Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

O companie energetică de stat din Romania se pregătește de o achiziție in regiune
O companie energetică de stat din Romania va face, pană la finele acestui an, o achiziție in regiune, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, prezent la un forum pe teme de profil. "Sper ca la finele acestui an să fim in situația in care, pentru prima dată, o companie de stat din Romania va face o achiziție in regiune. Este o promisiune, un obiectiv, iar dacă nu se indeplinește să-mi amintiți la sfarșitul anului", a spus Nicole... Citeste mai departe »
Sediul Danone din Bucuresti s-a vandut cu aproape 6 milioane Euro
O companie de investiţii din Cipru, Secure Property Development & Investment (SPDI), a incheiat un acord cu dezvoltatorul imobiliar care deţine sediul Danone din Bucureşti pentru cumpărarea clădirii EOS Business Park in schimbul a 5,85 milioane de euro. Clădirea EOS Business Park, construită de Primavera Development din Romania, are o suprafaţă de 3.386 de metri pătraţi şi 90 de locuri de parcare. Totodată, proprietatea generează un venit operaţional net anual de 6... Citeste mai departe »
Ostahie a vandut fondului NEPI centrele comerciale din Buzău şi Alba Iulia
Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, a vandut mallul Aurora din Buzău şi un proiect comercial de 4.000 mp de langă magazinul Kaufland din Alba Iulia fondului sud-african de investiţii NEPI, tranzacţie al cărei "preţ" a fost stingerea de către cumpărător a unui credit de 22 de milioane de euro contractat de la Investkredit (in prezent parte a Volksbank). Ostahie a investit, prin intermediul diviziei imobiliare Cometex, in jur de 25 mil. euro in mallul din Buzău care a fost deschis in 2008, dar a decis acum să cedeze proi... Citeste mai departe »
EY: Cresterea cu 57% a tranzactiilor din tehnologie din trimestrul doi prefigureaza un nou record in 2014
Cloud-ul şi mobilitatea smart au cumulat 42% din tranzacţiile din sectorul tehnologiei. Tehnologiile pentru plăţi şi servicii financiare au inregistrat cele mai mari valori medii ale tranzacţiilor După un prim trimestru extraordinar, valoarea agregată a tranzacţiilor din sectorul tehnologiei a ajuns la 52,4 miliarde USD in al doilea trimestru din 2014, ceea ce reprezintă o creştere anuală de 57%, se arată in raportul EY - Global technology M&A update: April-June 2014. In plus, in prima jumătate a anului, valoarea totală publicată a tranza... Citeste mai departe »
Petrom vrea să vandă 100 de statii de carburanti. Gazprom asteapta oferta
Petrom vrea sa vandă 100 de benzinarii și deja negociază cu mai multe companii petroliere. O astfel de tranzacție ar modifica destul de mult piața carburanților din Romania. Petrom este lider detașat la numărul de benzinării, insă nu mai sunt atat de profitabile de cand vanzările lor au inceput să scadă. Conform informatiilor Digi24.ro, cei de la Petrom sunt oarecum forțați de imprejurări să vandă iar Gazprom incearcă de ceva vreme să cumpere. Cinci companii petroliere s-au arătat interesate să cumpere cele 100 de benzinării pe car... Citeste mai departe »
Directorul Enel: Vanzarea afacerilor din Slovacia și Romania se va finaliza pană la sfarșitul anului
Grupul italian de utilități Enel va finaliza vanzarea activelor din Slovacia și Romania pană la sfarșitul acestui an, a declarat marți directorul general al grupului, Francesco Starace, transmite Reuters. La inceputul lunii trecute, Enel a anunțat că boardul său a convenit asupra unui plan de a-și vinde activele de producere a energiei din Slovacia și de distribuție și vanzări din Romania. "Procesul de vanzare a activelor din Slovacia și Romania avansează in mod ordonat. Suntem in perioada in care posibilii cumpărători iși manifestă i... Citeste mai departe »
Marian Milut vrea sa vanda Prefab SA pentru ca nu se mai construieste nimic
