Stiri si informatii

Stiri si informatii despre piata fuziunilor si achizitiilor de companii M&A

In primele noua luni din 2012 investitiile in economie au crescut cu 17,9%
Investitiile realizate in economie au crescut in primele noua luni cu 17,9% fata de perioada similara a anului trecut, la 48,99 miliarde lei, dupa un avans de 16% in trimestrul al treilea, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS). Investitiile in lucrari de constructii noi au insumat in primele noua luni 24,59 miliarde lei, reprezentand 50,2% din total, fata de 51,3% in acelasi interval al anului precedent. Investitiile in utilaje si mijloace de transport au insumat 20,44 miliarde lei, reprezentand 41,7% din total. "Ramurile ... Citeste mai departe »
Piaţa telecomunicaţiilor a crescut cu 3,5% în primele şase luni, la 7,48 miliarde lei
Piaţa telecomunicaţiilor a crescut cu 3,5% în primele şase luni, la 7,48 miliarde de lei (1,64 miliarde de euro), pe fondul avansului veniturilor din servicii de acces la internet, de telefonie mobilă şi de retransmisie a programelor audiovizuale către utilizatorii finali, a anunţat ANCOM. "Cu excepţia serviciilor de telefonie fixă şi a celor de linii închiriate, care au înregistrat o scădere de aproximativ 11% a veniturilor faţă de primul semestru din 2011, până la 745 milioane de lei şi, respectiv, 133 milioane de lei, celelalte venituri ... Citeste mai departe »
E & Y: Sefii companiilor spun ca numarul fuziunilor si achizitiilor la nivel mondial va creste, insa doar putini dintre ei au achizitii in plan
Trei sferturi dintre executivi se asteapta ca numarul tranzactiilor sa creasca in urmatoarele 12 luni, dar numai 29% planifica sa faca achizitii, se arata in studiul realizat de compania Ernst & Young - "Capital confidence barometer" Revenirea majora a increderii in economia globala in randul marilor companii inca nu s-a concretizat in investitiile de capital si in evolutia activitatii de fuziuni si achizitii preconizate 87% dintre companii considera ca evolutia brusca a nivelului de incredere este alimentata de asteptarile pozitive cu p... Citeste mai departe »
Banca Transilvania nu mai are capital majoritar românesc
Banca Transilvania, devenită din 2011 a treia mare instituţie de credit de pe piaţă în funcţie de active, a ieşit din grupul de patru bănci cu capital majoritar privat românesc, intrând în categoria dominantă a băncilor cu capital majoritar străin. Schimbarea de statut s-a produs în trimestrul al patrulea al anului trecut. Potrivit datelor privind structura acţionariatului publicate de Banca Transilvania, străinii au ajuns să deţină 50,62% din capital, fără ca în ultima perioadă să fi fost raportată vreo tranzacţie semnificativă. F... Citeste mai departe »
Gazprom a deschis primele 5 benzinării din România si doresc sa ajunga la 50 anul acesta
Grupul petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rusesc Gazprom, a ajuns pe piaţa locală la un număr de cinci benzinării si intentioneaza sa ajunga la 50 pana la sfarsitul anului. Preturile la pompa oferite de Gazprom par sa fie printre cele mai mici de pe piata. Toate staţiile de alimentare poartă sigla Gazprom si au inceput sa se extinda in principalele noduri rutiere din tara. Potrivit informaţiilor din piaţă, confirmate însă de conducerea NIS, cele cinci staţii deschise sunt amplasate în Oradea, Arad, Sibiu, Miercurea Sibiului... Citeste mai departe »
AnaCap vrea sa cumpere Marfin Bank România care a preluat activele Bank of Cyprus
Fondul britanic de investiţii AnaCap negociază preluarea Marfin Bank, filială a grupului Cyprus Popular Bank, şi încearcă finalizarea tranzacţiei într-un timp foarte scurt, au declarat surse apropiate discuţiilor. Marfin se află într-o situaţie delicată după ce banca-mamă din Cipru a intrat în lichidare ca parte a procesului de consolidare a sistemului bancar din insulă. AnaCap nu este la prima încercare de a intra pe piaţa locală, de-a lungul timpului prospectând diverse instituţii de credit, iar în cazul Băncii Carpatica a ajuns în 2... Citeste mai departe »
Casele de avocatura care au intermediat cele mai importante tranzactii in 2012, premiate la Gala Avocatilor
