Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Sase magazine La doi pasi au trecut la franciza Carefour
Cel mai extins francizat al Metro Cash&Carry, care opera şase magazine sub brandul LaDoiPaşi - For Family, a trecut în ograda rivalilor de la Carrefour, tot în franciză Magazinele au fost redenumite în Pronto Ex¬press, Express fiind brandul sub care Carrefour operează magazinele de proximitate stradale. La Doi Paşi - For Family erau operate de compania For Family Băneasa (controlată de antreprenorul Gabriel Cristian Sandu), pe când acum ele sunt operate de compania Pronto SRL. Compania Pronto SRL nu apare încă pe site-ul Registrului... Citeste mai departe »
Incidentele de plata anunta inca un val de falimente
Băncile au refuzat la plată instrumente de debit în valoare de aproape 670 mil. lei (150 mil. euro) în luna octombrie, în creştere cu echivalentul a 90 de milioane de lei faţă de luna anterioară, pentru că nu au găsit suficiente lichidităţi în conturile titularilor pentru a onora cecurile şi biletele la ordin emise de aceştia. Presiunea pe lichidităţile companiilor a revenit luna trecută după ce în septembrie volumul refuzurilor la plată scăzuse la jumătate faţă de august. Sumele refuzate la plată urcaseră la un volum record de pest... Citeste mai departe »
Antreprenorii romani din Marea Britanie au creat afaceri de milioane de lire sterline și estimează creșteri semnificative
Fie că iși desfășoară activitatea in sectoare tradiționale ale industriei și serviciilor, fie că dețin companii din domeniul IT, antreprenorii romani din Marea Britanie au construit afaceri de milioane de lire sterline și estimează creșteri semnificative in perioada următoare George Bețianu este proprietarul grupului de companii Riverside Group London Limited, care are 700 de angajați, dintre care aproximativ 500 sunt romani. Grupul cuprinde șase firme in do... Citeste mai departe »
HotNews: PRO TV ar putea fi cumpărat de ruşi
Potrivit unor informatii neoficiale, la usa CME ar bate in prezent mai multe entitati interesate de preluarea la pachet a tuturor operatiunilor din Romania, respectiv a celor din Bulgaria Surse convergente au mentionat conglomeratul rus Gazprom, cel mai probabil indirect, ca una dintre partile interesate in aceste demersuri, scrie hotnews.ro. Oficial, raportarile depuse pe 28 februarie de CME la Comisia de supraveghere a pietei financiare din SUA, SEC, mentioneaza ca active ce ar putea fi vandute operatiunile de radio si cinema, de... Citeste mai departe »
Germania a investit peste 0,5 miliarde euro in judetul Brasov
Germania totalizează mai bine de jumătate din investiţiile străine de la Braşov, se arată intr-un raport al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov. Sursa Foto: clubarta.ro Astfel, din valoarea totală a aportului de capital străin la Braşov, de 1,08 miliarde de euro, 551 de milioane de euro sunt aduse de companiile germane. Anul trecut, au fost aduse ca aport de capital peste 280 de milioane de euro, cea mai mare sumă fiind adusă de compania Stabilus Romania, care şi-a capitalizat investiţii de 90 de milioane de euro, urmată de polone... Citeste mai departe »
Aviva a incasat 5 milioane de lire din vanzarea operaţiunilor din Romania către MetLife
Compania britanică de asigurări Aviva a incasat 5 milioane de lire sterline (6 milioane de euro) de la MetLife in schimbul operaţiunilor din Romania, preluate in 2012 de grupul american in cadrul unei tranzacţii mai mari, care a vizat şi activele Aviva din Ungaria şi Cehia Aviva a inregistrat un profit de 1 milion de lire sterline in urma vanzării operaţiunilor din Romania către MetLife, avand in vedere valoarea de 4 milioane de lire a activelor nete care au făcut obiectul tranzacţiei, potrivit raportului anual al grupului britanic, cit... Citeste mai departe »
Roland Berger: Investitiile fondurilor de private equity in Romania vor ramane la un nivel scazut cu o creşte sub 2%
