Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

EY: In 2014 fuziunile si achiziţiile din sectorul bio-farma au depaşit 200 miliarde Euro
Companiile farmaceutice de nișă domină agenda fuziunilor şi achizițiilor in anul 2014, valoarea tranzacţiilor derulate atingand nivelul de 130 miliarde dolari, in vreme ce companiile farmaceutice mari şi-au raționalizat portofoliile, concentrandu-se asupra francizelor competitive, valoarea tranzacţiilor acestora totalizand aproape 90 miliarde dolari, se arata in studiul EY Firepower Index and Growth Gap Report 2014, al companiei de consultanta Ernst&Young Companiile farmaceutice de nișă domină agenda M&A, in vreme ce compa... Citeste mai departe »
Kingfisher renunţă la preluarea Mr Bricolage care detine 3 magazine in Romania
Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher renunţă la preluarea Mr Bricolage, intrucat in urma opoziţiei ANPF, care deţine 41,9% din compania franceză, nu a putut fi prelungit termenul limită, stabilit iniţial la 31 martie, pentru obţinerea acordului autorităţilor de reglementare. In 23 iulie 2014, Kingfisher a incheiat un acord angajant cu acţionarii principali ai Mr Bricolage pentru preluarea titlurilor deţinute de aceştia, cu condiţia acceptului autorităţilor anti-trust. Acordul prevedea că inţelegerea va fi anulată dacă ... Citeste mai departe »
Deutsche Telekom: Suntem interesaţi de acţiunile la fostul Romtelecom
Investiţiile vor ţine cont de evoluţia pieţei, afirmă Claudia Nemat, membru in boardul DT, care supraveghează afaceri de 13 mld. euro, intr-un interviu acordat ZF.ro Gigantul german Deutsche Telekom (DT) este interesat să achiziţioneze in Romania pachetul minoritar de acţiuni de la fostul Romtelecom, unul dintre cei mai mari furnizori de telefonie fixă, net şi TV. "Aşa cum am procedat şi in Cehia, unde am achiziţionat pachetul acţionarilor minoritari, dacă există pe masă o propunere decentă pentru ambele părţi, acest luc... Citeste mai departe »
Vanzarile de bere au scazut cu 8,6%, pentru al doilea an consecutiv. Pierderile statului din TVA şi alte taxe au depasit incasarile din accize
Piaţa berii a scăzut anul trecut cu 8,6% faţă de 2013, pentru al doilea an consecutiv, pe fondul presiunii fiscale, potrivit Asociaţiei Berarii Romaniei, care speră la o revigorare a consumului dacă va fi adoptat noul Cod Fiscal, documentul prevăzand reducerea accizei. Potrivit sursei citate, scăderea pieţei la 14,9 milioane hectolitri a fost cauzată de creşterea accizei la bere cu 16% in 2013, continuată cu modificarea, in 2014, a cursului de schimb pentru cal... Citeste mai departe »
Un nou val de falimente: Nou record la sumele refuzate la plată
Acesta este al patrulea cel mai mare nivel lunar consemnat vreodată de refuzurile la plată şi vine in mod surprinzător după ce in ianuarie fusese atins un minim al ultimilor şapte ani. Băncile au refuzat luna trecută decontarea de cecuri şi bilete la ordin de peste un miliard de lei, cu 53% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, pentru că nu au găsit suficiente lichidităţi in conturile firmelor care au emis respectivele instrumente de pla... Citeste mai departe »
Grupul RCS RDS a platit peste 10 milioane Euro in ultimul an pentru achizitia a 100.000 de clienti
Gigantul controlat de Zoltan Teszari a cumpărat direct sau prin firme apropiate circa 100.000 de clienţi din 2014 pană in prezent, conform informatiilor Mediafax. Grupul RCS-RDS, liderul pieţei locale de cablu TV, continuă să execute strategia agresivă de expansiune desenată de fondatorul său antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, bilanţul tranzacţiilor - realizate in mare parte prin firme apropiate grupului - urcand la aproape 100.000 de clienţi noi de la inceputul anului 2014 pană in prezent, au declarat pentru ZF mai mult... Citeste mai departe »
O fuziune creeaza un gigant mondial: Kraft Foods şi Heinz se unesc dupa dorinta lui Warren Buffett
Kraft Foods Group şi H. J. Heinz au ajuns la un acord pentru o fuziune, tranzacţie in urma căreia va fi creată The Kraft Heinz Company, cu venituri de 28 de miliarde de dolari, al cincilea mare jucător din industria alimentelor şi băuturii la nivel mondial. Compania Heinz, care produce ketchupul cu acelaşi nume, este deţinută de Berkshire Hathaway, al cărei proprietar este miliardarul american Warren Buffett, şi de fondul de investiţii brazilian 3G Capital, relatea... Citeste mai departe »