Marian Petre Miluţ, actionarul majoritar al companiei a declarat pentru ZF ca in luina Septembrie 2014 compania cotata la BVB va fi scoasa la licitatie pentru ca "nu se mai construieste nimic". Adunarea generala extraordinara a Prefab a hotarat in 4 August vanzarea mai multor active aditionale activitatii de baza. Afacerile Prefab afacerile s-au redus la jumătate, pană la 68 milioane de lei in ultimii cinci ani. Adunarea generala extraordinara a actionarilor din 4 August a hotarat vanzarea unor active c... Citeste mai departe »
RCS RDS a cumparat in 2014 peste 50.000 de abonati in urma achizitiilor de portofolii de clienti sau firme
Grupul RCS RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de cablu TV, a achiziţionat in acest an, prin patru tranzacţii cu o valoare cumulată de cateva milioane de euro, peste 50.000 de abonaţi la servicii de cablu şi comunicaţii de la companii mai mici, potrivit datelor comunicate de companii, unor documente publicate in Monitorul Oficial şi informaţiilor obţinute de ZF de pe piaţa de telecom. Cea mai mare tranzacţie realizată de RCS&RDS in acest an este cea prin care operatorul a preluat circa 26.000 de abonaţi de la compania Electrosim,... Citeste mai departe »
Valoarea mall-urilor Galleria din Arad, Piatra Neamţ şi Buzău a scăzut cu 17%, la 29 milioane euro
Mall-urile Galleria din Arad, Piatra Neamţ şi Buzău, deţinute de dezvoltatorul imobiliar GTC, erau evaluate la finele lunii iunie la 29 milioane de euro, in scădere cu 17% faţă de luna martie, in timp ce complexul de birouri City Gate a pierdut 1% din valoare in ultimele trei luni. Complexul de birouri City Gate, cel mai important activ al companiei in Romania, era evaluat la finele primului semestru la 156 milioane de euro, cu 1% sub nivelul de la finele lunii martie. Reevaluarea in scădere a ce... Citeste mai departe »
Investiții străine directe in scadere cu 10,3%
Investițiile străine directe in Romania au insumat aproape 1,2 miliarde de euro in prima jumătate a acestui an, cu 10,3% sub nivelul din aceeași perioadă a anului trecut, se arată intr-un comunicat al Băncii Naționale a Romaniei transmis,AGERPRES. "Investițiile directe ale nerezidenților in Romania au totalizat 1,192 miliarde de euro (in scădere cu 10,3% față de perioada ianuarie-iunie 2013), din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit) au insumat 1... Citeste mai departe »
Fost vicepreședinte Rompetrol: ''Am căzut cu toții de pe scaun cand Patriciu ne-a spus că a vandut compania''
Nu se aștepta nimeni, in 2007, ca Dinu Patriciu să vandă Rompetrol către o companie din Kazahstan, iar decizia a luat-o fără să se sfătuiască nici măcar cu cei mai apropiați colaboratori ai săi, mărturisește Alexandru Bucșă, fost vicepreședinte al Rompetrol, intr-un interviu acordat agenției AGERPRES in după-amiaza zilei in care a murit Dinu Patriciu. Bucșă a intrat livid in sala de ședințe. ''Incă nu reușesc să... Citeste mai departe »
ReneSola vinde parcuri fotovoltaice din Romania şi Bulgaria
Producătorul chinez de panouri fotovoltaice ReneSola a ajuns la un acord privind vanzarea catre o alta firma din China, China Seven Star Holdings Ltd., proiecte in domeniul energiei fotovoltaice cu o capacitate de cel puțin 200 de megawați, printre acestea numărandu-se și patru noi proiecte pe care le derulează in Bulgaria și Romania, transmite Bloomberg. Potrivit unui acord preliminar convenit luni de cele două firme, in următoarele 18 luni, ReneSola iși va vinde actualele și noil... Citeste mai departe »
OMV a finalizat vanzarea Congaz SA catre GDF Suez
OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, a finalizat vanzarea către GDF Suez Energy Romania SA a participației de 28,59% in Congaz SA, companie de distribuție și furnizare a gazelor, care nu făcea obiectul activității de bază a OMV Petrom, a anunțat, joi, compania OMV Petrom. Potrivit sursei citate, tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței, iar părțile au agreat să păstreze confidențialitat... Citeste mai departe »
Miza unei tranzactii: Strauss Coffee, pe locul doi pe piaţa cafelei solubile din Romania, după preluarea mărcii Amigo
