Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

RA APPS incearca inca o data vanzarea hotelului Triumf
Hotelul Triumf din Capitală, unul dintre cele mai valoroase active aflate in portofoliul RA-APPS, va fi scos din nou la vanzare prin licitaţie, la un preţ de pornire de 19,6 milioane euro, cu aproape 13 milioane euro mai puţin decat la precedenta tentativă de vanzare, din 2007, blocată in instanţă. Licitaţia va fi organizată in condiţiile in care RA-APPS şi-a accentuat pierderile in ultimii ani, iar consultanţi imobiliari au atenţionat in repetate randuri că ... Citeste mai departe »
Tatika Investments preia hotelul Howard Johnson Bucuresti
Tranzactia prin care firma cipriota Tatika Investments, care detine Ramada Parc si Ramanda Plaza, preia International Business Trading, proprietara Howard Johnson Bucuresti, a fost aprobata de Consiliul Concurentei. Cele trei hoteluri apartin, indirect, omului de afaceri Radu Dimofte, conform unor surse ale Wall-Street.ro. Consiliul Concurentei a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, constatandu-se ca operatiunea de concentrare economica n... Citeste mai departe »
Pinebridge a refuzat oferte de 100 milioane Euro pentru fima de cablu Digital Cable Systems (AKTA)
Fondul de investiţii americano-asiatic Pinebridge, proprietarul Digital Cable Systems (AKTA) - cel mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu, ar fi refuzat oferte de aproximativ 100 mil. euro pentru preluarea operatorului, in condiţiile in care se aşteaptă să obţină o evaluare dublă pentru companie, au declarat pentru ZF surse din industrie, familiare cu negocierile. Proprietarii operatorului de cablu AKTA ţin de preţul de 200 mil. euro. "Pinebridge a solicitat 200 de milioane de euro. Discuţiile cu UPC ... Citeste mai departe »
eMAG.ro se extinde in Polonia prin preluarea Agito.pl
Retailerul online eMag, cu afaceri estimate la 260 mil. euro in 2014, va cumpăra Agito.pl, unul dintre cele mai mari magazine online din Polonia, mutare care ii va oferi acces la o piaţă de comerţ electronic 4 mld. euro, de patru ori mai mare decat cea din Romania. Agito.pl, un magazin online cu afaceri de peste 80 de milioane de euro anul trecut, a fost achiziţionat in anul 2012 de grupul sud african Naspers, care este şi acţionarul majoritar al eMag. Odată cu tranzacţia, Agito nu va mai fi deţinut doar de Naspers ci de Naspe... Citeste mai departe »
Sondaj IRES: Peste 40% dintre romani au datorii neplătite
Autoturismele, obiectele pentru renovarea/amenajarea locuinței, electrocasnicele sau locuințele sunt printre cele mai frecvente achiziții făcute de romani in 2014, relevă un studiu IRES transmis AGERPRES. "Mai puțin de un sfert dintre romani au făcut economii in 2014. Peste 40% au datorii neplătite și peste jumătate dintre romani anticipează că vor fi nevoiți să facă sacrificii financiare", arată realizatorii cercetării. Potrivit studiului, ... Citeste mai departe »
Previziuni 2015 in piata imobiliara
Executări silite in creștere, dezvoltări rezidențiale precaute, ieșirea in piață a mai multor proprietăți de lux. Preţurile locuinţelor in grila notarilor, mai mari cu 3-5% in 2015. Creșteri de executări silite, dezvoltări rezidențiale precaute in paralel cu construirea de parcuri de retail noi, ieșirea in piață a mai multor proprietăți de lux și creșterea interesului pentru acest segment sunt numai cateva dintre car... Citeste mai departe »
In 2014 aproape 33% dintre fabricile de lapte din Romania s-au inchis
Peste 50 de fabrici de lapte din Romania, reprezentand aproape o treime din total, s-au inchis anul trecut din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi creşterii costurilor de producţie, a declarat agenţiei MEDIAFAX Dorin Cojocaru, preşedintele patronatului APRIL din industria laptelui. La inceputul anului trecut in Romania funcţionau 183 de fabrici de lapte autorizate santitar-veterinar, potrivit APRIL. La 1 aprilie 2014, numărul fabricilor scăzuse la 152, iar la fine... Citeste mai departe »
