Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

Electromagnetica vrea sa cumpere sau sa construiasca microhidrocentrale cu 10 milioane Euro
Electromagnetica Bucureşti SA, producator si furnizor de electicitate, vrea sa investeasca 10 milioane de Euro pentru achizitia sau dezvoltarea de microhidrocentrale noi. Propunerea va fi discutată în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei programată pentru 30 august, potrivit unui anunţ al Electromagnetica, citat de Mediafax. Elecromagnetica detine in prezent 10 microhidrocentrale cu capacităţi instalate de până la 10 MW şi mai activeaza in domeniul telecomunicaţiilor, a producţiei de corpuri de iluminat LED şi a echipamentelo... Citeste mai departe »
RDS a cumparat 50% din Hora TV
RCS&RDS, a cumpărat 50% din acţiunile unei televiziuni din Zalău (judeţul Sălaj), fondate de cântăreţul de muzică populară Vasile Coca Potrivit datelor publicate de operator în Monitorul Oficial, RCS&RDS a cumpărat pachetul de 50% din acţiunile Hora TV – un post deţinut de compania Profimusic SRL care difuzează preponderent muzică populară, de la acţionarii Viorelia Coca (5%) şi Vasile Coca (45%). Vasile Coca este solist vocal al Ansamblului artistic profesionist “Porolissum” din Zalău, dar a înregistrat şi propriile albume cu muzică... Citeste mai departe »
Fondul de investitii Benevo vrea sa cumpere terenuri pentru rezidential
Fondul de investitii canadian Benevo, care a revenit pe piata in 2013, are in plan construtia unui centru comercial - Victoria City dar si mai multe proiecte rezidentiale. Michael Topolinski, fondatorul Benevo a povestit pentru Wall-Street.ro viziunea sa pentru anul 2014 si planurile fodului de investitii. Michael Topolinski, fondatorul Benevo spune ca in 2013 a observat pe piata o cerere in crestere din partea retailerilor, in timp ce investitorii au inceput din nou sa evalueze piata, unele nume mari, care nu urmareau active Romania in... Citeste mai departe »
RDS intentioneaza sa cumpere o fabrica de incaltaminte cu 1,3 milioane Euro
Compania RCS & RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telecomunicaţii, intenţionează să cumpere societatea UCR SA din Bucureşti listată pe bursa Rasdaq UCR SA are ca obiect de activitate fabricarea de incălţăminte, potrivit unui anunţ publicat luni pe site-ul Bursei de Valori de la Bucureşti. Pentru achiziţia companiei, RCS & RDS ar putea plăti aproximativ 5,8 milioane de lei (1,3 milioane euro), preţul unei acţiuni fi... Citeste mai departe »
Cel mai mare investitor israelian din Romania isi vinde afacerea medicala aflata in faliment
După ce in primăvara acestui an a vandut Cathedral Plaza, clădirea de birouri de langă Catedrala Sfantul Iosif care i-a dat bătăi de cap, miliardarul Eyal Ofer şi-a băgat in faliment divizia de servicii medicale. Acum se vinde bucată cu bucată. Afacerile locale ale miliardarului israelian Eyal Ofer, care a investit pană acum in Romania 500 mil. euro - in principal in sectorul imobiliar, nu merg tocmai bine. Omul de afaceri a vandut in februarie anul acesta clădirea de birouri ... Citeste mai departe »
Cristian Burci cumpara Prima tv iar KissFM a fost achizitionat de trustul grec Antena
Grupul german de media ProSiebenSat.1 a vandut televiziunea Prima TV omul de afaceri roman Cristian Burci, in timp ce postul Kiss TV şi radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM au fost preluate de Antenna Group din Grecia. Potrivit broadbandtvnews.com, grupul german ProSiebenSat.1 şi-a vandut operaţiunile din Europa Centrală şi de Est. Astfel, ProSiebenSat.1 Group a vandut televiziunea Kiss TV şi posturile de radio Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM companiei Antenna Group din Grecia... Citeste mai departe »
Unde se duc afacerile cand mor proprietarii
Cat de mult a influentat decesul unor celebri antreprenori performantele companiilor fondate de ei? In unele cazuri, urmasii au reusit să păstreze firma pe linia de plutire, insă in altele falimentul pare a bate la usă Sursa:Capital.ro Ii plăceau adrenalina si plimbările cu salupa pe Dunăre. Era detinătorul uneia dintre cele mai cunoscute mărci romanesti si averea sa fusese evaluată la aproape 30 de milioane de euro. Viata lui George Naghi, patronul Aldis, s-a sfarsit intr-o zi de august ... Citeste mai departe »
