Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Compania de cablu CNM a intrat in actionariatul DigiNet Botoşani si Deltanet din Braşov
Compania de cablu Clever Media Network (CMN), a intrat in acţionariatul firmei Diginet, care opera reţeaua de internet, telefonie fixă şi cablu TV City-Net din Botoşani. Deasemnea, luna trecută a intrat si in acţionariatul firmei Deltanet din Braşov - care este specializată in lucrări de construcţii pentru firmele de comunicaţii - in urma unei operaţiuni de majorare a capitalului social, conform unor documente publicate de operator in Monitorul Oficial. "Confirmam ca societ... Citeste mai departe »
North Bridge a ajuns sa detina 4.000 hectare de teren agricol in Romania
Fondul de investiţii North Bridge, unul puţin cunoscut publicului larg şi o prezenţă discretă local, a ajuns in şapte ani să deţină 4.000 de hectare de teren arabil, să aibă alte 1.700 de hectare in arendă şi să fie implicat in plus intr-un joint-venture agricol cu alte 1.750 de hectare in arendă. Activele fixe ale companiilor in care fondul de investiţii este acţionar au ajuns la 26 milioane de euro, ceea ce face din North Bridge unul dintre primii 15 investitori in terenuri arabile de pe piaţa locală. "Odată cu incepe... Citeste mai departe »
Statul Roman ar putea ar obţine 8,4 miliarde euro din vanzarea acţiunilor la cele mai mari companii de stat
Romania ar obţine 8,4 miliarde euro din vanzarea acţiunilor deţinute la cele mai importante companii de stat, acoperind, astfel, 6,3% din datoria publică, potrivit unui studiu realizat de Institutul de cercetare Economica din Austria. Vanzarea de titluri la companiile de stat listate pe bursă ar aduce 4,6 miliarde de euro, conform sursei citate, care ia in calcul Romgaz, OMV Petrom, Nuclearelectrica, Transgaz, Rompetrol, Transelectrica, Conpet şi Oil Terminal. In plus, potenţiala privatizare a companiil... Citeste mai departe »
Proprietarii Bucureşti Mall şi Plaza Romania vor fuziona
Firmele grupului turc Anchor, care deţin cele două centre comerciale din Romania, Bucureşti Mall din Vitan, cu active evaluate la peste 290 milioane de lei (66 milioane de euro), şi Plaza Romania din Drumul Taberei, cu active evaluate la 603,9 milioane de lei (137 milioane de euro), vor fuziona. "Ca urmare a aprobării/inregistrării fuziunii, Plaza Mall Development and Management, in calitate de societate absorbită, este dizolvată fără lichidare şi incetează a mai exista (fiind ra... Citeste mai departe »
FAN Courier cumpara 2,7 Ha din fosta platforma Tractorul Brasov cu aproximativ 1 milion de Euro
Antreprenorii Felix Pătrăşcanu, Adrian şi Neculai Mihai, proprietarii FAN Courier, au cumpărat 2,7 ha din fosta platformă industrială Tractorul Braşov de la grupul francez Auchan, intr-o tranzacţie de circa un milion de euro, potrivit calculelor Capital. Antreprenorii Felix Pătrăşcanu, Adrian şi Neculai Mihai, proprietarii FAN Courier, au cumpărat 2,7 ha din fosta platformă industrială Tractorul Braşov de la grupul francez Auchan, intr-o tranzacţie de circa un milion de euro, potrivit calculelor Capital. Patronii cele... Citeste mai departe »
Austriecii de la S&T sunt la un pas de achizitia companiei romanesti de soft si solutii IT QBS
S&T Romania, subsidiara locală a furnizorului austriac de soluţii IT cu acelaşi nume, cu afaceri estimate la 34 mil. euro in acest an, are in plan să preia furnizorul local de soft şi soluţii IT Quality Business Solutions, tranzacţie pentru care a solicitat OK-ul Consiliului Concurenţei. Compania Quality Business Solutions SRL este deţinută integral de antreprenorul roman Octavian Nicolau. Anul trecut QBS a avut afaceri de 10,6 mil. euro, in creştere cu 16% faţă de anul precedent, şi un profit net de 1,9 mil. euro, con... Citeste mai departe »
EY: Apetitul pentru fuziuni si achizitii de companii, la cel mai ridicat nivel din ultimii ani