Companiile romanesti printre cele mai subevaluate din lume
Bursa de la Bucureşti este printre cele mai ieftine pieţe de acţiuni din lume, fiind subevaluată atat in comparaţie cu bursele vecine din Polonia şi Ungaria, cat şi in comparaţie cu pieţele mature din SUA şi Germania Subevaluarea calculată prin indicatorul PER semnalizează faptul că investitorii cer discount-uri pentru a-şi plasa banii in acţiuni. Indicele bursier BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, ce redă evolu#... Citeste mai departe »
Papalekas răspunde acuzaţiei de complicitate la delapidare in dosarul SIF Muntenia şi SIF Banat Crişana
Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a declarat luni intr-o scrisoare transmisă presei că este increzător că procurorul va ajunge rapid la concluzia că nu este vinovat de nicio acuzaţie care i-a fost adusă in cadrul investigaţiei privind delapidarea SIF Muntenia şi SIF Banat Crişana. "Intr-adevăr, la inceputul acestei săptămani am avut o intrevedere cu procurorul care se ocupă de caz, la cererea acestuia, şi in scopul de a-mi manifesta sprijinul faţă de solicitările sale. Avand in vedere că acum are cunoştinţă deplină as... Citeste mai departe »
Tranzactie de 100 mil. Euro: Chinezii de la Nidera au cumpărat cel mai mare terminal de export de cereale din portul Constanţa
Cel mai mare terminal de export de cereale din portul Constanţa, care poate incărca un milion de tone in fiecare sezon, a ajuns in mainile chinezilor. Oamenii de afaceri romani Cătălin Trandafir (48 de ani) şi Mihai Felescu (46 de ani) au finalizat vanzarea terminalului de export de cereale United Shipping Agency (USA) de 250.000 de tone către traderul chinez Nidera. Ieşirea celor doi din acţionariatul USA este evaluată de industrie la peste 100 milioane de euro, ceea ce inse... Citeste mai departe »
130 ha de teren agricol in Mehedinti s-au vandut cu 1,5 milioane de lei
Compania Transpan din Mehedinţi, deţinută de omul de afaceri Andrei Pătruţ (65 de ani), a cumpărat in noiembrie 130 de hectare de teren agricol in localitatea Pădina pentru care a plătit in medie 11.000 lei/hectar. "Trebuie să investim in teren ca să nu rămanem fără obiectul muncii pentru că vin firmele cu capital străin. Este o investiţie in viitor, iar preţul e in creştere", spune Marinel Pătruţ (35 de ani), administrator... Citeste mai departe »
Alpha Bank a preluat Asmita Gardens in contul unor credite de 40 mil. euro
Alpha Bank a preluat complexul de locuinţe Asmita Gardens, in insolvenţă, pe care l-a finanţat cu circa 80 de milioane de euro, ansamblu construit de grupul indian Asmita şi de fondul britanic de investiţii Convergence Development Limited, in urma unei investiţii de 120 milioane de euro. Alpha Bank a preluat complexul prin intermediul vehiculului AGI-RRE Participations 1 Limited, de la Convergence Development Limited şi Saiyad Muzaffar Hussain, politician indian, care deţine grupul Asmita. "AGI-RRE a preluat ansamblul rez... Citeste mai departe »
Papalekas a cumpărat clădirea Orange din Green Court si doreşte clădirea sediului băncii UniCredit
Fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a ajuns la un acord cu grupul suedez Skanska pentru achiziţia primei clădiri a proiectului de birouri Green Court din Bucureşti, tranzacţie cu o valoare de 44 de milioane de euro ce urmează a fi inchisă in primăvara anului viitor. Clădirea cu o suprafaţă inchiriabilă de 19.500 de metri pătraţi a fost finalizată in luna octombrie, dar suedezii au inceput să tatoneze vanzarea incă din vara acestui an, mai mulţi investitori manife... Citeste mai departe »
GTC negociază achiziţia a două clădiri de birouri de la Volksbank şi urmăreşte un al treilea proiect
Compania imobiliară GTC, care a dezvoltat in Bucureşti proiecte precum America House din Piaţa Victoriei sau turnurile City Gate din Piaţa Presei, analizează posibila achiziţie a trei clădiri de birouri din Bucureşti, două dintre acestea fiind deţinute de companii ale grupului bancar Volksbank. GTC are de un an un nou acţionar principal, după ce puternicul grup american Lone Star a cumpărat 30% din acţiunile dezvoltatorului, iar anul acesta preşedinte al consiliului de administraţe a fost numit Thomas Kurzmann, manager c... Citeste mai departe »