Casele de avocatura care au intermediat cele mai importante tranzactii in 2012 au fost premiate marti in cadrul Galei Avocatilor. Premiul pentru cea mai mare tranzactie la categoria retail a fost castigat de casa de avocatura Gide Loyrette Nouel - pentru asistarea grupului Auchan la achizitionare hipermarketurilor Real si de Schoenherr si Asociatii - pentru asistarea grupului Metro la vanzarea catre Auchan a supermarketurilor Real. Distinctia a fost inmanata de catre Mihai Acinte, Attorney at Law Cheif Legal Office, Renault. Premiul pen... Citeste mai departe »
Ergo anunta noi achizitii
Mihai Popescu a fost numit la finalul lunii ianuarie in functia de director general al Ergo Asigurari de Viata, dupa o perioada de doi ani in care a condus divizia din Romania a britanicilor de la Aviva, inainte de a fi preluati de gigantul american Metlife, prin intermediul Metropolitan Life. Mihai Popescu l-a inlocuit la conducerea Ergo pe Levente Csaszar care va reveni pe pozitia de director general adjunct si isi va continua activitatea in domeniul dezvoltarii si administrarii produselor companiei. "Ne dorim o crestere organica, in... Citeste mai departe »
Bancpost ar putea deveni o banca controlata de statul Elen
Eurobank Ergasias intenţionează să ceară recapitalizarea de către Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară, trecând astfel în proprietate publică, după ce nu a reuşit să găsească investitori privaţi. Intrucât Eurobank detine majoritatea actiunilor bancii românești Bancpost S.A. (peste 93%) Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară va acoperi suma de 5,8 miliarde de euro de care Eurobank are nevoie pentru a întruni criteriile de sustenabilitate, potrivit cotidianului elen Kathimerini. Fondul ar putea derula procesul de recapitalizare în... Citeste mai departe »
Fondurile Elliott şi City of London controlează 1,5% din afacerile din România
Două grupuri americane, Elliott şi City of London, sunt printre cei mai mari investitori din România în ultimii ani, după ce au investit 400 mil. euro în acţiunile Fondului Proprietatea (FP), megaafacerea ultimilor cinci ani. Prin investiţiile realizate cele două grupuri au ajuns să deţină 27% din activele de 3,45 mld. euro ale Fondului Proprietatea, suficient ca să facă strategia fondului. Astfel, Elliott şi City of London controlează indirect afaceri cumulate de circa 3,39 mld. euro prin companiile din portofoliul FP, adică 1,5% din ci... Citeste mai departe »
Daimler investeste 300 mil. euro la Sebeş şi va crea 400 de noi locuri de muncă
Germanii de la Daimler AG vor investi peste 300 de milioane de euro în extinderea producţiei de cutii de viteze de la Sebeş. Daimler AG, unul dintre cei mai mari constructori auto la nivel mondial, va investi peste 300 de milioane de euro în extinderea uzinei de la Sebeş, parte a subsidiarei Star Transmission, unde vor fi produse vi¬itoarele generaţii de cutii de viteze pentru autoturismele Mercedes-Benz, aceasta fiind cea mai mare investiţie anunţată în ultimii ani în producţia de componente auto. „Având în vedere situaţia actuală ... Citeste mai departe »
NEPI investeste in proiecte din patru orase din tara
New Europe Property Investments - NEPI - intra pe pietele de retail din Targu Jiu, Drobeta Turnu-Severin si Sibiu prin achizitii de terenuri, dar si de proiecte deja existente, urmatoarea destinatie vizata fiind Timisoara, a anuntat compania, potrivit Mediafax "NEPI, prin intermediul uneia dintre subsidiarele sale, a asigurat achizitionarea unor loturi de teren invecinate, cu o suprafata totala de aproximativ 4 hectare in Targu Jiu. Targu Jiu este orasul cu cea mai mare populatie din judetul Gorj, de aproximativ 78.000 de locuitori. In lo... Citeste mai departe »
Umbrărescu cumpără ATE Bank România fără porofoliul de clienti
Dorinel Umbrărescu a semnat un acord cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei ATE Bank România, urmând să plătească 10,3 milioane de euro pentru 93,27% din acţiunile instituţiei de credit, a anunţat, joi, grupul bancar elen. Dorin Umbrarescu a "preluat doar autorizatia bancii, impreuna cu infrastructura si capitalul social" au declarat sursele citate de Mediafax. La mijlocul lui 2012, Piraeus Bank Grecia a preluat ATE Bank Grecia, inclusiv toate sucursalele din regiune, adică şi 93,27% din acţiunile ATE Bank România. Transferul... Citeste mai departe »
Marfin Bank a preluat cea mai mare parte a activelor Bank of Cyprus din Romania