Circa 40% dintre companii intentioneaza sa faca achizitii in urmatoarele 12 luni - cel mai mare procent din ultimii trei ani, conform celui de-al unsprezecelea studiu bi-anual EY, Global Capital Confidence Barometer. Studiul are la baza un sondaj derulat in randul a peste 1600 de directori de top din peste 60 de tari. Imbunatatirea conditiilor de piata si cresterea numarului de tranzactii care urmeaza sa fie finalizate ar putea marca o revenire a pietei globale de fuziuni si achizitii la volumele si valorile de dinainte de 2006, dupa cinc... Citeste mai departe »
Transavia este la un pas de achizitia a doua unitati de productie de carne de pui
Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din Romania, ar putea incheia in octombrie achiziţia a două unităţi de producţie, in urma căreia producţia şi afacerile companiei vor creşte cu 70-80% in următorii 3 ani, estimările pentru 2014 fiind de plus 8-12% la afaceri şi de 50% la profit. "Suntem in discuţii de o jumătate de an pentru două unităţi de producţie de carne de pasăre. S-ar putea să incheiem chiar luna ... Citeste mai departe »
Eugen Petrov a preluat Domo Retail printr-o operatiune management buyout
Preşedintele Consiliului de Administraţie al Domo Retail, Eugen Petrov, a preluat compania, in urma unui proces de management buyout, a anunţat joi retailerul IT&C. Potrivit datelor Registrului Comerţului, Domo Retail este controlată de Avarike Limited (Cipru) - 99,999986% şi Eugen Petrov (cetăţean austriac, născut in Bulgaria) - 0,000014%. Din 2012, el este reprezentant al acţionarilor şi preşedintele CA al Domo Retail. "Eugen Petrov a preluat compania in urma unui proces de management buyout prin care a devenit unic acţ... Citeste mai departe »
Bloomberg: Investitorii au incredere in perspectivele economice ale Romaniei
Pe măsură ce Romania se pregătește să incheie dependența de FMI, investitorii semnalizează că au incredere in perspectivele economice, determinand obligațiunile țării să obțină cele mai mari caștiguri din Europa de Est, transmite Bloomberg. Bondurile in dolari ale celui de-al doilea cel mai sărac stat membru al UE au caștigat 0,8% in trimestrul trei, cel mai semnificativ avans din randul celor 13 țări europene din indicele Bloomberg USD Emerging Market Sovereign Bond Index (BEMS), care a scăzut in perioada iulie-septembrie 2014. Obligațiu... Citeste mai departe »
Problema demografica este mai importanta decat aderarea la UE si NATO
Cea mai mare provocare pentru Romania si multe state din Europa de Est este problema demografica, mai importanta decat aderarea la UE si NATO, care va avea efecte pe termen lung si asupra consumului si a dezvoltarii economice, apreciaza Mihai Barsan, vicepresedinte Ursus Breweries pentru marketing, scrie Mediafax. "Cea mai mare provocare a Romaniei si a multor tari din Europa de Est o reprezinta problema demografica. Este mai importanta decat aderarea la UE si NATO, cati oameni traiesc in tara asta", a afirmat Barsan. El ... Citeste mai departe »
Orange nu mai doreste sa cumpere alte afaceri in Romania in viitorul apropiat
Orange a anunţat că nu mai este nevoie să facă achiziţii in ţări precum Romania şi Belgia, după ce a inaintat o ofertă de cumpărare de 3,4 miliarde de euro furnizorului de Internet şi telefonie mobilă Jazztel, care operează in Spania, considerand că poziţia sa pe aceste pieţe este consolidată. "Credem că suntem bine poziţionaţi pe cele mai multe pieţe pe care suntem prezenţi şi nu mai avem nevoie de alte fu... Citeste mai departe »
Terenului agricol a ajuns la 7000 Euro hectarul in Arad si Timis
Cotaţiile la terenurile arabile din Timiş sau Arad au devenit comparabile cu cele din Polonia sau alte economii din UE conform informatiilor ZF.ro. Terenurile agricole din Banat au ajuns să se tranzacţioneze la preţuri intre 5.000 şi 7.000 euro/hectar după ce piaţa din regiune s-a aglomerat ca urmare a lichidităţilor pompate aici de investitorii străini, dar şi pe fondul mişcărilor făcute de fermierii romani care au demarat la randul lor adevărate... Citeste mai departe »
Editura Polsib S.A. a fost cumparata de o companie din Arad pentru 3,2 milioane Euro