Banca Transilvania doreşte preluarea Volksbank Romania
Banca Transilvania, a treia bancă locală după active, cu circa 4 mld. lei cash in conturi, negociază preluarea subsidiarei locale a grupului austriac Volksbank, aflată la vanzare după ce a fost curăţată de neperformante şi capitalizată de actualii acţionari Acţionarii Băncii Transilvania au fost anunţaţi printr-un comunicat transmis pe bursă, că negociază preluarea pachetului intergral de acţiuni al Volksbank Romania. Informaţii pe surse fuseseră publicate anterior de agenţia de presă Bloomberg. Reprezentanţii băncii... Citeste mai departe »
FrieslandCampina inchiririaza fermierilor clujeni fabrica Napolact inchisa anul trecut
La un an și jumătate după ce FrieslandCampina a suspendat activitatea de la fabrica de la Țaga(Cluj), fermierii locali au inchiriat spațiul și vor produce Branza de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a alte tipuri de branzeturi, sub mărcile proprii. Producția la fabrica de branzeturi de la Țaga (Cluj) a repornit pe data de 26 noiembrie, ca urmare a acordului semnat de FrieslandCampina Romania și Fabrica de Branzeturi Transilvania, care s-a născut din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster și Cooperativa Agricolă Some... Citeste mai departe »
Grupul RDS negociază achizitia reţelei de distribuţie Enel Banat
Grupul RCS&RDS, cea mare companie de cablu TV şi servicii de internet fix din Romania negociază cu firma italiană Enel achiziţia uneia dintre societăţile zonale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din Romania, cea din Banat. Compania energetice italiană Enel, care a anunţat că vrea să vandă cele trei societăţi de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din Romania, Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud in acest an, negociază cu operatorul de cablu RCS&RDS vanzarea distribuţiei de energie electrică din zona B... Citeste mai departe »
Capital Partners: Valoarea a celor mai mari 100 de companii din Romania a crescut cu 10%
Ziarul Financiar in colaborare cu casa de investiţii Capital Partners au realizat un top al celor mai mari 100 de companii din Romania Companiile necotate au fost evaluate pe baza rezultatelor din anul anterior, iar pentru jucătorii listaţi la bursă s-a luat ca reper capitalizarea la 7 noiembrie 2014. "Folosim parametri utilizaţi şi in străinătate, valorea de equity, intrinsecă, scăzand datoriile. Ce am observat in acest an la companiile din top este că datoriile... Citeste mai departe »
Telekom Romania a primit mai multe oferte pentru Palatul Telefoanelor
Conducerea Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) a primit oferte pentru cumpărarea Palatului Telefoanelor. După verificarea documentelor acestea vor fi transmise Ministerului Culturii, care are drept de preempţiune la preluarea imobilului in numele statului. Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, a declarat: "Romtelecom a primit nişte oferte de cumpărarea a Palatului Telefoanelor. Ofertele sunt verificate in privinţa sustenabilit&#... Citeste mai departe »
bpost ar putea depune ofertă angajantă pentru preluarea Poştei Romane luna viitoare
Ministerul pentru Societatea informaţională se aşteaptă ca operatorul poştal belgian bpost să depună o ofertă financiară angajantă pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la Poşta Romană in luna ianuarie a anului viitor, a declarat ieri ministrul Răzvan Cotovelea. Anterior, ministrul anticipa că oferta bpost ar putea fi depusă in martie-aprilie 2015. "bpost a lucrat foarte bine cu comisia de privatizare a Poştei Romane şi ne aşteptăm ca oferta financiară fermă şi angajantă să fie depusă in cursul lu... Citeste mai departe »
12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20