Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

ENEL a suspendat pana in Martie procesul de vanzare a companiilor din Romania
Procesul de vanzare al activelor Enel Romania a fost suspendat temporar, precizează biroul de presă al Grupului Enel, deoarece anul trecut a reusit sa isi reduca gradul de indatorare, dupa ce in urma cu o luna directorul executiv al grupului italian de utilitati spunea ca vanzarea va avea loc in acest an. "Enel confirmă faptul că procesul de vanzare al activelor din Romania a fost suspendat temporar. Vanzarea activelor Enel Romania era parte dintr-un program mai amplu de tranzacții ce urmăreau incasarea a pană la patru miliard... Citeste mai departe »
OTP Bank vrea să se extindă in ţările in care sunt prezente bănci elene cu probleme precum Romania
Grupul ungar OTP vrea să se extindă in ţările in care sunt prezente bănci elene cu probleme, precum Bulgaria, Romania şi Serbia, şi se aşteaptă ca in regiune să apară noi oportunităţi de achiziţie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OTP Bank nu are in vedere, insă, şi extinderea operaţiunilor in Grecia, potrivit directorului general adjunct al grupului, Laszlo Bencsik, citat de portalul maghiar Portfolio. Grupul a rapor... Citeste mai departe »
NEPI a cumpărat centrul comercial Auchan Titan pentru 86 milioane euro, inclusiv datoriile
Dezvoltatorul imobiliar NEPI a cumpărat centrul comercial Auchan Titan, cu o suprafaţă de aproape 45.000 de metri pătraţi, de la companiile germane Aberdeen Asset Management Deutschland şi Degi Beteiligungs, intr-o tranzacţie de 86 milioane euro, care include şi preluarea unor datorii. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Acordul de preluare a companiei Degi Titan, care deţine centrul comercial, a fost incheiat prin intermediul subsidiarelor Nepi Sixteen Real Estate... Citeste mai departe »
Seful eMag Iulian Stanciu a cumpărat producătorul de biciclete Pegas
Firma șefului eMag Iulian Stanciu a preluat de la antreprenorul Andrei Boţescu pachetul majoritar de acţiuni al Atelierelor Pegas. Compania Network One Distribution va investi, intr-o primă etapă, 3 milioane de euro in producţia de bicilete Pegas. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pană in 2018, noul acţionar vrea ca vanzările să ajungă la 25.000 de biciclete, de 10 ori mai multe decat vinde atelierul in prezent. Apoi va urma o investiţie de 5 milioane de euro intr-o fabrică, deoarece, in acest moment bicil... Citeste mai departe »
Piata de fuziuni si achizitii a atins in nou record 1.190 miliarde dolari
Valoarea megatranzactiilor de pe piaţa de fuziuni şi achiziţii a atins un nou record, de 1.190 de miliarde de dolari, depăşind precedentul maxim istoric inregistrat in 1999, cu puţin timp inaintea crizei dotcom, potrivit cotidianului britanic Financial Times. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Totalul tranzacţiilor care depăşesc individual 10 miliarde de dolari a depăşit recordul din 1999 in luna Septembrie 2015, după ce compania franceză de te... Citeste mai departe »
CITR: Desi numărul insolventelor s-a injumatătit, ingrijorator este că a crescut dimensiunrea firmelor afectate
Numărul companiilor intrate in insolvenţă in ultimul an este in scădere, insă impactul acestora asupra economiei este mai important prin efectul de domino creat, potrivit unei analize efectuată de compania CITR, specializată pe piaţa de insolvenţă. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Analizand situaţia financiară a companiilor din Romania ce au o cerere de insolvenţă depusă, am realizat că este vorba despre multe companii medii şi mari, companii ce generează venituri importante la bugetul de stat, angajează ... Citeste mai departe »
Fuziune gigant pentru 30% din piata beri: SABMiller a acceptat oferta de preluare din partea AB InBev