Investitiile straine directe la zece luni in scadere cu 8,2%
Investitiile straine directe au totalizat in primele zece luni 1,816 miliarde de euro, in scadere cu 8,2% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR). Participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 1,334 miliarde de euro, iar creditele intragrup 482 milioane euro, potrivit unui comunicat al BNR. Investitiile straine directe nete au crescut anul trecut pentru prima data de la inceperea crizei, avansul fiind de 18,7%, la 2,138 miliarde euro, potrivit datelor definitive... Citeste mai departe »
In ce vor investi strainii in 2014
Agricultura, IT-ul şi externalizarea serviciilor vor fi anul viitor principalele domenii de interes pentru investitorii straini in Romania. "Principalul argument pentru agricultura este interesul major al fondurilor de investiţii straine pentru cumpararea de terenuri şi ferme, dar şi pentru cultivarea şi operarea acestora. Terenul din Romania prezinta avantaje majore pentru investitori, datorita faptului ca exista suprafeţe foarte mari de teren care pot fi incadrate in zona de culturi bio, fapt ce ridica pre... Citeste mai departe »
Modificarile schemei de sprijin pentru energie verde dă subvenţii mai mari noilor investitori
Investiţiile in eoliene şi hidrocentrale mici care vor intra in funcţiune din prima zi a anului viitor vor primi mai multe certificate verzi decat proiectele care deja funcţionează şi care au trecut in vara aceasta printr-o modificare a schemei de sprijin. "De la 1 ianuarie 2014, proiectele eoliene noi puse in funcţiune vor primi 1,5 certificate verzi pe fiecare megawatt-oră, in loc de două, proiectele solare vor primi trei in loc de şase, iar hidrocentralele vor primi 2,3 certificate in... Citeste mai departe »
Povestea canadianului cu interese imobiliare in Romania
Canadianul care a cumpărat fabricile Textile Dacia şi Vulcan pentru a le transforma in malluri promite că nu are aceleaşi intenţii şi cu Aversa, nou sa achiziţie. El imbracă acum peste haina de investitor imobiliar una de industriaş Povestea romanească a lui Michael Topolinski (49 de ani) incepe in 2006. Era intr-o vacanţă de patru zile in Bucureşti şi i s-a propus să facă o mică investiţie imobiliară. A revenit in ţară un an mai tar... Citeste mai departe »
CME vinde studiourile MediaPro de la Buftea și posturile de radio Pro FM și InfoPro
Oficialii Time Warner, proprietarii trustului Media Pro, au anuntat o perioada de austeritate, cu reduceri de cheltuieli, de personal si vanzari de active. Furtuna a ajuns la Bucuresti. Primele semne au fost demisiile si publicatiile inchise. Vanzarea studiourilor MediaPro ar insemna pentru CME o reducere semnificativa a costurilor din Romania, dupa ce aceasta ramura a business-ului a inregistrat pierderi de 6 milioane de euro in 2012. Valoarea terenurilor şi a imobilelor de la Buftea este de peste 27,5 de milioane de euro. Interes... Citeste mai departe »
Manelizarea legislației fiscale
Parcurgând recentele modificări aduse codului fiscal prin OUG nr.102 / 2013, am avut senzația că actualul referenţial normativ din domeniul fiscal tinde să semene, tot mai mult, cu o manea. Tot așa cum manele sunt o înșiruire dezordonată de exprimări de multe ori agramate, care au scopul de a scoate din buzunar banii pentru “dedicații”, la fel mi s-au părut și ultimele modificări ale legislației fiscale: o înșiruire de impozite și taxe, lipsite de logica elementară a bunului simț, care au drept scop de a scoate din buzunar banii contribu... Citeste mai departe »
Cel mai mare investitor israelian din Romania vinde participatia detinuta la GTC pentru 160 milioane Euro
Kardan deţine în prezent 27,75% din GTC, motivul vânzării fiind în principal nevoia de lichidităţi a companiei. Restul acţiunilor GTC sunt deţinute de ING OFE (12,33%), AVIVA OFE (10,04%), PZU OFE (7,99%), iar restul de 41,89% din companie este controlat de acţionari cu participaţii de sub 5%. GTC este dezvoltatorul străin cu cele mai multe proiecte finalizate în România. Compania a investit în cele şase proiecte pe care le are acum în portofoliu un total de circa 377 mil. euro. Este vorba despre complexul de birouri City Gate, ansambl... Citeste mai departe »