Investiţiile străine directe au crescut in ianuarie cu 23%, la aproape 300 de milioane de euro
Investiţiile străine directe au totalizat 299 milioane de euro in luna ianuarie, in creştere cu aproape 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cand Banca Naţională a Romaniei (BNR) anunţa un nivel de 244 milioane euro, insă faţă de luna anterioară indicatorul este in scădere uşoară. "Investiţiile directe ale nerezidenţilor in Romania au insumat 299 milioane euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul n... Citeste mai departe »
RCS RDS vinde afacerile din Cehia
Grupul RCS RDS, controlat de antreprenorul roman Zoltan Teszari, discută vanzarea operaţiunilor de televiziune prin satelit din Cehia cu Lama Energy, companie membră a Lama Group. Conform informatiilor DigiZone, Grupul Lama Energy va cumpăra DTH-ul Digi Tv Cehia in procent de 100%, iar intelegerea ar fi fost deja parafata asteptand doar avizul Consiliului Concurentei din Cehia. Lama Group este un holding cu afaceri de 590 mil. euro in 2013 controlat de omul de afaceri Petr Lamich. Grupul Lama Energy operează in Republ... Citeste mai departe »
KPMG, administratorul special al Astra Asigurari, a demarat a doua operatiune de majorare de capital cu 425 milioane Lei
Administratorul Special al Societății Asigurare Reasigurare ASTRA SA, KPMG Advisory SRL, a emis o nouă decizie de majorare a capitalului social al asigurătorului pentru suma de aproximativ 425 milioane lei. Conform deciziei, operațiunea de majorare a capitalului social se va desfășura in trei etape, acțiunile nou emise urmand să fie oferite atat acționarilor existenți cat și unor investitori calificați, urmand ca acțiunile nesubscrise in cadrul primelor două etape să fie oferite publicului. De asemenea, decizia prevede ... Citeste mai departe »
Cum a evoluat Banca Transilvania de la un pas de fi preluată la locul 2 in Romania in urma achizitiei Volksbank
In toamna lui 2008 a fost salvată de BNR, anul următor aproape că se predase francezilor de la BRD, pe care acum, in mod ironic, i-a depăşit după achiziţia Volksbank In toamna anului 2008 s-a petrecut in birourile de la BNR şi de la Banca Transilvania unul dintre cele mai dramatice episoade pentru sistemul bancar romanesc. Criza incepuse, lumea financiară mondială cădea de la o zi la alta - AIG, ING, Merrill Lynch, Lehman Brothers, Bank of America etc. La Cluj, Horia Ciorcilă, preşedintele, şi Robert Rekkers, direc... Citeste mai departe »
32 de locuinte din complexul rezidential Cosmopolis au fost cumpărate de către un investitor turc
Opus Land a vandut unui investitor un pachet de 32 de locuinţe in complexul Cosmopolis din Ştefăneşti, tranzacţie de circa un milion de euro, a anunţat luni firma Coldwell Banker Affiliates of Romania, promotorul proiectului. Tranzacţia care a vizat 32 de studiouri duble a fost incheiată la inceputul anului, iar locuinţele vor fi inchiriate pe o perioadă de minimum trei-cinci ani, randamentul in euro fiind estimat la 8% pe an. "Odată cu creşterea cererii din part... Citeste mai departe »
Ce ar fi dacă Guvernul s-ar imprumuta de la BNR cu dobanda 0 in loc sa emită obligatiuni achizitionate de catre bănci
Decizia unei instante din Canada ar putea provoca un cutremur in lumea finantelor. Intr-un proces intentat Bancii Centrale a Canadei, doi canadieni (Krehm si Emmett) si un ONG (Committee for Monetary and Economic Reform, COMER) au pus problema readucerii, de catre justitie, a Bancii Centrale a Canadei la unul din obiectivele sale primordiale, acela de a acorda Guvernului imprumuturi fara dobindaş se arată intr-un semnat de Prof. Gheorghe Piperea "Reclamantii au sustinut ca, din 1974, cind s-a renuntat la acel atri... Citeste mai departe »
Fondul de investitii Globalworth, controlat de Ioannis Papalekas, deţine proiecte imobiliare de 600 milioane Euro in Romania