Strauss Coffee, producătorul cafelei Doncafe, ocupă locul doi pe piaţa cafelei solubile din Romania, după Nestle, odată cu preluarea pentru 20 milioane dolari a brandului de cafea Amigo, de la compania braziliană Cia Iguacu de Cafe Soluvel. "Cel mai important concurent pe această piaţă (de cafea solubilă, n.r.) este Nestle. Concurenţi importanţi sunt şi Mondelez şi Maspex Polonia. Prin urmare, Strauss ocupă, după realizarea concentrării economice, locul doi in piaţă după Nestle, ceea ce accentuează ingrijorările de natură concurenţi... Citeste mai departe »
Adamescu renunţă la creditul pentru investiţii la Unirea şi la cumpărarea acţiunilor Astra Asigurari
Unirea Shopping Center, companie deţinută de soţii Carmen şi Dan Adamescu, a convocat AGA pentru a revoca mai multe decizii de la inceputul lunii iunie privind contractarea unui credit de 40-45 milioane euro pentru investiţii şi cumpărarea de acţiuni Astra de maxim 16 milioane euro. Unirea Shopping Center este controlată indirect de familia Adamescu, prin The Nova Group Investments Romania, care deţine un pachet reprezentand 74,16% din acţiunile societăţii. In structura acţionariatului se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titl... Citeste mai departe »
Cetatea Brasovului este de vanzare pentru 3,5-4 milioane Euro
Aro Palace intenţionează să vandă cu 3,5-4 milioane de euro Cetatea Braşovului şi negociază cu Primăria, iar in cazul in care nu se va ajunge la un acord, o va scoate in toamnă la licitaţie, a declarat agenţiei MEDIAFAX Mihai Fercală, directorul general al SIF Transilvania, care deţine Aro. "Cetatea Braşovului este un monument istoric şi starea ei tehnică este precară. Aro Palace ar trebui să investească foarte mulţi bani in reabilitarea zidurilor, aproximativ 2,5-3 milioane de euro, din calculele noastre. Activitatea restaurantului... Citeste mai departe »
RDS&RCS a cumparat Vesatel
RCS&RDS a preluat in luna iunie intreg pachetul de acţiuni al companiei de cablu Vesatel, care avea operaţiuni in municipiul Reghin din judeţul Mureş Anterior firma a fost detinuta de fostul senator Petru Başa şi asociatul său Ioan Sita, potrivit unui document publicat in Monitorul Oficial si citat de ZF. RCS&RDS, compania de comunicaţii controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, a folosit in tranzacţie şi unul din vehiculele sale de investiţii, compania Integrasoft. Conform Monitorul Oficial:"Se aprobă cooptarea... Citeste mai departe »
Enel ar putea obține cel puțin două miliarde de euro din vanzarea afacerilor din Romania
Oferta Electrica, ofertă care a atras de la investitorii instituționali și cei de retail 435 milioane euro, 'servește ca un indicator util al interesului investitorilor' in activele energetice reglementate și arată că Enel ar putea obține două miliarde de euro sau mai mult pentru activele sale din Romania, conform analistului Cosma Panzacchi de la Sanford C. Bernstein Ltd, din Londra, transmite Bloomberg. Cea mai mare ofertă derulată vreodată prin bursa romanească - Electric... Citeste mai departe »
Statul Roman da in judecată la Paris compania ENEL pentru pachetului minoritar din Electrica Muntenia Sud
Societatea de Administrare a Participațiilor in Energie (SAPE), companie desprinsă din Electrica și aflată in subordinea Departamentului pentru Energie, va deschide o acțiune impotriva Enel la Tribunalul Arbitral de la Paris, in cazul vanzării de către Electrica a participației minoritare din fosta filială Muntenia Sud, se arată intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie, remis, miercuri 23 Iulie Potrivit sursei citate, miercuri, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicol... Citeste mai departe »
Patru investitori interesati de Banca Carpatica
Actiunile bancii Carpatica au crescut la limita maxima de 15% dupa ce actionarii mai mici au aflat ca exista patru investitori care ar putea intra in actionariatul bancii. La presiunea BNR, tranzactia ar putea avea loc in acest an. "Investitorii au reacţionat la informaţiile care circulă in piaţă şi mă aştept ca şi in perioada următoare acţiunile Băncii Carpatica să fie sensibile la astfel de informaţii şi să inregistreze o volatilitate ridicată", a spus analistul Adriana Marin de la societatea Broker Cluj. Patru investitori inter... Citeste mai departe »
9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17