Coface: Economia nu se regenereaza. 111.000 de firme care dispar in acest an nu pot fi suplinite de cele 90.000 infiintate in ultimii 2 ani
Intreruperea activităţii a 111.000 de firme în primele nouă luni, cu afaceri totale anul trecut de 43,5 miliarde lei, a avut un efect de anulare a activităţii noi generate de înfiinţarea a circa 90.000 de companii în ultimii doi ani, iar economia românească nu se regenerează, potrivit Coface. Companiile care şi-au intrerupt activitatea în acest an aveau o vechime în economie de circa zece ani, iar anul trecut cumulau circa 246.700 de angajaţi, mai mult cu 10% decât aveau firmele nou înfiinţate în anii 2011 şi 2012, în total, potrivit da... Citeste mai departe »
Zece fonduri de investiţii străine detin in Romania terenuri de 200 milioane Euro
Zece fonduri de investiţii cu operaţiuni în România au ajuns să controleze în proprietate sau arendă 86.000 de hectare, suprafeţe evaluate la 200 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF, ce au în vedere un preţ mediu de 2.400 euro/ha. Profesori universitari din Statele Unite, pensionari din Olanda, asigurători din Italia, bancheri din Elveţia, jucători de pe bursa de la Copenhaga şi Frankfurt sau ingineri IT sunt câţiva dintre cei care au plasat bani în fondurile de investiţii implicate în investiţiile în teren arabil în România ... Citeste mai departe »
eMag deţine 50% din retailul online din Bulgaria si ataca Ungaria
Magazinul online eMag, cel mai mare jucător de pe piaţa de retail online IT&C din România, a ajuns la cotă de piaţă de 50% în Bulgaria, la un an de la lansare, şi estimează că într-un an va deveni lider şi în Ungaria, unde şi-a lansat operaţiunile în urmă cu o lună. "Am început în Ungaria acum o lună şi deja am ajuns la 100 de comenzi pe zi. În Ungaria ne întalnim cu jucători mai mari, precum Tesco. Credem că într-un an vom deveni lideri de piaţă şi în Ungaria", a declarat directorul general al eMag, Iulian Stanciu, citat de mediafax.r... Citeste mai departe »
Somajul a urcat brusc in luna Octombrie
Rata șomajului a înregistrat în luna octombrie cea mai mare creștere din ultimii doi ani, de la 4,73% în luna septembrie la 5,40% în octombrie. Nivelul acestui indicator-cheie a revenit astfel, după doar două luni, peste cel consemnat în aceeași perioadă din anul 2012. Este un semnal de alarmă important, mai ales că ponderea șomerilor ce nu beneficiază de indemnizație din partea statului s-a apropiat din nou de pragul de 65%. În județele Mehedinți și Teleorman, rata șomajului a depășit deja 10% iar în Galați și Dolj a trecut de 9%; foa... Citeste mai departe »
Grupul Rădăcini preia un showroom al Cardinal Motors devenind unic distribuitor Volskvagen Audi in Prahova
Grupul Rădăcini a preluat un complex auto din Ploieşt deţinut anterior de Cardinal Motors, într-o tranzacţie de peste 2 milioane euro, şi a devenit unic distribuitor autorizat Volkswagen şi reparator Volkswagen şi Audi în judeţul Prahova în urma unei înţelegeri cu Porsche România. "Grupul Rădăcini a semnat un contract de distribuţie cu Porsche România, importator autoturisme şi autoutilitare marca Volkswagen şi un contract de service pentru mărcile Volkswagen şi Audi", se arată într-un comunicat al grupului. Complexul multifuncţional... Citeste mai departe »
Sterling Resources vrea să vândă in 2014 o parte din licenţele din Marea Neagră
Sterling Resources, companie înregistrată în Canada, vrea să-şi reducă anul viitor participaţiile la toate licenţele pe care le deţine în sectorul românesc al Mării Negre. Sterling Resources deţine drepturile de explorare la perimetrele Midia şi Pelican din Marea Neagră şi are participaţii la perimetrele Muridava şi Luceafărul. Compania a încheiat anul trecut un acord cu ExxonMobil Exploration and Production Romania şi OMV Petrom pentru vânzarea unei participaţii de 65% la un segment al perimetrului 15 Midia din Marea Neagră. ... Citeste mai departe »
5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13