaţie
92% din afacerile de familie din Europa Centrală și de Est sunt ȋncă gestionate de generația fondatoare, ȋn contrast cu 70% din afacerile din Europa Occidentală. Ceea ce inseamnă că o majoritate covarşitoare a familiilor antreprenoriale nu au trecut ȋncă prin etapa succesiunii, adică nu au depăşit faza critică a transferului intre generații, o procedură extrem de complexă şi provocatoare. In această situaţie, cunoștințele &... Citeste mai departe »
Aflata in insolventa, Leonardo ia in calcul vanzarea de active, acţiuni şi intrarea pe piaţa auto
Retailerul roman de incălţăminte Leonardo, aflat in insolvenţă, ia in calcul atat vanzarea unor active sau unui pachet de acţiuni, cat şi intrarea pe noi pieţe, precum cea a vanzărilor auto, pentru a-şi plăti datoriile către creditori, potrivit propunerii de modificare a planului de reorganizare. "Din analiza activităţii realizate in cadrul celor peste 3 ani de reorganizare pe care societatea i-a parcurs s-a desprins concluzia că, pentru reuşita planului de ... Citeste mai departe »
51% din acţiunile Electica vor fi scoase pe bursă pentru minim 390 mil. euro
Oferta de vanzare pe bursă a 51% din acţiunile statului la compania Electrica incepe pe 10 iunie. Investitorii mici vor avea subscrierile garantate pană la 1.000 de acţiuni, echivalentul unei sume estimate de 3.600 de euro. Oferta publică de vanzare de acţiuni derulată de Electrica, companie cu venituri de peste 5,5 miliarde de lei, care alimentează cu energie Transilvania şi nordul Munteniei, va incepe pe 10 iunie şi va dura zece zile lucrătoare, pană pe 23 iunie, potrivit un... Citeste mai departe »
Trans Oil din Republica Moldova va cumpăra Ultex Ţăndărei pentru 10,5 mil Euro
Acţionarii Ultex Ţăndărei, aflata in insolvenţă, au modificat planul de reorganizare a producătorului de ulei pentru a vinde activele către grupul agro-industrial Trans Oil din Republica Moldova, pentru 10,5 milioane euro. Planul de restructurare iniţial prevedea ca modalitate de reorganizare restructurarea, continuarea activităţii de procesare a seminţelor de floarea soarelui, soia, rapiţă, care să conducă la obţinerea de excedent de numerar destinat a... Citeste mai departe »
EY: Romania, locul 3 in topul celor mai atractive țări pentru investiții străine din ECE
Romania a depășit Ungaria in clasamentul celor mai atractive țări pentru investiții străine in Europa Centrală și de Est (CEE) in 2014, situandu-se pe locul al treilea in regiune, după Polonia și Cehia, conform raportului anual EY - European Attractiveness Survey. Cu toate acestea, primele două clasate se află pe o tendință descrescătoare in 2014 față de 2013, in timp ce atractivitatea Romaniei a crescut cu 2 puncte procentuale. Dacă se păstre... Citeste mai departe »
17 benzinarii AutoMat au fost preluate de o firmă din Brăila
Lanţul de benzinării AutoMat a fost achiziţionat in cadrul unei licitaţii de către compania Comision Trade din Brăila pentru mai mult de 2 milioane de euro, ofertă financiară care a depăşit preţul avansat de compania azeră SOCAR, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piaţa petrolieră. Lanţul de 17 benzinării fără personal de servire a fost dezvoltat de compania Bioromoil, specializată in comerţ cu biodisel, care anunţa in urmă cu ... Citeste mai departe »
Sebastian Ghita confirma: Este aproape de preluarea InfoPRO si ProFM; se pregateste de o fuziune si de o vanzare
Sebastian Ghita, deputatul PSD care controleaza prin apropiati postul de televiziune Romania TV, a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro realizat de Dan Tapalaga, ca grupul media pe care-l construieste, inclusiv televiziunea Romania TV, se pregateste de "o fuziune si o vanzare". Ghita sustine ca negociaza cu un cunoscut grup german Sebastian Ghita sustine ca doreste sa-si diminueze influenta de mogul media si admite ca a luat aceasta decizie la semnalul "unor ambasade" si in contextul mesajelor transmise de americani in legatura cu... Citeste mai departe »
Calipso Oradea vinde active de minim 4 mil. de Euro si vrea sa cumpere afaceri in turism
Acţionarii Calipso SA Oradea (CAOR) au decis, in Adunarea Generală de luni, redenumirea societăţii in SIF Hoteluri şi completarea domeniului de activitate cu "activităţi ale holdingurilor", potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti. Totodată, AGA a aprobat vanzarea a 41 de active, sub forma unui pachet unic, prin licitaţie, cu preţ minim de 4 milioane de euro. Consiliul de Administraţie al CAOR a fost mandatat să analizeze oportunităţi... Citeste mai departe »
Globalworth: Vom continua să cumpărăm proiecte cu focus pe birouri
Globalworth, vehicul investiţional infiinţat anul trecut de omul de afaceri Ioannis Papalekas, va continua să cumpere proiecte imobiliare in următoarele 12-18 luni, vizate fiind mai ales proiecte de birouri cu probleme financiare in Bucureşti, a declarat Dimitrios Raptis, director executiv adjunct al companiei, citat de Mediafax. "Suntem focusaţi pe proprietăţi comerciale, mai ales proiecte de birouri care se confruntă cu anumite probleme, cărora vrem să le imbunătăţim... Citeste mai departe »
AGA la Banca Capartica sub lupa BNR si fara Carabulea
Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Băncii Carpatica a inceput cu strigături ca la "Junii Sibiului" şi s-a incheiat in ritmuri de Kumbaya Conform definiţiei din Wikipedia, Kumbaya este, la origini, un cantec religios, in care se face apel la Dumnezeu pentru a veni in sprijinul celor nevoiaşi, dar care şi-a schimbat radical semnificaţia in ultimul timp, numele său fiind asociat "viziunilor optimiste naive asupra lumii şi a naturii umane". De ce nu o horă a unirii? Cauza a fost, probabil, absenţa unui actor principal din ... Citeste mai departe »
Papalekas a strans inca 144 milioane euro pentru achizitii si investiţii in Romania
Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori de pe piaţa imobiliară locală in ultimii ani, a atras 144 milioane euro de pe bursa de la Londra, bani care vor fi utilizaţi pentru investiţii, inclusiv pentru cumpărarea clădirii de birouri UniCredit HQ din Bucureşti. "Din fondurile stranse, circa 79 milioane euro provin dintr-o emisiune de noi acţiuni. In plus, am finalizat transferul facilităţii de credit, in valoare de 65 milioane euro, accesată de la UBS către ... Citeste mai departe »
In trimestrul I a scazut cu 10% numarul firmelor care au intrat in insolventa insa avem tot mai putine firme active.
