Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

RDS a cumparat firma care realizeaza reteaua subterana de fibra optica in Cluj Napoca
Compania romanească RCS& RDS, cel mai mare furnizor de servicii de cablu TV şi internet fix şi unul dintre cei mai mari proprietari de infrastructură de comunicaţii de pe piaţa locală, a devenit unicul acţionar al Cluj Fiber Optic Integrator SRL (CFO Integrator), compania care realizează reţeaua subterană de fibră optică din Cluj-Napoca - proiectul DuctCity Initial, RCS&RDS a intrat in companie printr-o majorare a capitalului social de la 1.000 de euro la 1.200 de euro.... Citeste mai departe »
Mega Image ar putea prelua magazinele Angst dupa renuntarea la franciza Carrefour
Mega Image, grupul belgian prezent pe piaţa locală cu o reţea de peste 300 de magazine, poartă negocieri cu antreprenorul roman Sorin Minea şi cu familia Angst din Elveţia pentru a prelua cele 22 de magazine Angst, potrivit mai multor surse din piaţă Mutarea vine la doar două luni după ce Angst a ieşit de sub franciza Carrefour, pentru a se concentra pe "ce ştim să facem cel mai bine: producţia şi comerţul de carne şi mezeluri". Sorin Minea, acţio... Citeste mai departe »
Şeful Vodafone Romania: Achizitia RDS-RCS este o speculatie
Şeful Vodafone Romania, Ravinder Takkar, a vorbit in cadrul un ei conferinte organizate de revista Business Magazin, despre acordul comercial dintre Vodafone şi RCS&RDS, prin care clienţii Digi Mobil au acces la reţeaua operatorului britanic in momentul in care ies din aria de acoperire RCS&RDS. "Există un acord comercial intre Vodafone şi RCS&RDS. Este un lucru pe care l-am făcut nu doar in Romania, ci şi in alte ţpri Un wholesale agreeement este o practică extrem de comună in istori... Citeste mai departe »
Advent a vandut in pierdere compania Ceramica Iasi
Noul acţionar al producătorului de cărămizi Ceramica Iaşi, fondul de investiţii Asia Debt Management Capital (ADM Capital) din Hong Kong, vrea să dezvolte compania intr-un lider regional, avand in vedere că are deja un business similar in Turcia. Fondul de investiţii Asia Debt Management Capital (ADM Capital) din Hong Kong a cumpărat 85% din Ceramica de la fondul american Advent şi se află la prima investiţie pe plan local. Asiaticii, care mai au birouri in Londra, Kiev, Ist... Citeste mai departe »
Rompetrol vinde Ecomaster către o firmă deţinută de doi romani
Grupul Rompetrol vinde către firma Oil Depol Service din Constanţa, controlată in proporţii egale de Radu Mierlă şi Dănuţ Florescu, pachetul integral de acţiuni deţinut la compania de servicii ecologice Ecomaster. Hotărarea privind cesionarea acţiunilor Ecomaster a fost luată in data de 30 iunie. Anterior tranzacţiei, capitalul Ecomaster era controlat in proporţie de 99,63% de firma Rompetrol Financial Group. Alţi acţionari ai Ecomaster erau Rom... Citeste mai departe »
Electrica are bani să cumpere cel puţin o companie de distribuţie de la Enel
Analiştii se aşteaptă ca Electrica (EL) să oferteze pentru cel puţin una dintre cele trei distribuţii de energie scoase la vanzare de grupul italian Enel, care a anunţat că se retrage din Romania, conform surselor ZF.ro După oferta de listare, Electrica are in conturi cash de peste 2,5 miliarde de lei pentru dezvoltare. Retragerea grupului Enel din Romania şi vanzarea pachetului majoritar de acţiuni deţinute la subsidiarele de distribuţie ar putea fi o veste nesperat de... Citeste mai departe »
Tradeville: Premise favorabile pentru atragerea de capital străin
Intrarea Romaniei in indicele MSCI Emerging ar putea insemna intrări de aproape un miliard de dolari, potrivit analiştilor Ţara noastră a intrat in centrul atenţiei investitorilor străini ca urmare a estimărilor FMI privind creşterea economică de 2,2% anul acesta şi de 2,5% in 2015, o rată a şomajului redusă in comparaţie cu zona euro şi un curs de schimb stabil, sunt de părere analiştii Tradeville. Aceştia apreciază că posib... Citeste mai departe »