Investiţiile fondurilor de private equity in Romania se vor menţine in acest an la un nivel redus, continuand performanţa slabă din ultimii ani, analiştii Roland Berger previzionand un avans sub 2% faţă de 2013, in linie cu alte ţări din Europa Centrală şi de Est, mai puţin Polonia. "Germania şi Marea Britanie par a fi ţările pentru care se inregistrează cele mai increzătoare aşteptări, pe fondul ofertei relativ mari de ţinte interesante şi a situaţiei economice generale care favorizează activitatea de fuziuni şi achiziţii. In aceste două... Citeste mai departe »
Fondul de investitii Resource Partners a cumparat reteaua de centre de fitness World Class
Fondul de private equity Resource Partners a preluat, alaturi de trei manageri ai companiei, pachetul majoritar (71%) din reteaua de centre de fitness World Class "Negocierile au inceput la jumatatea anului trecut, iar tranzactia a fost semnata vineri, 28 februarie ", spune Dan Farcasanu, cel care anterior a lucrat in cadrul altor doua fonduri de private equity relevante, Carlyle si GED Capital. Resource Partners, companie ce administreaza fonduri de private equity axate pe Polonia si Romania, a cumparat pachetul majoritar din World ... Citeste mai departe »
Gazprom vrea sa cumpere benzinarii insa vanzatori se lasa asteptati
Compania petroliera NIS Petrol, divizia din Serbia a gigantului rus Gazprom Neft, vrea să ajungă la o cotă de 10% pe piata benzinăriilor din Romania după anul 2015 si analizează, in acest moment, orice posibilitate pentru a atinge această tintă, inclusiv achizitia de statii deja existente, a declarat, marti, Ileana Sorina Băltatu, director executiv al companiei. După doi ani de la inaugurarea primei statii sub brandul Gazprom, rusii au ajuns la o retea de doar 14 benzinării. Zilele trecute, reprezentantii companiei au deschis o nouă s... Citeste mai departe »
Banca Carpatica ar putea fuziona cu o banca mai mica
Ilie Carabulea şi Corneliu Tănase, care deţin impreună pachetul majoritar al Băncii Comerciale Carpatica, intenţionează să schimbe actuala conducere executivă, prin modificarea statului şi componenţei Consiliului de Supraveghere şi Directoratul, in timp ce managerii propun fuziunea cu altă bancă. Cei doi acţionari au cerut in 14 februarie convocarea adunărilor generale (ordinare şi extraordinare) a acţionarilor, stabilită de management pentru data de 10 aprilie, şi solicită atat reducerea numărului de membri ai Consiliului de Suprav... Citeste mai departe »
Volksbank Romania a fost scoasa la vanzare
Grupul austriac Volksbank a contractat grupul Rothschild ca intermediar pentru vanzarea subsidiarei din Romania, au declarat surse apropiate situatiei pentru agentia Bloomberg, preluata de Die Welt, transmite Mediafax. Selectarea bancii Rothschild marcheaza demararea oficiala a procesului de vanzare a Volkswank Romania SA, au afirmat sursele citate. Banca austriaca trebuie sa vanda pana la sfarsitul anului 2017 subsidiara din Romania, conform planului de restructurare aprobat de Comisia Europeana, care prevede si renuntarea la alt... Citeste mai departe »
JYSK caută furnizori romani pentru magazinele din Europa Centrală şi de Est
Retailerul danez de mobilier şi accesorii JYSK, cu afaceri la nivel global de 2,5 miliarde de euro, este interesat de colaborări cu producători de mobilă şi saltele din Romania pentru magazinele din Europa Centrală şi de Est, conform unui comunicat remis Mediafax. "Expansiunea in alte ţări şi deschiderea de noi magazine au reprezentat intotdeauna o prioritate pentru JYSK. De aceea, gestionarea logisticii este deosebit de importantă. Centrul nostru de achiziţii se ocupă cu ... Citeste mai departe »
Papalekas pregateste noi achizitii in Romania
Din septembrie şi pană in decembrie 2013, Ioannis Papalekas a reuşit să treacă in portofoliul Globalworth proprietăţi evaluate la 300 mil. euro, pentru care a plătit 243 mil. euro. O serie din activele achiziţionate sunt proprietăţi in curs de dezvoltare, pentru care Globalworth a plătit 91,3 mil. euro şi a căror valoare de piaţă se estimează că va ajunge la 249 mil. euro la finalizarea proiectelor. In decurs de patru luni, Globalworth şi-a imbogăţit portofoliul cu următoarele active: City Office (fostul City Mall care se transformă a... Citeste mai departe »
Șeful Mediafax Group: RCS valorează spre două miliarde de euro