Board-ul SABMiller a acceptat in principiu principalii termeni ai ofertei de preluare din partea Anheuser-Busch InBev (AB InBev), care evaluează compania la 68 de miliarde lire sterline (104,5 miliarde dolari), creand condiţiile pentru fuziunea celor mai mari producători de bere din lume. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); După mai multe săptămani de oscilări, board-ul SAB Miller a acceptat să recomande in unanimitate acţionarilor propunerea prin care AB InBev... Citeste mai departe »
Cea mai mare Tranzactie din istoria IT: Compania DELL preia EMC pentru 67 miliarde dolari
Compania de stocare a datelor EMC Corp a acceptat o ofertă de preluare din partea Dell in valoare de 67 miliarde de dolari, au anunţat luni Michael Dell şi directorul general al EMC, Joe Tucci, achiziţia fiind cea mai mare din istoria sectorului tehnologic, relatează MarketWatch. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Titlurile EMC au urcat cu 7% in timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii bursei americane, dar de la inceputul anului sunt in declin cu 7%, in... Citeste mai departe »
EY: Piaţa de fuziuni şi achiziţii de companii din Romania a crescut cu 250% in prima jumătate a anului 2015
Valoarea totală estimată a tranzacţiilor a crescut in Romania de la 0,6 miliarde USD in primul semestru al 2014 la 2,1 miliarde USD in primul semestru al 2015 ► Romania a inregistrat cea mai mare tranzacţie din Europa Centrală şi de Sud-Est, in urma achiziţiei Unicredit Ţiriac Bank, pentru o sumă de peste 770 milioane USD ► Cei mai activi investitori străini provin din Statele Unite şi Olanda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piaţa romanească de fuziuni şi achiziţii a inregistrat cea mai dina... Citeste mai departe »
Fabrica de seringi Sanevit Arad, scoasă la licitaţie pentru 7,4 milioane euro
Fabrica de seringi de unică folosinţă Sanevit 2003 Arad a fost scoasă la licitaţie de Ministerul Economiei, la preţul de 32.684.998 lei, adică aproximativ 7,4 milioane de euro, insă societatea nu mai produce nimic de mai mulţi ani şi are doar caţiva angajaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrivit anunţului de licitaţie cu strigare, publicat de Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilo... Citeste mai departe »
Fostul hotel Howard Johnson devine Sheraton, prima unitate din Romania a francizei hoteliere
Lanţul hotelier Starwood Hotels & Resorts a intrat oficial pe piaţa din Romania cu brandul Sheraton, după ce a semnat un contract de franciză pe cel puţin 20 de ani cu Grand Plaza Hotel, care deţinea fostul hotel Howard Johnson din Bucureşti. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Compania Grand Plaza Hotel SA, căreia ii aparţine clădirea, a investit intre 5 şi 6 milioane euro pentru ca hotelul să fie convertit de la patru la cinci stele şi pentru ... Citeste mai departe »
In judetul Arad 110 ha de teren au fost cumparate cu 1 milion de Euro de catre un fermier german
Firma Grossmann Land, controlată de investitorul german Peter Grossmann, a semnat un acord la sfarşitul lunii aprilie pentru a cumpăra un lot de 110 hectare in Arad de teren arabil de la un grup de investitori italieni care operau local prin intermediul firmei Monfenera din Timiş, conform informatiilor ZF.ro Terenurile sunt in localitatea Şimand, din imediata apropiere a graniţei cu Ungaria, valoarea medie plătită pentru fiecare hectar fiind de 9.400 euro. Reprezentanţii Gros... Citeste mai departe »
eMAG preia magazinul online Fashion Days
eMAG va cumpăra retailerul online Fashion Days, pentru a-şi dezvolta astfel activităţile din industria de fashion online, segment pe care a intrat in luna martie, ambele companii fiind deţinute de grupul Naspers "eMAG (...) a inceput demersurile de preluare a retailerului online Fashion Days. In mai 2015, compania va depune o solicitare către autorităţile de reglementare a concurenţei privind preluarea controlului asupra Fashion Days", se arată intr-un comunicat al eMAG. Fashion Days işi va continua dezvoltarea cu ajuto... Citeste mai departe »
Dr. Oetker a achiziţionat brandul Alex Deserturi de la Alex&Comp