Tim Norman: Chiriile practicate in Bucuresti sunt irationale. Avem deja prea multe malluri
Romanii au simţul proprietăţii foarte puternic inrădăcinat in cultura naţională, iar acest lucru nu se va schimba, motiv pentru care chiria va fi mereu pe locul doi. Stocul de spaţii comerciale din Bucureşti, care inglobează aproape 35% din suprafaţa totală de retail modern la nivel naţional, este fatal, iar băncile care finanţează in continuare malluri nu vor avea rezultatele aşteptate spune Tim Norman, managerul unui fond de investiţii gestionat de gr... Citeste mai departe »
OTP Bank Romania este aproape de achizitia Millennium Bank
OTP Bank, cel mai mare grup financiar din Ungaria, ar caştiga patru poziţii in topul bancilor locale si va ajunge la o cotă de piaţă de 2%. Conform unor surse de pe piaţa bancară ale Mediafax, draftul de contract de preluare este intocmit şi dacă nu se intamplă ceva neaşteptat, in cateva săptămani cele două părţi vor semna tranzacţia. Portughezii de la Millennium şi-au scos la vanzare anul trecut banca din Romania, punand capăt unei aventuri d... Citeste mai departe »
ENEL vinde companiile din Romania unde a derulat afaceri de 1,12 miliarde de euro
Enel a inceput procesul de vanzare a operaţiunilor de distribuţie şi vanzare de energie din Romania şi de producţie de energie din Slovacia, in cadrul unui program al grupului italian de reducere a datoriilor. Consiliul director al grupului a aprobat o iniţiativă a directorului general, Francesco Starace, ca printre vanzările posibile in cadrul programului de consolidare financiară să fie incluse şi activele din Romania şi producţia de energie din Slovacia, se arată i... Citeste mai departe »
Magazinele BauMax din Romania devin Leroy Merlin ca urmare a achizitie relizate de catre grupul francez Adeo
Compania austriacă de bricolaj bauMax a anunțat Marți că a ajuns privind vanzarea celor 15 magazine ale sale din Romania către grupul francez Adeo, informează APA. Grupul Adeo va cumpara toate actiunile firmei care detine magazinele bauMax in Romania dupa aprobarea Consiliului Concurentei. "Suntem fericiți că am găsit o soluție foarte bună pentru bauMax Romania, care permite un viitor pozitiv pentru toți cei implicați, in special pentru furnizorii care pot continua ca și pană acum să demonstreze potențialul pieței romanești. bauMax poat... Citeste mai departe »
Polonezii de la Resource Partners au cumparat inca 29% din World Class, finalizand tranzactia
Resource Partners, fond de investitii specializat in investiţii de tip private equity in Europa Centrală si de Est, a preluat şi restul participaţiei de 29% lacompania World Class Romania, ce operează 11 centre de fitness pe piaţa locală, după ce in martie anul acesta achiziţionase pachetul de 71% deţinut de suedezii de la World Class "Imediat după ce am preluat pachetul de 71% am inceput negocierile cu Dumitru Velenza (care avea un pachet de 25%) şi Maria Andreea Velenza (care avea 4%)", a declarat pentru ZF Dan Fărcăşanu, directo... Citeste mai departe »
Parcul industrial Cefin din Arad scos la licitatie
Parcul industrial construit in anul 2011 de grupul italian Cefin la Arad a fost scos la vanzare prin negociere directă de către administratorul judiciar al dezvoltatorului, care a intrat in insolvenţă anul trecut pentru datorii de 114 milioane lei (26 milioane de euro), majoritatea către Volksbank Administratorul judiciar, firma BDO Business Restructuring, vrea să vandă cele 8 module ale parcului industrial, cu o suprafaţă totală de 44.400 metri pătraţi plus 2.600 de metri pă... Citeste mai departe »
Bloomberg: Europa ar putea fi nevoită să oprească instalațiile pentru energiile regenerabile din cauza supraproducției
Tranziția Europei spre un sistem energetic bazat pe energiile regenerabile a inregistrat progrese atat de mari incat ar putea fi posibil ca instalațiile regenerabile să fie oprite din cauza supraproducției, transmite Bloomberg. Creșterea de cinci ori inregistrată la producțiile de energii verzi in Europa in ultimul deceniu a condus la scăderea prețurilor la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani și, totodată, a șters 400 de miliarde de dolari din valoarea de piață a ... Citeste mai departe »