Firma Globalworth, controlată de Ioannis Papalekas, avea la sfarşitul anului trecut un portofoliu imobiliar in Romania, evaluat la circa 600 milioane euro, excluzand clădirile Unicredit, Nusco Tower şi Green Court, şi vrea să cumpere terenuri şi un imobil de birouri, in valoare de 43 milioane euro. Globalworth, infiinţată in 2013 de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas pentru a reuni sub o singură umbrelă proiectele imobiliare deţinute in Romania, a finalizat anul trecut şapte tranzacţii, care au crescut portofoliul companie... Citeste mai departe »
Filosofia de business a lui Sorin Minea si ultimele tranzactii realizate
După ce a vandut 19 magazine grupului Mega Image, Sorin Minea a inceput construcția unei fabrici de produse ready-meal și se gandește să investească intr-un lanț de magazine mici pentru produsele proprii. Imediat după Revoluție, Sorin Minea s-a hotărat să deschidă o mică fabrică de mezeluri. Nu avea nici bani și nici know-how, așa că a căutat un partener. Ajutat de cațiva prieteni de familie, a ajuns in Elveția și s-a intalnit cu Urs Angst, un potent om de afaceri. Deși este greu să ai incredere intr-un om pe care abia l-ai cu... Citeste mai departe »
Noul Cod Fiscal - Guvernul fostului copilot Ponta virează brusc spre reduceri de taxe pentru creşterea consumului. A studiat virajul?
Noul Cod Fiscal, discutat in sedinta de Guvern, este "un experiment optimist pentru economia Romaniei", dar vine in contextul in care partidul de guvernamant inregistreaza o scadere abrupta in sondaje si risca sa piarda si majoritatea parlamentara. Cifrele inaintate de Guvern in ceea ce priveste impactul masurilor fiscale sunt mult prea optimiste, conform economistilor, desi au un o influenţă benefică in creşterea economiei. Economistii considera ca aceste modificari de taxe pot arunca in aer deficitul b... Citeste mai departe »
Regina Maria se pregateste de vanzare si vizeaza o tranzactie de 100 milioane de Euro
Regina Maria, unul dintre marii jucători de pe piaţa privată, ar putea să-şi schimbe anul acesta acţionariatul in urma unei tranzacţii ce poate merge spre o valoare de nouă cifre in euro, conform informatiilor Ziarului Financiar Mai multe fonduri de investiţii, dar şi jucători strategici se "incălzesc" pentru a participa la un proces de vanzare a companiei, care anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 55 de milioane de euro şi un EBITDA de 8,3 milio... Citeste mai departe »
Platforma Turbomecanica a fost cumpărată cu 5 milioane Euro de către doi dezvoltatori imobiliari
Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin, care au cumpărat in vara anului trecut terenul de 13,8 hectare al fabricii Policolor din Bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti, vor prelua şi platforma industrială Turbomecanica din cartierul Militari, pentru care vor plăti 23 milioane lei (5,1 milioane euro). "2014 a fost primul an post-criză cand au fost inregistrate in Bucureşti tranzacţii cu terenuri pentru proiecte rezidenţiale de mari dimensiuni. Acest segment de piaţă... Citeste mai departe »
EY: Peste 90% dintre investitorii locali sunt optimisti si estimeaza creşterea afacerilor in 2015
Peste 90% dintre investitorii autohtoni mizează ca afacerile lor să crească in acest an, in timp ce doar 6% dintre ei estimează o scădere a cifrei de afaceri, iar restul de 4% merg pe ideea unei stagnări, potrivit unui studiu realizat de Erst&Young (EY). Dintre cei care mizează pe creştere, 48% estimează o evoluţie semnificativ pozitivă in 2015, respectiv o creştere de peste 10%, conform sursei citate. Studiul EY mai arată că estimările companiilor privind creşterea profitului sunt, de asemenea, pozitive, doar ... Citeste mai departe »
Banca Carpatica, aflată in aşteptarea unui investitor, inregistrează pierderi
Banca Comercială Carpatica - BCC - a trecut anul trecut pe pierderi, inregistrand un rezultat negativ de circa 170 milioane lei (38,2 milioane euro), de la un caştig de 38,4 milioane lei in 2013, după ce a constituit provizioane suplimentare de 231,6 milioane lei pentru creditele neperformante, potrivit rezultatelor BCC transmise vineri Bursei de Valori Bucureşti. Johan Gabriels, directorul general al BCC, consideră că, deşi in prezent creditele neperformante sunt acoperite de ajustări pentru depreciere, banca are nevo... Citeste mai departe »
14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22