Editura Teora din Bucureşti a vandut intregul pachet de acţiuni de 79,8% deţinut la editura Polsib din Sibiu către societatea Best Mixt Team Buildings, o firmă controlata de Ioan Kocsis Josan si Liliana Carmen Minerva Todea. Conform comunicatului BVB Editura Teora a vandut 327.852 de actiuni reprezentand 79,82% din Polsib S.A. pentru 3.2 milioane Euro. Pretul unei actiuni a fost de 44 de lei/actiune. Tranzactia s-a realizat pe piata secundara, pritr-o tranzactie de tip Deal in data de 27 Augus... Citeste mai departe »
Trimestrul 3 in recesiune? Analistii Bancii Transilvania estimeaza continuarea recesiunii
Datele sectoriale din luna iulie, in principal producţia industrială, indică a treia scădere trimestrială la finele lunii septembrie, ceea ce inseamnă că economia nu va ieşi din recesiune tehnică, estimează Andrei Rădulescu, senior economist la Banca Transilvania. "Suntem in recesiune tehnică şi probabilitatea este ca să rămanem in recesiune şi după acest trimestru. Trimestrul al treilea a inceput foarte rău. Deci, trimestrul trei are m... Citeste mai departe »
Doriti o franciza Posta Romana? S-a deschis prima unitate
Compania Națională Poșta Romană (CNPR) și Domino Plaza au deschis prima franciză a operatorului național de servicii poștale, in Capitală, astfel că aproximativ 80.000 de locuitori din Cartierul Tei vor putea să-și plătească facturile sau să expedieze colete din același loc in care iși fac și cumpărăturile, informează CNPR. Conform contractului semnat cu Poșta Romană, subunitatea poștală Partener Domino a fost dotată de beneficiarul de franciză cu toate echipamentele impuse de activitatea poștală, inclusiv cu sistemele de se... Citeste mai departe »
Germania finanteaza un proiect eolian in judetul Bihor
Ministerul german al Mediului a anunțat joi că va finanța cu 3,9 milioane de euro construcția un parc eolian ce urmează a fi construit in Pădurea Craiului, in apropiere de satul Tomnatic, din nord-vestul Romaniei, informează un comunicat de presă. Cele patru turbine eoliene, fiecare cu o capacitate de 2,5 megawați, vor furniza energie electrică pentru circa 7.000 de gospodării din mediul rural ceea ce va permite evitarea unor emisii de dioxid de carbon in valoare de apro... Citeste mai departe »
Andreea Paul: Una din 10 firme active a fost trimisă de Guvern in comă sau direct la cimitir
Anul acesta, și-au incetat activitatea peste 70 de mii de firme, la care se adaugă alte peste 15 mii de societăți intrate in insolvență, susţine deputatul PDL Andreea Paul, intr-un comunicat de presa "Iată dovada eroismului televizat, a costului pomenilor electorale și a delirului de personalitate al Premierului Ponta in care victima predilectă este firma privată - motorul creator de locuri de muncă. Una din 10 firme active la inceputul acestui an (720 mii de firme a... Citeste mai departe »
MLP Bucharest Sud s-a vandut la licitatie pentru 14 mil. Euro
Lichidatorul judiciar al MLP Bucharest Sud, compania Euro Insol - a vandut cel mai mare parc logistic din sudul Bucurestiului, valoarea tranzactiei fiind de 14 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei. AGI-RRE HERA SRL a platit suma de 62.508.937 lei pentru activul Parc logistic MLP Bucharest Sud situat in Popesti-Leordeni din judetul Ilfov, in suprafata totala de 56,5 hectare si constructii in suprafata de 12.000 de metru patrati plus anexe, utilitati, retele si infrastructura, avand ca destinatie depozitare s... Citeste mai departe »
Getin Holding a finalizat achizitia VB Leasing Romania pentru 12,4 milioane Euro
Dupa obtinerea avizului Consiliului Concurentei, Getin Holding a finalizat marti 9 Septembrie tranzactia prin care a preluat VB Leasing Romania IFN si subsidiara din Polonia de la compania austriaca VB-Leasing International Holding. Banza locala detinuta de grupul polonez, Romanian International Bank a preluat creantele de leasing. Contractul de achizitie a fost semnat marti la Varsovia (Polonia), dupa ce acordul preliminar fusese incheiat la 15 mai cu VB-Leasing International Holding Austria, tranzactia de 163 milioane zlot... Citeste mai departe »
10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18