GSK inchide fabrica Europharm din Braşov deoarece nu a găsit cumpărător
Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK) nu a găsit cumpărător pentru fabrica de medicamente Europharm din Braşov, după 10 luni de căutări, şi a decis inchiderea unităţii, proces care va fi finalizat pană la sfarşitul anului viitor şi in urma căruia 236 angajaţi işi pierd locurile de muncă, iar producţia va fi transferată in Polonia şi Spania. "GSK va inainta, din păcate, către inchiderea fabricii din Braşov. Se anticipează că această inchidere va fi finalizată pană la sfarşitul anului 2015, in urma unui proces riguros de vanzare ce a avut... Citeste mai departe »
Ce trebuie sa stii pentru a semna o tranzactie de succes
Oamenii de afaceri care au in plan la un moment dat vanzarea business-ului ar trebui sa se comporte cu "petitorii" ca intr-o casatorie, adica sa fie sinceri si corecti, au declarat antreprenori romani care au incheiat in ultimii ani exituri de zeci de milioane de euro, prezenti la conferinta EY- M&A Outlook Stefan Gadola: Nu e bine sa vopsesti gardul inainte de o tranzactie Un exit de succes: "Am infiintat firma in 1990 alaturi de doi prieteni. Nu ne-am gandit ca vom face exit vreodata. Nu ne-am gandit nici acum 5 ani sa vi... Citeste mai departe »
Abris Capital Partners a cumpărat Urgent Curier pentru a fuziona cu Cargus International
Fondul de investiţii Abris Capital Partners a cumpărat in totalitate Urgent Curier (companie cu afaceri de 115,95 milioane lei in 2013, deţinută de soţii Sebastian şi Corina Bălăşescu) şi va fuziona cu Cargus International, firmă controlată de acelaşi fond de investiţii din 2012, transmite Mediafax, citand un comunicat al Urgent Curier "Abris Capital Partners anunţă achiziţia companiei Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din Romania. Tranzacţia vine la 20 de luni după ce Abris Capital Partners a i... Citeste mai departe »
Raiffeisen ar vrea să cumpere Millennium Bank
Raiffeisen Bank ar dori sa achizitioneze cumpere Millennium Bank, conform surselor ziarului Bursa Potrivit acestor surse, Millennium BCP aşteaptă, pană la sfarşitul acestei luni, oferte de cumpărare pentru subsidiara din ţara noastră, cel mai interesat candidat fiind, pană in prezent, Raiffeisen. Reprezentanţii grupului financiar portughez au precizat ziarului Buirsa că, pentru moment, nu doresc să comenteze dacă există un termen limită pentru depunerea ofertelor pentru operaţiunile din ţara noastră. Oficialii Raiffeis... Citeste mai departe »
Radu Apostolescu a vandut detinerea de la eMag
Radu Apostolescu, singurul roman din echipa care a pus bazele eMag in urmă cu 13 ani prezent in echipa de top management a companiei, şi-a vandut către ceilalţi acţionari - grupul Naspers şi Iulian Stanciu - pachetul de 8,4% din titluri pe care il mai deţinea la retailerul online se arata intr-o stire publicata de Zf.ro. Luand ca etalon suma plătită in 2012 de Naspers pentru 70% din eMag (80 mil. dolari) rezultă că Apostolescu ar putea primi pentru acţiuni cel puţin 9,6 mil. dolari. Businessul eMag a avansat insă in cei doi ani astfel... Citeste mai departe »
Lindab ar putea sa achizitioneze companii in Romania
Producătorul suedez de invelitori metalice Lindab este pregătit să analizeze noi oportunităţi de extindere, fie prin achiziţii sau investiţii de la zero, după ce şi-a intărit balanţa contabilă in urma reculului simţit in vanzări odată cu instalarea crizei. Romania este printre ţările vizate. In cei 20 de ani de activitate pe piaţa romanească, compania a investit 94,5 mil. lei in două unităţi de producţie cu o capacitate de 5,5 milioane de metri liniari, iar anul trecut deţinea 8% din piaţa de invelitori metalice, evaluată de Neomar Con... Citeste mai departe »
8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16