In luna martie a acestui an compania Dr.Oetker Romania a cumpărat brandul Alex de la societatea romanească Alex & Comp ce activează in localitatea Vanători, judeţul Galaţi. Compania Alex & Comp este specializată in fabricarea şi comercializarea ingredientelor pentru patiserie şi deserturi, vopselurilor de ouă dar şi conservanţilor avand o experienţă de 21 ani in acest domeniu. Produsele comercializate sub brandul Alex sunt prezente pe rafturile magazinel... Citeste mai departe »
Fondurile de investitii vor avea doar 2-3 tranzactii pe an
Ţara noastră va rămane in continuare o piaţă cu două-trei tranzacţii de private equity (cu capital privat), pe an, iar valoarea acestora nu va depăşi 100 de milioane de euro, a declarat recent Cristian Nacu, partener al fondului polonez Enterprise Investors. Cristian Nacu apreciază că avem o piaţă interesantă pentru aceste tipuri de tranzacţii, dar, totuşi,nu trezim entuziasmul investitorilor. "Acum doi ani, toate fondurile spuneau că... Citeste mai departe »
Edy Spedition, aflata in reorganizare, cauta investitor
Rovigo SPRL, administratorul Edy Spedition cauta investitor pentru vanzarea partiala sau totala a companiei. Edy Spedition mai are doar 380 de camioane din cele aproape 1000 cate avea inainte de intrarea in insolventa. Edy Spedition a detinut 40.000 de mp de spatii de depozitare. La ora actuala, firma mai detine doua centre service proprii la Deva si Timisoara cu o capacitate de 30 de linii de service. Liderul de piata in domeniul transportului rutier in 2012, Edy Spedition a intrat in insolventa si ulterior in reo... Citeste mai departe »
Urmeaza doi-trei ani buni pentu piata de fuziuni si achizitii de companii
Agrobusinessul şi sectorul financiar vor fi vedetele. Cel mai dinamic sector pe piaţa de M&A a fost anul trecut cel al imobiliarelor, dar şi in IT au venit mulţi investitori. Piaţa de fuziuni şi achiziţii, estimată la aproape 4 mld. euro in ultimul an, intră intr-o perioadă dinamică după mai mulţi ani de linişte, efervescenţă generată pe de o parte de achiziţiile unor fonduri de investiţii, exit-urile altora, dar şi de consolidările care vor avea loc in anumite sectoare. "Oportunităţile vin din mai multe direcţii: fondur... Citeste mai departe »
Ringier a cumparat integral portalul eJobs
Grupul elveţian de media Ringier a cumpărat restul de acţiuni - 30% - din site-ul de joburi eJobs de la cei doi membri fondatori, Liviu Dumitraşcu şi Daniel Tătar, devenidn astfel unicul acţionar. Ringier a cumpărat 70% din eJobs in martie 2012, intr-o tranzacţie de peste 10 milioane de euro. "Achiziţia integrală a eJobs ne va permite să ne intărim poziţia pe piaţa digitală din Romania. eJobs este o companie foarte profitabilă", a declarat Mihnea Vasiliu, directorul general al Ringier Romania. Thomas Kaiser, CEO R... Citeste mai departe »
Proinvest a cumparat o fabrică de scule şi accesorii din Paşcani
Compania specializată in prelucrarea oţelului Proinvest Group a achiziţionat la inceputul lunii aprilie o fabrică de scule şi accesorii pentru maşini - unelte din Paşcani, printr-o tranzacţie de un milion de euro plus TVA, şi işi propune să investească 10 milioane euro in modernizarea unităţii. Tranzacţia a implicat cumpărarea dreptului de proprietate a fondului de comerţ al fabricii Scudas, care constă in 40.000 mp de teren, 20.00... Citeste mai departe »
Banca Transilvania cumpara Volksbank cu doar 81 milioane euro
Banca Transilvania a plăteşte doar 81 de milioane de euro pentru achiziţia Volksbank, potrivit informaţiilor publicate de bancă. Din suma totală, 58 de milioane de euro vor fi plasate intr-un cont escrow, pentru a acoperi anumite riscuri viitoare care ar putea apărea in termen de un an. Analisti economici din piaţă consideră că tranzacţia este una excelentă, in condiţiile in care numai reţeaua Volksbank ar valora atat. Avand in vedere că Banca Transilvania este profitabilă, are de unde susţine activitatea, consideră sursele ci... Citeste mai departe »
15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23