Marfin, subsidiara locală a Cyprus Popular Bank, a preluat depozitele şi o parte din creditele sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus, tranzacţie care pune capăt unei situaţii de criză fără precedent în ultimul deceniu. Banca centrală a Ciprului a hotarat transferul depozitelor şi al unei părţi din creditele sucursalei de la Bucureşti a Bank of Cyprus către Marfin, subsidiara Cyprus Popular Bank, a anunţat aseară BNR. Depozitele vor ajunge astfel sub schema locală de garantare, iar conturile de peste 100.000 de euro vor fi scutite... Citeste mai departe »
Kingfisher preia magazinele Bricostore din România pentru 75 milioane de Euro
Grupul britanic de bricolaj Kingfisher a preluat de la compania franceză de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din România pentru 75 de milioane de euro pentru cele 15 magazine Bricostore din România, sumă mai mică decât valoarea netă a activelor, a declarat joi o persoană apropiată situaţiei, transmite Bloomberg. Kingfisher a anunţat joi că a preluat de la compania franceză de retail Group Bresson cele 15 magazine Bricostore din România, cu vânzări de 131 milioane de euro anul trecut, şi ia în calcul posibilitatea creşte... Citeste mai departe »
Supermarketurile Interex au fost cumparate de Sorin Bonciu
Omul de afaceri Sorin Bonciu (45 de ani), care deţine afaceri în domeniul imobiliar şi în cel al energiei, a preluat prin intermediul a două companii reţeaua de supermarketuri Interex. Antreprenorul are în plan să închirieze magazinele cumpărate sau să le vândă către o altă reţea de retail alimentar sau de bricolaj. „Bomax Group a preluat printr-o tranzactie al cărei preţ este confidenţial, reţeaua de supermarketuri Interex, reţea deţinută de cel de-al doilea retailer din Franţa, cu o cifră de afaceri de 40 miliarde euro. Intenţia este de... Citeste mai departe »
Pretul de licitare a mallului Armonia Braila a scazut sub 15 milioane euro
Creditorii centrului comercial Armonia din Braila, in faliment, au scazut cu peste 30% pretul la care vor sa valorifice mall-ul, la 14,85 milioane euro, in conditiile in care Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro. Casa de Insolventa Transilvania, lichidatorul judiciar al dezvoltatorului Red Project Three, intrat in faliment in 2011, a schimbat strategia de vanzare a proiectului Armonia Braila, dupa ce in primavara anului nu a reusit sa gaseasca investitori dispusi sa plateasca 25 de milioane de euro pe pro... Citeste mai departe »
Volksbank investeste 20 mil euro in extindere si imagine
Volksbank Romania va investi 20 milioane de euro in rebranding si in deschiderea a 9 sucursale noi, dupa ce a inchis in ultimii trei ani 50 de sucursale, a anuntat vicepresedintele bancii, Lucian Cojocaru. "Avem in plan extinderea retelei. Pana la sfarsitul lui 2013, vom deschide 9 sucursale noi, in orase mari, cu peste 50.000 de locuitori. Aceasta este cea de-a treia etapa a planului nostru de optimizare a retelei. Intr-o prima faza, care a demarat in 2010, ne-am orientat catre reorganizare. Acest proces a presupus inclusiv inchiderea ... Citeste mai departe »
In Arad se vor construi peste 50 de parcuri fotovoltaice
Peste 50 de proiecte de dezvoltare a unor parcuri fotovoltaice au fost inregistrate la autoritatile de mediu din Arad, pentru obtinerea autorizatiilor, sute de hectare de terenuri urmand sa fie acoperite cu panouri solare daca investitiile se vor concretiza. Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Arad au declarat ca au inregistrat 54 de proiecte de construire a unor parcuri fotovoltaice, investitorii depunand documente pentru obtinerea planurilor urbanistice, scrie Mediafax. In majoritatea cazurilor, respectiv la 41 dintre ... Citeste mai departe »
Statul a vandut 15% din Transgaz pentru 72 milioane Euro
Statul a vândut întreg pachetul de 15% din acţiunile Transgaz (TGN) scos la vânzare prin ofertă secundară pe Bursă, obţinând 72 milioane de euro, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la BVB, ministrul delegat pentru Energie, Constatin Niţă "Preţul la care s-a adjudecat este de 179 lei pe acţiune, ceea ce ne permite să încasăm 72 milioane euro. Este baza de pornire pentru celelate privatizări pe care le vom avea în acest mod", a afirmat Niţă. El a spus că această ofertă publică secundară este un succes şi "un bun început" ... Citeste mai departe »
3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11