Numărul firmelor care au intrat in insolvenţă in primul trimestru a scăzut cu 9,75%, la 6.800, de la 7.535 in perioada similară a anului trecut, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Numărul firmelor radiate a crescut in primul trimestru din 2014 cu 1,41%, la 22.007 firme, față de 21.700 in perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului. In Bucureşti, Bihor şi Prahova au fost inregistrate cele ... Citeste mai departe »
EY: Intraprenoriatul - un motor al inovării
Ce au in comun post-it-urile 3M, playstation-ul Sony şi filmul Apollo 13? Sintagma: "Failure is not an option" ("Eşecul nu este o opţiune"). Fiecare dintre aceste trei exemple prezintă povestea unui succes. Ceea ce au in comun aceste poveşti este faptul că eroii implicaţi au trecut cu bine toate incercările, au reuşit să redefinească abordările comune, să-şi promoveze ideile şi să ajungă la un final fericit se arata in studiul Knowledge Management, EY Romani... Citeste mai departe »
Financial Times: Investitorii se aventurează in Romania şi Ungaria
Fluxurile de capital din Europa Centrală şi de Est au inceput să pătrundă dincolo de siguranţa şi stabilitatea Poloniei şi Cehiei, investitorii predispuşi la risc manifestand un interes mai ridicat pentru pieţe precum Romania şi Ungaria, neglijate pană acum. Pentru fondul Globalworth, care pregăteşte finanţare de 200 milioaneeuro pentru investiţii in Romania, intrarea investitorilor pe piaţa romanească ar putea pune capăt unei perioade in care c... Citeste mai departe »
Deciziile fiscale ad hoc au creat nelinişte şi au scăzut apetitul pentru investiții
Companiile din Romania sunt reticente să mai investească, spune preşedintele AmCham, Valeriu Nistor, intr-un interviu pentru Capital, fiind afectate de măsurile ad hoc in domeniul taxării, care cresc nervozitatea Capital: Mediul de afaceri a criticat, in repetate randuri, lipsa de transparenţă şi de consultare in schimbarea legislaţiei. Cum dialogaţi cu Guvernul? Valeriu Nistor: Există, cel puţin la nivel declarativ, o intenţie de consultare şi de transparenţ... Citeste mai departe »
Polonezii de la Getin au cumparat banca RIB cu doar 1,3 milioane de Euro
Grupul polonez Getin, controlat de miliardarul Leszek Czarnecki, a plătit aproape 5,8 milioane de lei (1,3 mil. euro) pentru preluarea intregului pachet de acţiuni la Romanian International Bank (RIB), potrivit datelor publicate in raportul anual al grupului. Totodată, polonezii au rambursat foştilor acţionari, Florina şi Daniel Roberts, linii de finanţare acordate băncii de 5,4 mil. lei. Polonezii au preluat o bancă de talie redusă cu un portofoliu de credite nete de 120 milioane de lei. Activele totale administrate de bancă se ri... Citeste mai departe »
60% dintre companiile romanesti cu afaceri profitabile au o marja de profit sub 5 %
Mai mult de jumătate din companiile profitabile din Romania au o marjă de profit sub 5%, cel mai performant sector fiind cel imobiliar, dar unde se regăsesc şi cele mai multe firme neperformante, potrivitunei analize a Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR). "La o analiză detaliată reiese că 90% dintre companiile care au generat profit in 2012 au o profitabilitate redusă, intre 0 şi 25%, dar 56% au marje de profit sub 5%. Acesta este un lucru care ar trebui să ne ingrijoreze şi trebuie analizat in detaliu. De asemenea, companiile cu pier... Citeste mai departe »
Cel mai mare fond de investitii din Romania a strans inca 80 milioane Euro pentru achizitiii si dezvoltari
Fondul sud-african NEPI, cel mai activ investitor şi dezvoltator de pe piaţa imobiliară romanească din ultimii ani, a atras aproximativ 80 milioane euro printr-o majorare de capital cu o valoare iniţială de circa 60 milioane euro, banii urmand să fie utilizaţi pentru finanţarea parţială a potenţialelor oportunităţi de achiziţii şi dezvoltări. "NEPI a incheiat oferta ABB. Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 1,16 mili... Citeste mai departe »
7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15