Declarația jurnalistului Moise Guran de ieri, potrivit căruia consorțiul RCS&RDS ar fi de vanzare pentru un miliard de dolari, a starnit reacții pe piața media. Managerul Mediafax Group, Orlando Nicoară, crede că, de fapt, valoarea este mult mai mare, in ciuda celor care au considerat suma exagerată "Da, e posibil ca Teszari si restul actionarilor sa vanda cu un miliard daca acest miliard e cash out pentru ei si cumparatorul isi asuma datoriile care sunt de +800 milioane euro. Pentru ca valoarea RCS-RDS este mai mare de 1 miliard euro, ... Citeste mai departe »
Culisele preluări Axa de către Astra Asigurări
Condițiile foarte avantajoase in care cel mai mare asigurător roman a preluat Axa ar starni invidia oricărui om de afaceri. Tranzacția ar putea fi cauza apariției informațiilor privind situația financiară a Astra, conform revistei Capital. Informațiile privind situația financiară a companiei Astra Asigurări precum și documentul de la care acestea au pornit sunt doar ecouri ale preluări Axa Asigurări de către societatea cu capital romanesc, susțin surse din piață. "Tot scandalul privind dificultățile pe care le-ar avea Astra asigurări re... Citeste mai departe »
Praktiker negociaza pentru vanzarea magazinelor din Romania
Grupul german Praktiker caută cumpărători pentru operaţiunile din Romania, unde deţine 27 de magazine şi a avut, in 2012, vanzări de 142 milioane de euro. Conform informatiilor ZF.ro, Praktiker negociază de mai multe luni vanzarea reţelei din Romania către omul de afaceri turc Omer Susli, un antreprenor activ in industria de confecţii, energie regenerabilă, dar şi in distribuţia de materiale de construcţii. "O casă de insolvenţă din Romania a fost desemnată pentru a vinde afacerile Praktiker de pe piaţa romanească, companie care are in pr... Citeste mai departe »
IFC intra in acţionariatul Teamnet
International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, va achiziţiona un pachet de acţiuni Teamnet, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din Romania, care a fost controlat pană in anul 2012 de actualul deputat PSD Sebastian Ghiţă, potrivit unei informaţii publicate pe pagina web a IFC. Divizia Băncii Mondiale va cumpăra acţiuni de 5 milioane de euro şi va acorda companiei şi un imprumut de 10 milioane de euro. Investiţia a f... Citeste mai departe »
Harvard işi vinde pădurile din Romania
Universitatea Harvard, unul dintre cei mai mari proprietari privaţi de păduri din Romania, a inceput să vandă din proprietăţile pe care le deţine. Procesul are loc intr-o perioadă delicată pentru universitate, in condiţiile in care un reprezentant roman al şcolii a fost arestat, fiind acuzat pentru luare de mită şi spălare de bani, după ce ar fi umflat in mod artificial preţurile la care Harvard făcea achiziţiile. "Tranzacţia (de vanzare) face parte dintr-un proces care a inceput in noiembrie 2013, inainte de informaţiile recente din ... Citeste mai departe »
Cel mai mare grup romanesc farma, A&D Pharma este in vizorul mai multor grupuri internationale
A&D Pharma, cel mai mare grup din industria locală a medicamentelor, cu afaceri consolidate de peste 800 mil. euro, a intrat in vizorul unor grupuri europene din domeniu, compania fiind considerată un bilet de intrare pe piaţa farma locală estimată la peste 2,6 mld. euro. In industrie există informaţii potrivit cărora mai multe grupuri europene tatonează A&D Pharma, companiecare include farmaciile Sensiblu, distribuitorul Mediplus şi o divizie de sales&marketing. "Deşi A&D Pharma atrage constant interes din partea diverselor grupuri ... Citeste mai departe »
Austriecii de la Agrana cumpara fabricile de zahar Lemarco din Urziceni si Liesti pentru 10 mil. Euro
Grupul austriac Agrana, avand o cifra de afaceri de 274 mil. euro/an, a ajuns la un acord pentru preluarea fabricilor de zahăr din Urziceni şi Lieşti ale companiei Lemarco, controlată de magnatul George Gellert, proprietarul Atlanta Group, cel mai mare importator de produse alimentare din Statele Unite. El mai are in Romania o clădire de birouri in Bucureşti şi un depozit frigorific in Slobozia. Tranzacţia este evaluată la peste 10 milioane de euro, potrivit informaţiilor din industr... Citeste mai departe »
6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14